Top 10 atractii turistice in Madrid

Atractii turistice in Madrid

Atractii turistice in Madrid

  • Luptele cu tauri la La Plaza de las Ventas care au devenit un sport controversat, Muzeul Sorolla cu operele celui mai de seama pictor Impresionist al Spaniei sau Hotelul Ritz de o calitate ostentativa fata de celelalte Hoteluri Ritz - sunt dar o farama din impresionantele locuri pe care Spania le are de oferit. Iata in continuare topul celor mai mari atractii turistice ale Spaniei.

Luptele cu tauri la La Plaza de las Ventas care au devenit un sport controversat, Muzeul Sorolla cu operele celui mai de seama pictor Impresionist al Spaniei sau Hotelul Ritz de o calitate ostentativa fata de celelalte Hoteluri Ritz - sunt dar o farama din impresionantele locuri pe care Spania le are de oferit. Iata in continuare topul celor mai mari atractii turistice ale Spaniei.

Luptele cu tauri la La Plaza de las Ventas - luptele cu tauri au devenit un sport controversat, insa este un punct fara scapare din istoria, cultura si identitatea nationala a Spaniei. Suporterii si simpli curiosi pot experimenta o Duminica seara la corida de la La Plaza de las Ventas.

Adresa: Calle Alcala. In timpul sezonului luptele cu tauri se tin in fiecare Duminica, in lunile Martie-Octombrie. In timpul festivalelor luptele se tin zilnic, in lunile Mai si Septembrie. 

Centro de Arte Reina Sofia - locul in care este gazduita Guernica a lui Picasso, muzeul contemporar de arta din Madrid ocupa cladirea unui spital din secolul 18, amplasata aproape de Prado. Colectia sa, separata pe doua etaje-una pre-1939 si una post-, marcand sfarsitul razboiului civil al Spaniei—cuprinde lucrari ale artistilor Spanioli ca Miro, Dali, Juan Gris, Antoni Tapies, Alexander Calder, Man Ray, Jean Dubuffet si altii.

Adresa: la Calle Santa Isabel.
Contact: www.spanishharts.com.

Flamenco la Corral de la Moreria - cel mai respectat club de noapte flamenco din nordul Andaluziei, Corral de la Moreria este plin de culoare, tipator si imbibat de traditie, reflectand reinvierea flamenco-ului, care dateaza din anii ’80. In fiecare seara se petrece cate un eveniment, cu spectacole, ritm bine marcat cu pasi apasati si o pasiune care nu se pierde niciodata.

Adresa: Calle de la Moreria.

El Rastro -in fiecare duminica (de dimineata pana dupa-amiaza) veti putea cumpara absolut orice, de la antichitati pana la bijuterii. Aproape oricine sfarseste prin a se opri la cel mai faimos bar de tapas din piata, Los Caracoles - - incercati specialitatea cu melci.

Adresa: Plaza Cascorro si Ribera de Curtidores.

Muzeul Sorolla - eleganta si restaurata casa a artistului Joaquin Sorolla, cel mai de seama pictor Impresionist al Spaniei. Aici sunt expuse lucrarile sale: portrete ale aristocratilor si picturi ale oamenilor de rand din Spania.

Adresa: Paseo de General Martinez Campos.

Palacio Real - inceput in anul 1738 pe locul unei vechi fortarete Alcazar, Palacio Real a fost resedinta regala din 1764 pana cand Regele Alfonso al XIII-lea a fost abdicat de la tron in 1931. Afacerile de stat ocupa o parte buna din palat, insa camerele ocupate de Alfonso si familia sa sunt deschise publicului, pe langa Camera Tronului, Sala de primire, Galeria de picturi (cu lucrari apartinand lui Caravaggio, Velazquez, Goya si altii), Armura Regala si Farmacia Regala, care pot fi de asemenea vizitate.

Adresa: Plaza de Oriente, Calle de Bailen.
Contact: www.patrimonionacional.es

Prado - este un muzeu si galerie de arta, care prezinta una din cele mai fine colectii de arta din Europa, incepand din secolul 12 pana la inceputul secolului 19, bazata pe Colectia Regala Spaniola de odinioara. Fondat ca muzeu de picturi si sculpturi, el gazduieste si colectii importante de peste 5.000 desene, 2.000 ziare, 1.000 monede, medalii si aproape 2.000 obiecte decorative si opere de arta. De asemenea, puteti vedea si impresionanta colectie de peste 8.600 picturi ale lui El Greco, Goya, Murillo, Rubens, Titian, Bosch, Raphael, Botticelli, Fra Angelico si multi altii.

Adresa: Paseo del Prado.
Contact: www.mcu.es/pado/index_eng.html.

Duminica in Parcul El Retiro - o plimbare intr-o duminica dimineata prin parcul El Retiro este un ritual pentru orice familie Madrilena. Stabilit in anii 1630 si rezervat o data pentru familia regala si oaspetii sai, cei 350 acri ai parcului sunt presarati de fantani, statui, si un lac - Cason del Buen Retiro (care gazduieste arta moderna a lui Prado), Palacio de Velazquez si salile de expozitii din Palacio Cristal.

Adresa: Plaza de la Independencia (in spatele Prado).

Turul barurilor de Tapas - daca vreti sa va comportati ca un adevarat Madrileno, atunci trebuie sa va plimbati din tasca in tasca, ciugulind cate putina mancare din fiecare, si indrumandu-va spre cina abia seara tarziu la ora 23.00. Posibilitatile sunt nesfarsite, de la albondigas (chiftele din carne) pana la zamburinas (mici scoici).

Adresa: cea mai mare concentratie de baruri tapas o puteti gasi zona Villa y Corte, cea mai veche parte a orasuli.

Muzeul Thyssen-Bornemisza - gazduieste in spatiul din Prado peste 800 de picturi incepand din secolul 13 pana in secolul 20, incluzand operele de arta ale lui El Greco, Goya, Velazques, Pollock si Picasso. Colectia a fost adunata de Baronul Hans Heinrich Thyssen-Bornemisza de Elvetia si dobandita de Spania in anul 1993.

Adresa: Paseo del Prado.
Contact: www.museothyssen.org.

Atractii care nu trebuie ratate

Plaza Mayor - imensa piata pietruita a fost terminata in anul 1619, in stil Castillian-Baroc; aici au avut loc luptele cu tauri, executiile prin spanzuratoare, rascoale, carnavale si ticaloseniile Inchizitiei. Astazi este cel mai mare loc de intalniri a orasului, inima din Viejo Madrid.

Adresa: la granita cu Calle Mayor in nord, si Cava de San Miguel in vest.

Locuri unde va puteti caza

Palace (Palatul) - de trei ori mai mare decat Ritz, Palatul isi trateaza oaspetii ca apartinand unei familii regale. Deschis de Regele Alfonso al XIII-lea in anul 1912, Palatul ocupa o intreaga strada a orasului.

Adresa: Plaza de los Cortes.
Contact: www.palacemadrid.com.

Reina Victoria - nu neaparat fermecator insa confortabil, a fost frecvent ocupat timp de generatii de toreadori, unul dintre ei fiind Hemingway. Astazi este unul din cele mai iubite si istorice hoteluri ale orasului.

Adresa: Plaza Santa Ana.
Contact: fax 34/91-522-0307.

Hotelul Ritz – cel din Madrid este de o calitate ostentativa fata de celelalte Hoteluri Ritz; construit in anul 1919 din ordinul Regelui Alfonso al XIII-lea, care avea nevoie de o acomodare cuvenita pentru oaspetii care urmau sa fie prezenti la nunta sa.

Adresa: Plaza de la lealtad.
Contact: www.lemeridien-ritzmadrid.com.

Mancare si bautura

Casa Botin - posibil cel mai vechi restaurant din Spania, aceasta taverna folclorica in umbra Pietei Mayor a fost o oprire obligatorie pentru luminatori inca de la deschiderea sa din anul 1725. Pare a fi o capcana pentru turisti si asa este, insa este foarte iubit de catre localnici pentru atmosfera si bucataria sa tipica Castilliana.

Adresa: Calle Cuchilleros.

Cafeneaua Gijon - este din 1888 oficial cafeneaua literara a Madridului. Viata de noapte sau movida, nu cunoaste rival inMadrid. Opriti-va pe Calle de las Huertas in jurul miezului noptii si incercati barurile de tapas; incercati sa gasiti un scaun la bar sau o masa la geam. 

Adresa: Paseo de Recoletos.

Casa Patas - un bar-restaurant galagios si informal, si locul de intalnire al muzicienilor si artistilor care vin aici special pentru tapas si flamenco. Denumirile clasice si traditionale ale flamenco-ului umplu afisele, insa cele mai captivante sunt performantele nuevo flamenco care umplu camerele din spate.

Adresa: Calle Canizares.

El Cenador del Prado - elegant si formal, El Cenador este favoritul celor care se delecteaza cu cocina nueva intr-un décor conservator. Specialitatea lor este patatas con almejas (cartofi cu moluste).

Adresa: Calle del Prado.

La Trainera - aici veti gasi cele mai bune fructe de mare din tara. Acest restaurant mare si primitor va ofera cel mai bun homar, crab, rac, creveti si alte fructe de mare.

Adresa: Calle Lagasca.

Zalacain - adesea considerat cel mai bun restaurant din Spania si premiat cu multe stele de catre critici, Zalacain ofera un decor elegant, probabil cea mai rafinata lista de vinuri din oras si o cina superba cu influenta Basque.

Adresa: Calle Alvarez de Baena.

Mai multe detalii despre Madrid gasiti aici www.esmadrid.com.

SuperEva va recomanda urmatoarele hoteluri:

www.bestwesternhotelatlantico.com
www.preciadoshotel.com
www.hotelcarlton.com
www.hotelcondeduque.es 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Europa

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII