Itinerar de lux in insula Creta (2)

Itinerar de lux in insula Creta (2)

Itinerar de lux in insula Creta (2)

  • Un sejur in Creta poate sa va satisfaca deopotriva dorinta de a simti sub talpi nisipul fin al marii, dar si pe aceea de a va lasa cuprinsi de razele soarelui, cat mai aproape de cer, intr-o zona montana. O vacanta in Creta ar trebui sa includa in mod obligatoriu un periplu prin cateva localitati renumite pentru frumusetea lor. Nu uitati sa includeti in acest itinerar cateva dintre numele de mai jos:

Un sejur in Creta poate sa va satisfaca deopotriva dorinta de a simti sub talpi nisipul fin al marii, dar si pe aceea de a va lasa cuprinsi de razele soarelui, cat mai aproape de cer, intr-o zona montana. O vacanta in Creta ar trebui sa includa in mod obligatoriu un periplu prin cateva localitati renumite pentru frumusetea lor. Nu uitati sa includeti in acest itinerar cateva dintre numele de mai jos:

Cea mai mare insula din Grecia este de asemenea si cea mai fascinanta. Creta a fost locul de nastere a culturei Minoan. Prima civilizatie avansata a Europei, si Knossos-descoperita in 1900-a fost capitala orasului. Palatul din Knossos (reconstruit) a fost casa legendarului Rege Minos, a carui sotie a purtat in pantec Minotaurul (jumatate taur, jumatate om) care se hranea cu sacrificii umane si traia intr-un labirint secret aflat sub palat. Palatul dateaza din 1700 Inainte de Hrisots, desi stralucirea si frumusetea il fac sa para aproape contemporan. Apartamentele Regale sunt fara indoiala sumarul vietii traite la curte, patru etaje cu incaperi ce ilustreaza viata Minoana de acum peste 3000 de ani. Mare parte din comorile si frescele Minoan sunt gazduite in prezent de Muzeul Arheologic Heraklion.

Intre timp, cea mai spectaculara minunatie naturala din Creta este asezata de-a lungul Samaria Gorge, cea mai lunga prapastie din Europa. Populara dar extenunata excursie prin Muntii Albi incepe cu o cadere de 915 metri in timpul primului kilometru jumatate prin prapastie, taind in zigzag Xyloskalo (Scarile de Lemn). Daca aveti noroc veti putea vedea si minunea cornuta kri-kri (capra salbatica din Creta). Cel mai inalt punct al excursiei ajunge la Sidirosportes (Portile de Fier), de unde calatorii isi pot continua drumul spre un satuc pe coasta si o scufundare in mare. Cel mai comun punct de plecare este orasul de coasta Chania, cunoscut pentru caracterul istoric al portului.

Nu foarte aproape, insa meritand drumul, se afla Hotelul Elounda Mare, fiecare apartament avand o gradina si piscina proprie, desi marea este doar la o aruncatura de bat. Cu o combinatie de sofisticare Europeana si simplitatea insulei, estetica hotelului este reflectata in traditionala bucatarie si mobilierul de o calitate exceptionala. Elounda Mare gazduieste trei restaurante fabuloase, toate cu o selectie proaspata de fructe de mare, vinuri, si desigur, puteti sa luati cina in aer liber.

Knossos se afla la 5 km sud-est de heraklion.
Phaistos se afla la 50 sud de Heraklion.
Samaria Gorge, Chania se afla la 137 km vest de heraklion. Pentru vizite este preferabil luna Mai si Septembrie.
Elounda Mare se afla la 80 km est de Heraklion. Contact: info@eloundahotels.com, www.eloundahotels.com. Este deschis in lunile Aprilie-Octombrie.

SuperEva va recomanda sa vizitati si urmatoarele:

Manastirea Preveli care este compusa din doua complexe de cladiri: Manastirea de Jos (Kato) a Sfantului Ion Baptistul (este aproape de Raul Megas “mare”) si Manastirea din Urma (Pisso) a sfantului Ion Teologul (este mai aproape de mare).

Manastirea a oferit suport si adapost tuturor oamenilor care au avut nevoie. Staretul Melhisedek Tsouderos a fost conducatorul local in revolutia impotriva ocuparii Turcilor (1821). Mult mai tarziu, in timpul ocupatiei Germaniei, manastire a devenit adapost pentru trupele straine care au fost prinse in Creta si vanate de armata Germana, care pe 25 August 1941, a ajuns in manastire, interogand si arestand calugarii, care au fost transferati la inchisoarea Firkas. Mai tarziu, acestia au fost eliberati datorita presiunilor unor persoane importante din Creta.

In Creta veti putea gasi cele mai surprinzatoare plaje de pe insula:

Martsalo – Mesara, aici a debarcat Apostolul Paul in calatoria sa spre Roma si a predicat crestinismul pentru prima data. In mijlocul unei stramtori veti putea observa biserica Sfanta Maria, adapostita in pestera si datand din primii ani Crestini. 

Insula Hrissi (Gaidouronissi) – Ierapetra, o destinatie propusa de toate ghidurile turistice si nu fara rost. In fiecare zi mici barcute cu vizitatori pleaca din Ierapetra, 11 km spre sud, pe o insula mica acoperita de cedru si inconjurata de plaje perfecte unde nisipul are culoarea roz si este compus din mici franturi de scoici.

Balos – nord vestul peninsulei Gramvousa, cel mai frumos peisaj din Creta, cu plaje pline de scoici. Nenumarate barci fac turul golfului si uneori acosteaza pe insula Imeri Gramvousa.

Orthi Ammos – Frangokastelo, cateva zile pe an, dimineata devreme, apar din spatele dunelor Drosoulites, sufletele celor din batalia Fragokastelo; de obicei acest fenomen nu dureaza mai mult de 10 minute. Falassarna, apa de un albastru deschis, un oras vechi scufundat, un timp si o origine necunosuta - Creta este in totalitate o spendoare.

Mai multe informatii despre Grecia veti gasi aici: www.ancientgreece.com/

SuperEva va recomanda urmatoarele hoteluri:

www.casa-leone.com
www.kingminospalace.com/
www.apartmentsalantha.com/
www.lato.gr/
www.corissia.com/


 Forum unde comentam cu placere

 Super Calatorii

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Grecia

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII