Top 10 obiective turistice in Londra

Top 10 obiective turistice in Londra

Top 10 obiective turistice in Londra

  • Orasul contrastelor, Londra este simultan leaganul fastului, a maretiei, spectacolelor si  istoriei. O data capitala imuabila a fish-and-chips -ului, Londra este precum un cameleon vesel care continua sa se reinventeze atunci cand nimeni nu se uita.

Orasul contrastelor, Londra este simultan leaganul fastului, a maretiei, spectacolelor si  istoriei. O data capitala imuabila a fish-and-chips -ului, Londra este precum un cameleon vesel care continua sa se reinventeze atunci cand nimeni nu se uita.

British Museum - Doar daca ai o saptamana la dispozitie pentru a vizita cei 4 km de galerii, marmura Elgin, Rosetta Stone, Magna Carta si mumiile Egiptene. Muzeul se afla in Great Russel St. Bloomsbury.

Contact: www.thebritishmuseum.ac.uk.

Palatul Buckingham - Resedinta oficiala a reginei. Cand ea este plecata in lunile August si Septembrie, o parte din cele 600 de camere (apartamentul statal, camera tronului, Pictute Gallery) sunt deschise accesului public. Schimbarea garzilor se face in zile alternative la ora 11:30 a.m. Palatul Buckingham se afla in St. Jame's.

Contact: www.royal.gov.uk.

Hampton Court - 500 de acri de gradini si de labirinturi inalte. Timp de 200 de ani un palat regal: Henry al VIII-lea si cinci din cele sase sotii au locuit aici. O mare parte din infatisarea prezenta ii este datorata lui Sir Christopher Wren. Hampton Court se afla la 20 km vest de Londra in East Molesey, Surrey.

Contact: www.hrp.org.uk.

Hyde Park/gradinile Kensington - Hyde Park este cel mai mare parc din Londra, si a fost o data locul preferat de vanat caprioare al lui Henry al VIII-lea. Kensington Gardens se combina cu Hyde, invecinat cu Kensington Palace.

National Gallery -Una din cele mai bune colectii de arta din lume, cu lucrari din toate scolile importante, din secolul al 13-lea pana la inceputul secolului 20. National Gallery se afla in Trafalgar Square.

Contact: www.nationalgallery.org.uk.

Catedrala Sf. Paul - Capodopera secolului al 17-lea, apartinand lui Sir Christopher Wren (care este ingropar in cripta), este amplasata in Wall Street - asemanator cu zona numita The City. Incercuind impunatoarea cladire (care ofera o priveliste a Londrei la 360 de grade) este Whispering Gallery - aveti grija la ce spuneti. Catedrala Sf. Paul se afla in The City.

Contact: www.stpauls.co.uk

Tate Gallery - Cel mai mare depozit de arta Britanica, divizat in doua muzee separate. Tate Britain gazduieste clasicii, pe cand Tate Modern gazduieste arta anilor 1900 si pana in prezent. Tate Gallery se afla in Millbank (British); Bankside (Modern).

Contact: www.tate.org.uk.

Tower of London - Construit in secolul al 11-lea de catre William Cuceritorul, turnul contine bijuteriile coroanei (Crown Jewels - ce include diamantul Steaua Africii de 530-karate si Coroana Reginei Victoria presarata cu 3 000 de bijuterii, majoritatea diamante), macabra Execution Row (unde Anne Boleyn, printre altii, si-a intalnit soarta), si multe alte manifestari. Tower of London se afla in Tower Hill, The City.

Contact: www.hrp.org.uk.

Westminster Abbey - Aceasta catedrala Gotica Englezeasca a fost amplasamentul aproape tuturor incoronarilor Britanice inca din 1066. Capela Henry al VII-lea, construita in 1503, este una din cele mai frumoase din Europa. Coltul Poetilor are monumente si morminte ale lui Chaucer, Thomas Hardy, Tennyson, Browning, si multi altii. Westminster Abbey se afla in Westminster.

Contact: www.westminster-abbey.org.

Muzeul Albert si Victoria - Cel mai mare muzeu de arta decorativa din lume, cu lucrari din toate perioadele si din toate colturile lumii. Este inclusa si cea mai mare colectie de sculptura Italiana, din afara Italiei, si este cu siguranta cel mai bun muzeu de unde poti cumpara cadouri. Muzeul Albert si Victoria se afla in Cromwell Rd., South Kensington.

Contact: www.vam.ac.uk.

Obiective care nu trebuie ratate

O noapte la teatru
In West End (Trafalgar Square;
www.londontheatre.co.uk.) peste 50 de teatre va promit seri de neuitat. Shakespeare’s Globe Theatre (Southwark; www.shakespeares-globe.org)  deschis din 1997, este o recreatie credincioasa a teatrului Elizabethan original, din 1599. Royal Shakespeare Company, compania teatrului national al Britaniei, presteaza specatacole in decursul anului in diferite teatre din Londra (www.rsc.org.uk).

O  seara de muzica
St. Martin-in-the-Fields (Trafalgar Square;
www.stmartin-in-the-fields.org) gazduieste frecvent concerte cu muzica de camera, concerte la lumina lumanarii de Marti pana Sambata, si slujbe de seara Duminica, in eleganta camera de la inceputul secolului al 18-lea. Este de asemenea si casa faimosului cor cu acelasi nume. Incepand de la mijlocul lunii Iulie pana la mijlocul lui Septembrie, minunatul Royal Aalbert Hall (South Kensington; www.royalalberthall.com) gazduieste Concerte de Promenada (Promenade Concerts), cunoscut si sub numele "Proms".

Mari evenimente
Intr-o Sambata de la inceputul lunii Iunie, are loc Trooping The Colour, celebrarea oficiala a zilei de nastere a Reginei, cand toti caii si barbatii reginei pleaca de la Palatul Buckingham. Vreti fast? Nu mai cautati. Pentru mai multa traditie Royal Ascot Races, are loc in Berkshire in luna Iunie, faimoasa pentru palariile de dama, prezenta familiei regale dar si pentru cursele in sine. Wimbledon Lawn Tennis Championship este cel mai prestigios turneu de tenis din lume. Majoritatea biletelor dispar in apropierea lunii Decembrie, evenimentul avand loc de la mijlocul - pana spre sfarsitul lunii Iunie.

Gradinile Kew
Gradina Regala Botanica, cea de 300 de acri , gazduieste 50.000 de specii de plante, printre acestea aflandu-se si cea mai mare colectie de orhidei. Gradinile se afla in Richmond, Surrey, 10.5 km sud-vest de Londra.

Contact: www.rbgkew.org.uk.

National Portrait Gallery
Portrait Gallery este dedicata colectiei "asemanarea barbatilor si a femeilor faimoase din Marea Britanie", incepand de la portretele Hans Holbein-Younger's Henry al VIII-lea, pana la decorarea prin amplasament Andy Warhol's, Mick Jagger. Galeria se afla in Trafalgar Square.

Contact: www.npg.org.uk.

Regents’s Park
Parcul cel mai clasic si mai frumos din Londra, cu sute de scaune pe punti care te invita la o baie de soare. Acesta se afla in Marylebone.

Cumparaturi

In Picadilly, Fortum & Mason (www.fortnumandmason.com) este magazinul (de alimente) cel mai de elita din lume. Floris (Jermyn Street; www.florislondon.com) a fost liderul parfumierilor si furnizorilor din Londra, inca de la deschiderea sa care a avut loc in anul 1730. Astazi conducerea este deja la a opta generatie a familiei Floris, aflandu-se in premisele originale dar mai extinse. Turnbull and Asser (Jermyn Street; www.turnbullandasser.com) este locul in care iti poti comanda un tricou, exact asa cum ti-l doresti. Harrods (Knightsbridge; www.harrods.com) este genul de magazin cu raioane care se mandreste ca vinde orice in afara de elefanti - care de fapt au fost si ei o data de gasit. Elaboratele Food Halls vand "orice pentru oricine" iar la etajul patru, Restaurantul Georgian va ofera peste 50 de combinatii de ceaiuri la "teatime". Harvey Nichols (Knightsbridge; www.harveynichols.com) cel mai la moda magazin din Londra, are si el un al cincilea etaj unde va puteti trage rasuflarea la o cafea sau mancand ceva.

Hitting the Markets
Localizata la vest de Notting Hill, Portobello Market (Portobello Road Antique Dealers Association);
www.portobelloroad.co.uk . Mii de staluri vand orice, incepand de la antichitati, obiecte de colectie, fructe si legume. In Camden, Camden Passage va ofera o amestecatura de necrezut, unde vechiturile alterneaza cu calitatea. Are loc Miercurea si Sambata.

Muzeul Sir John Soane
Originalele Hogarth si desenele Piranesi atarna in haotica si sarmana casa a eminentului arhitect de la inceputul secolului al 19-lea, unde timpul se pare ca a ramas in loc. Muzeul se afla in Lincoln's Inn Field.

Contact: www.soane.org.

Colectia Wallace
Lasat mostenire natiunii de catre Lady Wallace in anul 1897, colectia este expusa in casa fondatorului. Aceasta se afla in Manchester Sq., Bloomsbury.

Contact: www.yhe-wallace-collection.org.uk. 

Hoteluri

Claridge
Marele bastion al traditiei, reuseste sa nu fie atat de rigid. O mare parte din vechea unitate care functioneaza ca un fel de anexa a Palatului Buckingham, gazduieste toti sefii de stat. Inspira foaierul vietii, vino pentru dupa-amiaza la ceai, sau viziteaza restaurantul lui Gordon Ramsay, unul din cele mai bune si mai poplare din Londra.
Unde se afla: Brook St, Mayfair; 

Contact: www.the-savoy-group.com. 

Blake
Standardul prin care toate celelalte hoteluri boutique sunt judecate. Scheme de culori indraznete,  decor elegant, o atmosfera opulenta a vietii private, o clientela variata si servicii de top - pentru a se potrivi cu preturile.
Unde se afla: Roland Gardens, South Kensington;

Contact: www.blakeshotels.com.

Hotelul Portobello
Un hotel privat, cu camere decorate in mod individual pe o eleganta terasa Victoriana. Fie veti ura sau iubi acest stil, care este compus din apropiata piata Portobello.
Unde se afla: Stanley Gardens, intre Notting Hill si Kensington;  


 
Contact:
www.portobello-hotel.co.uk. 

James House B&B
Printre nenumaratele B & Bs din Londra, James House castiga pentru locatii convenabile, gazda amiabila, mobilier frumos, si rate modeste - de o raritate in aceste zile.
Unde se afla: Ebury St.

Contact: www.jamesandcartref.co.uk.

Mancare si bautura:

Bibendum
Un meniu eclectic, modern, consecvent si minunat  servit intr-o capodopera Art Deco a unei cladiri. Un Oyster Bar separat, minuscul, dar foarte popular, este la nivel de strada.
Unde se afla: Fulham Rd. South Kensington;

Contact: www.bibendum.co.uk.

Clubul Cinnamon
Favoritul parlamentarilor dar si al altor persoane, acest "Club de scortisoara" este unul din cele mai bune restaurante Indiene din Londra, situat in Biblioteca Veche Westminster in anul 1897, dupa colt de la Catedrala Westminster.
Unde se afla: Marea Smith St, Westminster; 

Contact: www.cinnamonclub.com. 

Grenadier
Cel mai vechi pub de pe Wilton Street, dupa parerea oamenilor bantuit, in cazul in care bautura Bloody Mary este alegerea de Duminica. Mereu aglomerat. Ducele de Wellington Steak este un favorit: ofiterii ducelui s-au spanzurat aici .
Unde se afla: Wilton Row, Knightsbridge.

Gales’s
Intr-un vechi timp, locul din cartier in care cele mai bune pariuri puse rau pe fish-and-chips.
Unde se afla: Farmer St., Notting Hill.
 
Gordon Ramsay
Renumit pentru cea mai buna mancare din Londra; bucatarie frantuzeasca servita atent cu mare discretie. Felurile de mancare sunt inovatoare si complexe, in ordinea: file de biban de mare invelit in frunze de busuioc si cu cartofi noi, piure, cu bok choy, smantana, caviar si sos. Preferabil este obtinerea unei rezervari.
Unde se afla: Spitalul Royal Rd., Chelsea. 

Contact: www.gordonramsay.com (Exista o a doua locatie la Claridge's Hotel).

The Ivy
Una din cele mai dificile mese de rezervat din oras, cu un decor fermecator din anii 1930, o mare de energie, oameni importanti de vizionat-si o mancare excelenta, toate la un pret rezonabil-de la reinventarea fish-and-chips-ului pana la semnatura bucatarului prajituri de somon.
Unde se afla: West St.

Le Pont de la Tour
Francezii si Italienii au influentat meniul britanic, dar oare pot aminti de faptul ca aceste opinii de genul (a trece de la Tower Bridge la Butlers Wharf Building) si sansa de a manca in aer liber atunci cand soseste vremea calda?
Unde se afla: Tower Bridge.

Restaurantul Oxo Tower
Privelistea de la St Paul's care iti taie rasuflarea si scenele de noapte ale iluminatului Thames, sunt atractiile reale de aici. Bucataria moderna Britanica si cea Europeana, primeste comentarii sovaielnice.
Unde se afla: Barge House St., Blackfriar's Bridge. 

Contact: www.harveynichols.com.

The Red Lion
Construit in anul 1821 si reconceput in 1870, acesta este ultimul pub Victorian. Mic si intim.
Unde se afla: Duke of York St., St. James's

Rules
Cel mai vechi restaurant al Londrei, stabilit ca un bar de stridii in anul 1798. Stridiile sunt inca o  specialitate a casei (impreuna cu multe jocuri), si cu o setare care este foarte tarzie-17:00.
Unde se afla: Maiden Ln., Covent Garden.

Contact: www.rules.co.uk. 

Mai multe detalii despre londra veti gasi aici :

www.visitlondon.com
www.londontown.com

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Europa

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII