Top 6 obiective turistice in Elvetia

Obiective turistice in Elvetia

Obiective turistice in Elvetia

  • Gstaad este perla magnificului Bernese Oberland, unul din cele mai bune “terenuri de joaca” pe timp de iarna dar si vara. Despre acesta dar si despre alte 5 atractii importante ale Elvetiei aflati mai multe in continuare.

Gstaad (Bernese Oberland, Elvetia)

Gstaad este perla magnificului Bernese Oberland, unul din cele mai bune “terenuri de joaca” pe timp de iarna dar si vara. Cu cei 250 km drumuri spre vale, 97 km poteci pe teren variat si multe activitati pe tot parcursul anului.

Gstaad este foarte linistit si poate veti avea impresia ca este plictisitor, insa nu daca va veti caza la Hotelul Palat Gstaad. Hotelul a fost construit in anul 1912, afisat ca cea mai mare pensiune din Elvetia si are 107 camere; nu lasati insa decorul rustic si confortabil al camerelor sa va pacaleasca: acest hotel este epicentrul scenelor sociale locale. Oaspetii sunt tratati dupa motto-ul “fiecare rege este client, iar fiecare client este rege”. Pe langa mancarea si serviciile oferite impecabil, luati cabina de funicular spre restaurantul Berghaus Eggli din varful muntelui pentru a degusta din fondue, raclette si a va bucura de uimitoarea priveliste.
 
Gstaad se afla la 67 km sud-vest de Interlaken.
Contact Hotel Palat Gstaad: palace@gstaad.ch; www.palace.ch. Acesta este deschis de la mijlocul lunii iunie-mijlocul lunii Septembrie, si mijlocul lunii Decembrie-pana in luna Martie.

Jungfraujoch (Bernese Oberland, Elvetia)

Toate minunile scenice ale Elvetiei sunt concentrate in regiunea centrala numita Bernese Oberland, iar calatoria cu trenul spre Jungfraujoch este apogeul tuturor excursiilor la mare inaltime. La 3.475 metri, terminalul Jungfraujoch este statia de tren cea mai inalta din lume. De preferabil este sa veniti aici seara sau dimineata devreme pentru a evita aglomeratia.

O data ajunsi veti putea vizita Eispalast (Palatul de Gheata) si  Terasa Sphinxului,  cu o priveliste spre varfurile Monch si Jungfrau.

Variati putin drumul la intoarcere si luati ruta spre satul traditional din Grindelwald, cu o zona pentru ski clasa intai si cele mai pitoresti resorturi. In Interlaken ramaneti la Marele Hotel Victoria-Jungfrau si Spa. Hotelul este un monument adus luxului, aparent neatins (datorita frecventelor renovari) de la constructia sa din anul 1865.

Calatoria cu trenul spre Jungfraujoch: o calatorie dus-intors oferita zilnic din Interlaken (58 km sud-est de Bern, 145 km sud-vest de Zurich) si Grindelwald (27 km est de Interlaken).
Cand: lunile Iunie-septembrie. Nu va deranjati sa faceti aceasta calatorie daca este o zi innourata sau cu ceata.
Contact: mail@interlakentourism.ch; www.interlakentourism.ch.
Marele Hotel Victotia-Jungfrau si Spa se afla la Hoheweg 37, Interlaken.
Contact: Interlaken@victoria-jungfrau.ch; www.victoria-jungfrau.ch.

Kandersteg (Bernese Oberland, Elvetia)

Dintre toate imaginile din Elvetia, cea mai trainica este imaginea unui paradis inzapezit. Insa vizitatorii secolului 19 au asezat-o pe harta ca fiind o destinatie de vara aristocratica, prescrisa pentru aerul alpin. Astazi, cei care fac o vizita pe timp de vara, sunt ispititi de reteaua de poteci pe teren inalt.

Cu o concentrare de peisaje montane atat de glorioase, vi se va parea greu sa alegeti un loc din care sa va incepeti turul, iar din aceasta cauza puteti intra la Fred Jacobson, ghidul alpin.

Micul si confortabilul satuc Kandersteg atrage turistii din nenumarate motive, incluzand un picnic pe o faleza de unde puteti privi apa limpede a lacului Oeschinen, una din cele mai frapante minuni naturale ale Elvetiei.

Kandersteg se afla la 45 km sud-vest de Interlaken.
Contact: ati@bestweb.net; www.alptrails.com.
Cand: lunile Iunie-Iulie pentru florile alpine, lunile Septembrie-Octombrie pentru vreme mai rece.

Davos-Klosters (Graubunden, Elvetia)

Davos isi imparte popularitatea ca o destinatie suprema de ski cu orasul sau geaman din Klosters. Davos este cel mai mare resort de ski din Europa, la 1.560 metri altitudine, este de asemenea si cel mai inalt oras, ideal pentru sporturile de iarna dar si cele de vara.

In Klosters toti turistii vin pentru exemplara zona de ski Parsenn-Weissfluh; expertii sustin ca este cel mai bun resort de ski din Europa.

La Chesa Grischuna veti fi tratati regeste; acesta este cel mai preferat hotel din Klosters si veti gasi cele mai bune restaurante din zona.

Klosters se afla la 161 km sud-est de Zurich.
Davos se afla la 11 km nord de Klosters.
Hotelul Chesa Grischuna se afla in Bahnhofstrasse 12, Klosters.
Contact: chesagrischuna@hotel.ch; www.chesagrischuna.ch.
Cand: deschis de la mijlocul lunii Decembrie-sfarsitul lunii Mai si inceputul lunii iulie-mijlocul lunii Octombrie.

Vilele din Lugano (Ticino, Elvetia)

Una din placerile din Lugano este o plimbare pe promenada si apoi spre magnifica Vila Favorita din secolul 17. Construita de printul Leopold al Prusiei, acum este casa prestigiosului Muzeu Thyssen-Bornemisza. Colectia muzeului cuprinde lucrari de arta majore  din secolul 19 si 20 din Europa si opera de arta din America precum De Chirico, Munch, Hopper, Schiele, Wyeth si Pollack. Cea mai veche parte a colectiei include piese impozante de mobila din secolele 16 si 17.

Desi vila are o priveliste uimitoare spre lac, gradina sa este ea insasi o capodopera meticuloasa, cu diferite flori exotice, copaci si statui clasice.

Acum probabil va veti dori o vila proprie...insa va puteti caza la Italianate Villa Principe Leopoldo,  construita de famlia aristocrata Prussian von Hohenzollern in anul 1868. Dupa pranz puteti face o plimbare linistita pana in orasul Gandria, iar de acolo un funicular va va urca pana la 914 metri.

Lugano se afla la 230 km sud de Zurich, 72 km nord de Milan.
Vila Favorita si Thyssen-Bornemisza se afla la Strada Castagnola, Via Rivera; fax: 41/91-971-6151.
Vila Principe Leopoldo si Residence se afla la Via Montalbano 5.
Contact: info@leopoldohotel.com; www.leopoldohotel.com.

Verbier (Valais, Elvetia)

Cu unele dintre cele mai bune si mai abrupte partii de ski in afara pistei din Europa, si o viata de noapte mereu in actiune, Verbier, In regiunea vorbitorilor de limba franceza din Valais (vale), este una din cele mai mari destinatii de ski din Alpi.

Legatura de peste 402 km de piste care conecteaza patru vai, este un magnet pentru tineri si pentru cei Impatimitii de schi aventuros

In timp ce multimile cosmopolite aglomereaza pub-urile si barurile, un alt grup sta linistit la confortabilul Hotel rustic Rosalp. Aici veti putea lua cina la bine cunoscutul restaurant Roland Pierroz, cunoscut si ca “Swiss Bocuse”.

Verbier se afla la 161 km est de Geneva
Hotelul Rosalp se afla la Rue de Medran
Contact: telefon  41/27-771-6323,  fax  41/27-771-1059
rosalp@verbier.chwww.relaischateaux'ch/rosalp 

De asemenea, merita sa luati parte si la:

Festivalul de Jazz Montreux (Montreux, Vaud, Elvetia)

Din 1967, Festivalul de Jazz a fost cel mai important eveniment de jazz din Europa, insa prezinta de asemenea si blues, reggae, funk, soul, rap, rock si pop. Aici veti auzi talente noi dar si destul de cunoscute. Incepand de la un eveniment de 3 zile, acum sa intins la o mare sarbatoare de 16 zile.

Inca din secolul 19, artisti, scriitori si muzicieni au fost atrasi de acest oras resort cu accentul sau Frantuzesc diferit si atmosfera, ambitios comparata cu cea de la Cannes. Veti intelege de ce Lacul Geneva este numit Swiss Riviera, cand veti vedea palmieri, chiparosi, magnolii inflorite (datorita muntilor care protejeaza orasul de vanturile reci din timpul iernii) si cafenele aliniate de-a lungul lacului. Cannes poate ravni doar la Chateau de Chillon, aflat in josul coastei cu vedere spre Montreux. Cel mai important si fotografiat castel din Elvetia  dateaza de acum 1 000 de ani. Acesta la inspirat pe Lord Byron sa scrie poemul The prisoner of Chillon (Prizonierul din Chillon).

Montreux se afla la 100 km est de Geneva la Lacul Geneva.
Contact Festivalul de Jazz din Montreux: www.montreuxjazz.com.

Mai multe informatii despre Elvetia gasiti aici www.switzerland.com/.

SuperEva va recomanda si urmatoarele hoteluri:

www.leopoldohotel.com
www.chesagrischuna.ch
www.victoria-jungfrau.ch
www.swissotel.com
www.bestwestern.ch
www.doldergrand.com 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Europa

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII