Top 10 obiective turistice in Paris

Obiective turistice in Paris

Obiective turistice in Paris

  • Parisul alimenteaza simturile, intelectul dar si sufletul. Turistii dau navala in muzeele magnifice si salile de expozitie, insa viata acestui oras bogat cultural se invarte in jurul cafenelelor si restaurantelor. Est-ce que c’est possible? In Orasul Luminilor, locul de nastere al romantismului si stilului, totul este magic, si orice se poate intampla.

Parisul alimenteaza simturile, intelectul dar si sufletul. Turistii dau navala in muzeele magnifice si salile de expozitie, insa viata acestui oras bogat cultural se invarte in jurul cafenelelor si restaurantelor. Est-ce que c’est possible? In Orasul Luminilor, locul de nastere al romantismului si stilului, totul este magic, si orice se poate intampla.

Arcul de Triumf
Cel mai mare arc triumfal din lume (aproape 50 metri inaltime si 45 latime) a fost ridicat de Napoleon in anul 1806 pentru a comemora victoriile armatei sale. De-a lungul anilor a devenit punctul focal pentru funeraliile oficiale, iar in timpul Celui de-al Doilea Razboi Mondial, cotropirea Germanilor dar si eliberarea Parisului, a carei parada a trecut pe sub Arcul de Triumf.  Arcul de Triunf se afla la Place Charles de Gaulle-Etoile (intrarea prin pasajul subteran).

Contact: www.monuments.fr

Basilique du Sacre-Coeur
Planificata ca ofranda de inchinare pentru a distrage atentia Frantei de la infrangerea  din razboiul Franco-Prusian in anul 1870, Sacre-Coeur a fost construita intre anii 1876 si 1914 in stil Romano-Bizantin, dupa schita lui Paul Abadie. Domul central are o inaltime de 83 metri,  iar in interiorul catedralei se afla cel mai mare mosaic din lume, care il descrie pe Hristos cu bratele intinse. Datorita locatiei sale pe o culme de deal, raza vizuala din dom este a doua cea mai inalta din Paris. Basilique du Sacre-Coeur se afla la Place St.-Pierre.

Centrul George Pompidou
Aratand ca si cum ar fi intors pe dos, indraznetul Centre Pompidou a fost deschis in anul 1977 ca centru pentru arta secolului al 20-lea (acum secolul 21). Da, astazi futurismul este putin datat, insa o restaurare din anii ’90 a improspatat lucrurile, adaugand inca 1.5 km spatiu pentru expozitii, imbunatatind optiunile pentru sala de mese si un numar de Sali de spectacole, cinema, teatru si dans de performanta.  Atractiile includ si Muzeul National de Arta Moderna, cu o colectie de 40.000 piese (insa doar aproximativ 850 sunt expuse). Centrul George Pompidou se afla la Place Georges Pompidou.

Contact: www.centrepompidou.fr

Turnul Eiffel
Probabil cea mai recunoscuta constructie din lume, Turnul Eiffel a fost construit ca o capodopera temporara si decorativa pentru Expozia Universala din anul 1889, si a fost salvat de la daramare doar pentru ca, fiind in acei ani cea mai inalta structura din Europa, a folosit ca antena radio. Astazi, desigur, este simbolul Parisului, avand 321 metri inaltime si oferind de pe platforma de observare o priveliste pe o raza de 64 km. Doua restaurante – Altitude 95 si Le Jules Verne – sunt amplasate la primul si al doilea nivel. Turnul Eiffel se afla in Champ de Mars.

Contact: www.tour-eiffel.fr

Hotel des Invalides/Mormantul lui Napoleon
Original intentionat ca resedinta pentru soldatii Francezi infirmi si in varsta, hotelul a gazduit aproximativ 4.000 rezidenti, care au trait conform regulilor militare si religioase, muncind in diverse magazine industriale. In timpul Revolutiei Franceze, o multime a pus stapanire pe o parte buna din armele din arsenal din Invalides, pentru a asalta Bastille. In anul 1840, corpul lui Napoleon a fost lasat sa se odihneasca aici, dupa ce initial fusese ingropat la Sf. Helena. Turistii pot vizita si Muzeul Armelor - bogat in arme, uniforme si echipamente - dar si Musee des Plans-Reliefs, cu modele la scara mica a diverselor orase si monumente Franceze.  Hotel des Invalides/Mormantul lui Napoleon se afla in Place des Invalides.

Louvre
O data cel mai mare palat din lume, acum cel mai mare muzeu de arta. Aici se afla Mona Lisa, Venus de Milo, controversala piramida I.M. Pei, dar si peste 40.000 opere de arta – 35.000 din aceste opere nu sunt mereu expuse. Intinzandu-se pe aproape 800 metri de-a lungul malului Senei, palatul a inceput ca fortareata medievala si s-a extins de-a lungul secolelor intr-o resedinta regala. Acesta a fost construit ca muzeu imediat dupa revolutie, iar colectia sa a fost marita semnificativ de Napoleon. Astazi colectiile sunt impartite in 7 departamente: antichitati Egiptene, Asiatice, antichitati si arte Islamice, antichitati Grecesti, Etruscane si Romane; sculpturi, picturi, imprimeuri, desene si obiecte d’art. Louvre se afla in Quai du Louvre.

Contact: www.louvre.fr

Musee de Cluny
Construit in secolul al 15-lea ca resedinta, casa a fost confiscata in timpul revolutiei iar mai tarziu inchiriata lui Alexandre du Sommerard, care a umplut-o cu minunata sa colectie de opera de arta medievala. Curand dupa moartea sa in anul 1842, cladirea Gotica a fost cumparata inapoi de guvern, impreuna cu respectiva colectie. Amplasamentul inca gazduieste ruinele bailor Romane din cel de-al doilea secol. Muzeul se afla in Place Paul-Painleve.

Contact: www.musee-moyenage.fr

Musee d’Orsay
Muzeul d’Orsay expune lucrari din anii 1848 pana in 1914, o perioada care a vazut inaltarea Impresionismului, Simbolismului, Poantilismului, Realismului, Fauvists si cei tarzii romantici. Lucrarile includ Daumier, Ingres, Delacroix, Manet, Monet, Courbet, Cezanne, van Gogh, Renoir, Whistler si Matisse. De asemenea o parte din lucrari includ si mobile, modele arhitecturale, fotografii si obiecte d’art. Muzeul se afla la Rue de Belle-chasse.

Contact: www.musee-orsay.fr

Musee Picasso
Cu 203 picturi, 191 sculpturi, 85 obiecte de ceramica si peste 3.000 desene, gravuri si manuscrise, Picasso reprezinta cea mai mare colectie unica din lume. Ocupand hotelul Sale din secolul al 17-lea, colectia muzeului a inclus si lucrari ale lui Cezanne si Matisse. Muzeul se afla la Rue de Thorigny.

Contact: www.paris.org/Musees/Picasso

Alte atractii:

Ziua Bastille (14 Iulie)
In aceasta zi, patriotismul Francez si pasiunea pentru istorie si traditie este la maxim, comemorand ziua in care multimea a atacat Bastille. Numeroase evenimente din oras culmineaza cu o mare parada pe Champs-Elysees si artificii deasupra Turnului Eiffel.

O croaziera Bateau-Mouche pe Sena
Pentru Paris, Bateau-mouche sunt ca si gondolele pentru Venetia – o metoda splendida de a vedea orasul din diferite perspective.  Ambarcatiunile imprejmuite cu geamuri aluneca pe apele Senei si pe dedesubturile faimoaselor poduri, oferindu-va o sansa minunata de a vedea totul imprejur. Bateau-Mouche se afla la plecarea de la Right Bank, aproape de Pont de l’Alma.

Ile St.-Louis
O mica si romantica insula in mijlocul Senei, din care tresar multe case impunatoare din secolul al 16-lea si al 18-lea. Din secolul al 17-lea este in mare parte rezidentiala si exclusiva. Pentru bine cunoscuta inghetata cautati Berthillon (Rue St.-Louis en Ile). Ile St.-Louis se afla in partea opusa a Notre Dame-ului pe Pont St. louis.

Jardin des Tuileries
Construita in anul 1664 de Andre Le Notre, proiectantul terenurilor din Versailles, gradinile Tuileries formeaza cea mai iubita promenada a Parisului, presarata cu statui si fantani. Jardin des Tuileries se afla intre Place de la Concorde si Louvre.

Le Lapin Agile
Cel mai vechi bar-cabaret al Parisului si punct de reper Montmarte, le Lapin Agile a fost imortalizat de Toulouse-Lautrec si Utrillo. O licarire a trecutului Parisului, a fost inima muzicii poporului Francez timp de decenii. Le Lapin Agile se afla la Rue des Saules.

Contact: www.au-lapin-agile.com

Marche  aux Puces de Clignancourt
Unul dintre cele mai mari bazaruri din Europa, in care miile de vanzatori isi negociaza marfa in fiecare zi a saptamanii. Marche  aux Puces de Clignancourt se afla la Avenue de la Porte de Clignancourt.

Muzeul Marmottan Monet
Acest muzeu se lauda cu peste 130 lucrari apartinand lui Claude Monet, dar si cu peste 300 picturi Impresioniste si Postimpresioniste, pastel, acuarela, si sculpturi apartinand lui Gauguin, Degas, Manet, Pissaro, Renoir, Rodin, dar si altii; colectii de manuscrise, obiecte d’art, si lucrari ale lui German, Flemish, si pictori Italieni primitivi. Muzeul se afla la Rue Louis-Boilly.

Contact: www.marmottan.com

Opera Garnier
Aceasta minunatie rococo, cu una din cele mai mari scene existente, a fost terminata in anul 1875 de Marc Chagall. In urma unei serioase dar recente renovatii este adaugat aer conditionat, busturile si statuile sunt lustruite, iar rosul damask este inlocuit. Opera se afla la Place de l’Opera.

Contact: www.opera-de-paris.fr

Place des Vosges
Place des Vosges este cea mai veche si frumoasa piata a orasului, planificata de Henri al IV-lea, la inceputul secolului al 17-lea, si este inconjurata in intregime de arcade. Aici a locuit Victor Hugo, la nr. 6. Place des Vosges se afla in vechiul cartier Evreiesc din Marais

St. Chapelle
Peretii acestei bisericute, una din cele mai supreme realizari ale Evului Mediu, este compusa din mai multe vitralii decat piatra-formand astfel cea mai mare intindere de vitralii din lume. St. Chapelle
se afla in Boulevard du Palais

Contact: www.monuments.fr

Unde va puteti caza:

Hotelul Meurice
Cu multe camere din care puteti privi Jardin des Tuileries, si cu o locatie centrala, hotelul Meurice a gazduit sultani si familii regale, timp de doua secole.
Unde se afla: Rue de Rivoli
Contact: www.meuricehotel.com

Plaza Athenee
La proaspatul renovat Plaza, o armata de personal profesionist si discret, va ofera atentia de care doar un sef de stat se bucura. Oaspetii au  prioritate la restaurantul hotelului Alain Ducasse.

Unde se afla: Avenue Montaigne
Contact: www.plaza-athenee-paris.com


Ritz
Legendarul Ritz se lauda cu un interios de marmura roz Luis al XV-lea. Nu ezitati sa ramaneti la un aperitiv, un ceai sau cina la L’Espadon.
Unde se afla: in elegantul si istoricul Place Vendome
Contact: www.ritzparis.com

L’Hotel
De peste un secol, L’Hotel a fost mereu destinatia perfecta, iar acum, cu o renovatie istorica dar eleganta, este destinatia ideala pentru o noua generatie de calatori cu simt practic.
Unde se afla: Rue des Beaux-Arts, in inima St.-Germain-des-Pres
Contact: www.l-hotel.com

Hotelul Le Sainte-Beuve
O experienta Parisiana, o plimbare de 5 minute prin Gradinile Luxembourg. Camerele hotelului au mobila antica si sunt situate spre strazi linistite.
Unde se afla: Rue Sainte-Beuve
Contact: www.paris-hotel-charme.com

Mancare & Bautura

Angelina
Desertul decadent Mont Blanc ocupa locul doi doar in fata imaginabilei ciocolati calde. Marmura, stralucirea si covorul rosu, atrag pe oricine, de la bunici pana la Agha Khan.
Unde se afla: Rue de Rivoli

Brasserie Lipp
Chelnerii inca se mai imbraca in veste lungi si negre, cu sort alb, la fel ca in anul deschiderii acestui loc, 1886. Atmosfera este plina de viata iar profiterolul in sos de ciocolata cald este un motiv indeajuns de puternic sa va atraga inauntru, in special daca acesta este urmat de combinatia choucroute-si-bere.
Unde se afla: Boulevard St.-Germain

Café Scene
Left Bank’s St.-Germain-des-Pres este traditionalul si elegantul centru al cafenelelor; venerabila Café de Flore (Boulevard St.-Germain, al 6-lea arondisment, www.cafe-de-flore.com) si Les Deux Magots, inca atrag curiosii, elita intelectuala a societatii si generatiile de dupa Al doilea Razboi Mondial. Café Marly este discret asezata in aripa renovata Richelieu.

Fauchon
Cel mai faimos magazin universal din oras, dar poate si din tara. Aici mancarea este etalata la fel de atent ca si costumele pentru defilare ale unui creator de moda.
Unde se afla:  Place de la Madeleine

Guy Savoy
Unul din cele mai stralucitoare si inovative restaurante din Paris, avand ca proprietar unul din cei mai stralucitori si inovativi bucatari sefi. Meniul este schimbat periodic, de obicei cuprinzand noua feluri de mancare; decorul este sofisticat dar comfortabil, si prezinta piele, piatra si lemn.
Unde se afla: Rue Troyon
Contact: www.guysavoy.com

La Coupole
Fiecare masa este ca o calatorie sentimentala la una din cele mai legendare braserii din Paris. Iubita de localnici si turisti, mancarea traditionala de fructe de mare cu stridii si midi, este servita intr-un Art Deco asemanator unei statii de tren. Acest loc este deschis inca din anul 1927, fiind pana in ziua de astazi la fel de indragit si aglomerat.
Unde se afla: Boulevard du Montparnasse

Laduree
Laduree a fost deschis in anul 1862 si seamana cu ceva din Versailles. Ananasul carpaccio cu serbet din lime (lamai verzi) este cel mai cunoscut desert, insa puteti comanda orice din meniu pentru a experimenta cu adevarat epifania deserturilor.
Unde se afla: Avenue des Champs-Elysees

Le Grand Vefour
Pentru o experienta de neuitat trebuie sa luati masa intr-un decor din secolul al 18-lea, la Le Grand Vefour. Veti pleca de acolo intelegand de ce Francezii insista ca stiu sa gateasca mai bine decat oricine din lume.
Unde se afla: Rue de Beaujolais

Le Jules Verne
Asezat pe platforma Turnului Eiffel si cu o priveliste care te lasa fara suflu, a lua masa aici este ceva ce nu veti putea uita usor.
Unde se afla: Turnul Eiffel

Les Bookinistes
Acest bistro contemporan atrage foarte multi turisti, decorul sau modern este completat de un meniu aventurier insa nepretentios. Este detinut de Guy Savoy.
Unde se afla: Quai des Grands Augustins

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Europa

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Mari
    Maritrimis la 16/5/2011

    Foarte interesant articolul, mai ales ca in iulie vom avea 5 zile de colindat prin Paris. Pentru ca nu am mai fost niciodata in Franta, articolul imi este foarte util, acum voi sti sigur ce nu trebuie sa ratez :-). Multumesc !

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII