10 trucuri pentru a manca mai putin!

Trucuri pentru a manca mai putin

Trucuri pentru a manca mai putin

  • Vin sarbatorile si vrem sa aratam bine, insa kilogramele ne dau de multe ori batai de cap.Cum facem sa ne temperam poftele si sa ne tinem de dieta pe care ne tot propunem sa o incepem de maine? Unele supereve apeleaza la pilule care taie foamea, altele la ceaiuri cu acelasi efect. De fapt, totul tine de obisnuinta. Iata cateva obiceiuri pe care, daca nu le aveti, ar trebui sa vi le formati, pentru a manca mai putin:

Vin sarbatorile si vrem sa aratam bine, insa kilogramele ne dau de multe ori batai de cap.Cum facem sa ne temperam poftele si sa ne tinem de dieta pe care ne tot propunem sa o incepem de maine? Unele supereve apeleaza la pilule care taie foamea, altele la ceaiuri cu acelasi efect. De fapt, totul tine de obisnuinta. Iata cateva obiceiuri pe care, daca nu le aveti, ar trebui sa vi le formati, pentru a manca mai putin:

Pastrati vinul pentru desert!

Nu este deloc un secret faptul ca daca vreti sa va pastrati supletea trebuie sa renuntati la alcool, mai ales daca va place vinul dulce sau cockteilurile. Daca beti vin in timpul mesei veti fi mai relaxate, dar veti uita sa tineti cont de ceea ce mancati. De aceea, incercati sa beti alcool doar la desert.

Savurati fiecare inghititura!

Se stie ca mancatul lent este benefic din mai multe puncte de vedere. Cu cat veti manca mai incet, cu atat veti avea o digestie mai buna si, in plus, va veti simti satule mai repede. Dimpotriva, daca mancati repede, creierul nu are timp sa proceseze informatia ca ati mancat suficient si de aceea veti avea tendinta sa inghititi mai mult decat este necesar. Foamea nu este doar o chestiune fiziologica, ci si una psihologica. Mancati la masa si acordati-va timp pentru a manca. Nu cititi in timp ce mancati si nici nu va uitati la televizor. Ganditi-va la gustul  si la savoarea fiecarui aliment din farfurie.

Nu strangeti masa prea repede!

Nu, nu este o gluma! Pe langa faptul ca va veti simti eliberate de aceasta corvoada, efectul psihologic pe care il are lasarea resturilor pe masa pana la finalul dejunului este uimitor. Simpla vedere a resturilor de mancare va va face sa nu mai mancati altceva. Este o chestiune psihologica. Un studiu american arata ca cei care debaraseaza masa imediat dupa ce termina de mancat au tendinta sa inghita cu 30 % mai multa mancare la fiecare masa.

Utilizati farfurii mici!

Este un truc foarte simplu pentru a manca mai putin la fiecare masa. Veti avea impresia ca portiile sunt mai mari daca le puneti in farfurii mici. In concluzie veti avea sentimentul ca ati mancat suficient si veti fi mai putin tentate sa va mai puneti inca o portie. E simplu, nu?

Ciuguliti un morcov in timp ce gatiti!

Nu va infometati in timp ce gatiti! Daca veti face foamea, in momentul in care mancarea este preparata, va veti asculta stomacul si va veti arunca asupra primei bucati de carne. De aceea este indicat sa rontaiti ceva in timp ce gatiti. Cateva bucatele de morcov sunt ideale pentru ca morcovul este un aliment foarte sanatos si, in plus, are calorii putine. In plus, ciugulind in timp ce gatiti, veti pune portii mai mici la masa.

Faceti cumparaturi cu stomacul plin!

Este tot un truc care tine de psihologie. Daca mergeti la cumparaturi cand sunteti flamande, veti fi tentate sa cumparati mai multe alimente. Daca sunteti satule veti avea mai degraba tendinta sa cumparati fructe si legume proaspete, ceea ce este perfect. Prin urmare, este indicat sa mancati ceva inainte de a merge la cumparaturi.

Nu sariti peste mese!

Daca la ora 16 va uitati in oglinda si aveti senzatia ca se vad kilogramele in plus, nu apelati la o solutie radicala cum ar fi aceea de a nu mai manca seara. Cea mai proasta idee pentru a slabi este aceea de a sari peste mese. Nu numai ca nu veti pierde niciun kilogram, ci, mai mult, aveti sanse sa luati cateva in plus. Daca sariti peste o masa, a doua zi va veti simti indreptatite sa mancati mai mult si astfel veti lua in greutate. Mancati ceva usor seara, dar nu sariti peste cina.

Spalati-va pe dinti dupa fiecare masa!

Spalatul pe dinti este un obicei foarte bun nu doar pentru sanatatea dintilor, ci si pentru silueta. Fiind un obicei regulat, spalatul pe dinti trimite spre creier informatia ca ora mesei s-a terminat. In mod inconstient, nu veti mai fi tentate sa vizitati bucataria. In plus, daca va obisnuiti cu ideea ca trebuie sa va spalati pe dinti dupa fiecare aliment consumat, veti fi tentate mai putin sa rontaiti intre mese, tocmai pentru ca este enervant sa va spalati pe dinti dupa fiecare rontaiala.

Nu mancati in fata televizorului!

Un film bun merge de minune cu chipsuri, cu popcorn, cu prajituri sau cu bomboane.  Dezvatati-va de acest obicei! Chiar daca vi se pare un obicei inofensiv, in timp, el devine o obisnuinta si veti incepe sa mancati efectiv in fata televizorului. Fenomenul se poate agrava pana acolo incat atunci cand deschideti televizorul sa vi se faca foame, intrucat creierul incepe sa asocieze cele doua activitati. Daca simtiti nevoia sa va tineti mainile ocupate, invatati sa tricotati. Suna ciudat, dar sa stiti ca este o metoda eficienta de combatere a stresului.

Ascundeti prajiturile!

Cea mai buna metoda pentru a va abtine sa mancati alimente „interzise” este sa le ascundeti. De aceea, dupa ce faceti cumparaturile, incercati sa le ordonati in debara sau in frigider si in functie de acest criteriu. Ascundeti biscuitii sau ciocolata dupa cutiile cu mazare si porumb, spre exemplu. Un alt truc este sa incuiati bucataria dupa o anumita ora, seara. Evident, asta daca locuiti singure. Nu ii puteti obliga pe cei din jur sa se supuna trucurilor voastre. Ideea este ca va veti obisnui mai usor sa nu intrati in bucatarie si deci sa nu mancati dupa o anumita ora.

  Forum unde comentam cu placere

 Frumusete si moda >>

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII