Evenimente si locuri inedite in Italia

Evenimente si locuri inedite in Italia

Evenimente si locuri inedite in Italia

  • Teatro Alla Scala, Carnevale, Verona sau Cortina d’Ampezzo ar putea transforma o vacanta in Italia intr-o amintire de neuitat. In continuare, pentru toate superevele noastre cateva detalii despre fiecare.

Teatro Alla Scala (Milano, Lombardy) - este 7 Decembrie, seara de deschidere pentru La Scala, iar toata populatia din Milano se afla aici, imbracata la patru ace. Dupa 1000 de zile de renovari intensive, Alla Scala  este cel mai faimos teatru de opera din lume redeschis in anul 2004. Proiectat de Giuseppe Piermarini si initial in anul 1778, marea atractie (care a costat 87 milioane dolari), este remarcabila acustica si renovarea drastica a culisei.

In original Museo Teatrale alla Scala, gazduieste o colectie extraordinara de picturi, schite, statui, costume si alte documente referitoare la compania de opera La Scala, respectiv la istoria companiei si a cladirii; gazduieste de asemenea si Accademia d’Arti e Mestieri dello Spettacolo: Academia pentru studiul artelor dramatice.

Sezonul traditional al operei incepe in ziua de 7 decembrie, ziua Sfantului Ambrozie, sfantul patron al orasului Milano; toate spectacolele se termina inainte de miezul noptii.

Teatro Alla Scala se afla in Via Filodrammatici 2, Piazza alla Scala
Contact: www.teatroallascala.org

Biserica Sf. Francesco (Arezzo, Toscana) - regiunile invecinate ale Toscanei si Umbriei au fost locurile de bastina ale artistilor Renasterii, ca mult iubitul secolului al 15-lea, Piero della Francesca, ale carui picturi murale imbraca absida bisericii Sf. Francesco din secolul al 14-lea.

Legenda Adevaratei Cruci (La Legenda della Vera Croce) (1452-1466) a fost inceputa cand maestrul avea aproximativ 30 de ani, primind o comanda pentru decorarea corului bisericii San Francesco din Arezzo, in urma careia ia nastere ciclul de picturi ilustrand episoadele cele mai importante ale Legendei, inspirata din povestirea "Legenda de Aur" a lui Jacques de Voragine din secolul al XIII-lea. Ciclul este compus din sase scene, cate trei pe fiecare dintre cele doua laturi ale capelei, precum si un grup de fresce de dimensiuni mai mici.

Biserica Sf. Francesco se afla in Piazza San Francesco (Arezo se afla la 76 km est de Siena, 82 km sud de Florenta)

Festivalul Spoleto (Spoleto, Umbria) - cunoscut si ca Festivalul celor Doua Lumi, a readus Spoleto sub luminile reflectoarelor in 1957, dupa secole de obscuritate istorica. Aceasta obscuritate a pastrat orasul neatins, transformand Spoleto timp de 3 saptamani intr-un oras al dansului, muzicii, artei, cu artisti cunoscuti precum Luciano Pavarotti, compania de dans Paul Taylor, si multi, multi altii.

Spre finalul festivalului, spectatorii se aseaza pe scarile care duc spre intrarea si iesirea din Piazza Duomo.

Festivalul Spoleto are loc la 129 km nord de Roma, timp de 3 saptamani, incepand de la sfarsitul lunii Iunie.
Contact: fax 39/0743-40546

Carnevale (Venetia, Veneto) - festivalul Carnevale a fost readus la viata in Venetia in anul 1980. Carnavalul nu este o sarbatoare oficiala, insa este un eveniment foarte important pentru vizitatorii din toate colturile lumii.

Carnevale este un eveniment foarte important si in Venetia, nu doar pentru vizitatori -acesta este o traditie apreciata unde toata lumea se simte bine si se distreaza. Festivalul sarbatoreste trecerea de la lunile de iarna la cele de primavara. Numeroase concerte si evenimente impanzesc Venetia in timpul hibernarii din timpul iernii, multimea de oameni saturand pietele, bisericile si palaturile Bizantine.

Daca doriti sa participati la Il Ballo del Doge (Balul Dogeului) care are loc in Palazzo Pisani Moretta Pe Marele Canal, trebuie sa faceti o rezervare in avans. Veti avea parte de o seara cu banchete extravagante intr-o atmosfera magica luminata de mii de lumanari.

Carnevale are loc cu o zi inainte de Miercurea Cenusii (cea cu care incepe postul Pastelui)
Balul Dogelui are loc in Sambata dinaintea Lasatului Secului (care este cu o zi inainte de miercurea Cenusii)
Contact: martshop@tin.it

Venetia Simplon-Orient-Express (Venetia, Veneto) - primul Orient-Express a plecat din Paris intr-o calatorie de  2.736 km de-a lungul Europei, pana in Istambul, in anul 1883. Suspendat in anul 1977, acum ruleaza din nou ca Venice Simplon-Orient-Express (VSOE). 

Desi originalul Orient Express a fost o simpla linie feroviara internationala, numele ei a devenit sinonim cu o calatoria luxoasa. Actualmente este doar o calatorie nocturna intre Paris si Viena; ultima avand loc pe data de 8 iunie, 2007. De atunci, ruta, desi inca se numeste Orient Express, a fost scurtata, cu start de la Strasburg pana la Paris.

Acum, trenul ofera o retea de rute de-a lungul continentului, conectand Roma, Praga si Istambul de exemplu, insa traditionala calatorie de 32 de ore din Venetia spre Londra este ruta cu cele ami multe rezervari.

Contact: www.orient-expresstrains.com

Verona (Veneto) - autoritatile locale au decis sa patreze mitul Romeo si Julieta in viata, desemnand un palazzo din secolul al 14-lea  (completat cu un balcon) ca resedinat a Capuleti. Milioane de vizitatori si curiosi vin aici, lasand biletele de dragoste inocente si graffiti, scrise in toate limbile. O traditie spune astfel: nu plecati fara sa va atingeti pieptul drept de statuia din bronz a Julietei-nimeni inca nu a putut explica aceasta traditie…

Daca este vara, nu pierdeti o noapte la opera din amfiteatrul Roman, pastrat impecabil timp de 2000 de ani. In 1913 a avut loc prima performanta pentru comemorarea a 100 de ani de la nasterea lui Verdi. Dupa opera, va puteti indrepta spre Cafeneaua Dante, luand un loc la terasa, in cea mai  frumoasa piata din Verona, Piazza dei Signori.

Verona se afla la 114 km vest de Venetia
Contact: www.tourism.verona.it; info@tourism.verona.it
Casa di Giulietta (Casa Julietei) se afla in Via Capello 23
Opera la amfiteatrul Roman se afla in Arena di Verona
Contact: www.arena.it

Cortina d’Ampezzo (Veneto) - drumul prin Muntii Dolomii este o experienta de neuitat pentru iuborii de munte si natura. Dolomitii sunt un lant muntos situat la sud de Alpii Calcarosi, apartinand de Alpii Calcarosi din Sud. Cu Passo Pordoi (Pasul Pordoi)-inima traseului din munti-ca apogeu, drumul se termina in Cortina, numit si “Perla Muntilor Dolomiti”. Aproape de 1220 metri inaltime, este prima in lista statiunilor de ski din Italia, si una din cele mai bune din Europa. In anul 1956 au fost tinuta aici Olimpiada de Iarna, fiind un paradis cu 152 km partii de ski.

In acest loc nu va veti bucura doar de ski, ci si de arta  il dolce far niente, placerea de a face nimic. Cei care vin pentru putina liniste, relaxare, somn de dupa-amiaza, cumparaturi si putin ski, nu trebuie deact sa se cazeze la faimosul hotel de 100 de ani Miramonti Majestic Grand Hotel, o fosta cabana de vanatoare Austro-Ungara, amplasata intr-o vale magnifica. Majoritatea camerelor au balcoane si privelisti uimitoare.

Cortina d’Ampezzo se afla la 411 km din Milano si 161 km nord de Venetia
Miramonti Majestic Grand Hotel se afla in Via Pezie 103, Cortina
Contact: www.dolomiti.org/ita/cortina/alberghi/miramonti

La Passeggiata (Perugia, Umbria) - cand este timpul pentru o passeggiata de dupa-amiaza tarzie, nu este un loc mai potrivit decat perugis’s Corso Vannucci (“il corso”). Fiecare oras din America are un Main Street, iar fiecare oras din Italia este un Main Corso.

In nici un alt loc o plimbare spre seara nu poate fi o experienta atat de placuta ca in Perugia. Aici a inflorit arta si comertul in timpul Evului Mediu, iar multe lucruri impozante ca Fontana Maggiore, Palazzo dei priori si Palazzo del Cambio, dateaza din perioada medievala de aur a Perugiei.

La Passeggiata se afla la 180 km nord de Roma si 154 km sud-est de Florenta

Mai multe detalii despre Italia veti gasi aici: www.italiantourism.com/

SuperEva va recomanda si urmatoarele hoteluri:

https://suitedreams.it/
www.hotelpaba.com
www.hotelgoldenrome.com
www.napoleon.it
www.crostihotel.it

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Tema:Europa

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII