Castele si alte obiective turistice in Anglia

Castele si alte obiective turistice in Anglia

Castele si alte obiective turistice in Anglia

  • Castelul Windsor - inima identitatii nationale Britanice - este cel mai vechi si mai mare din Insulele Britanice, dar in acelasi timp si cel mai mare castel locuit din lume, avand aproximativ 1000 de camere. Actuala regina a Angliei Elisabeta a II-a si-a petrecut copilaria aici.

Castelul Windsor (Windsor, Berkshire, Anglia)

Castelul Windsor - inima identitatii nationale Britanice - este cel mai vechi si mai mare din Insulele Britanice, dar in acelasi timp si cel mai mare castel locuit din lume, avand aproximativ 1000 de camere. Actuala regina a Angliei Elisabeta a II-a si-a petrecut copilaria aici nefiind de mirare ca durerea ei a fost simtita de public cand un foc devastator a distrus partial in anul 1992 peste 100 de camere in apartamentele oficiale si private. Anul 1992 este cunoscut ca fiind "annus horribilis" pentru regina. Magnifica restaurare a castelului a fost terminata in anul 1997 si a costat circa 53 de milioane de dolari. Restaurarea a fost realizata de artizani, folosind aceleasi metode ca cele din anul cand a fost construit castelul in urma cu 900 de ani sub conducerea lui William Cuceritorul. Castelul a fost ocupat de 8 case regale care s-au succedat.

In anul 1916, regele George al V-lea a preluat numele castelului din motive populiste si pentru a se disasocia de radacinile sale germanice. O excursie la castelul Windsor include: schimbarea garzii, care are loc chiar si atunci cand regina nu este prezenta in rezidenta sa insa cu mai putina pompa si fast; casa de papusi a reginei Mary, o miniatura primita cadou creata in anul 1923 de arhitectul Sir Edwin Lutyens; si bijuteria arhitectonica din secolul 16-capela Sfantului George care impreuna cu Westminster Abbey imparte onoarea de a fi panteonul multor monarhi britanici.

Catacomba plata din centrul Catedralei contine cavoul lui Henry al VIII-lea si a celei de a treia sotii Jane Seymour.

Castelul este deschis zilnic desi unele camere sunt restrictionate accesului public la anumite ore cu precadere in aprilie, iunie si decembrie cu ocazia evenimentelor de latura regala si nationala.

Castelul Windsor se afla la 34 km vest de Londra.
Contact: windsorcastle@royalcollection.org.ukwww.royalresidences.com.

Castelul Warwick (Warwick, Warwickshire, Anglia)

Timp de noua secole in centrul istoric britanic, magnifica cetate feudala de Warwick este cel mai frumos castel medieval din tara. Pozitia sa dominanta pe o coasta deasupra raului Avon a fost descrisa ca "cel mai nobil amplasament din Anglia". Initial construit pentru a mentine vizitatorii afara, acesta este mai vizitat decat orice alta casa veche, si al doilea cel mai vizitat castel dupa Windsor. Gardienii de la poarta de la intrare pastreaza randurile de oameni in miscare in cadrul peretilor monumentali Norman. Una din cele mai importante colectii de armura medievala si arme din Europa este etalata, impreuna cu picturi ale vechilor maestrii ca Van Dyck si Rubens. Caracterul agresiv al castelului este vizualizat cel mai bine din afara, desi in secolul 18 a revenit la 60 de acri de teren.

Castelul se afla la 148 km nord-vest de Londra.
Contact:  customer.infoirnation@warwick-castle.com; www.warwick-castle.co.uk.

Castelul Howard (York, Yorkshire, Anglia)

Desi cea mai cunoscuta locatie pentru BBC in 1981 a adaptarii lui Evelyn Waugh's Brideshead Revisited, Castelul Howard a fost respectat timp de secole ca fiind una dintre cele mai colosale palate private din Insulele Britanice. Aceasta resedinta din secolul 18 (nu chiar un castel, desi este asezat pe locul unuia) are curtea in mijlocul celor 1 000 de acri de parcuri si gradini. Este inca locuit de familia Howard, ai caror stramosi au vazut in inexperimentatul arhitect Sir John Vanbrugh talentul care mai tarziu ii asigura  comisionul de a crea Palatul Blenheim aproape de Oxford. Partea principala a Castelului Howard a fost finalizata in 1715, care include semnatura suflata in aur Great Hall care se ridica 21 de metri de la podea pana la cupola. Cei 48 de metri corespunzatori numiti Long Gallery, este o alta atractie principala a castelului, aliniat cu un numar mare de portrete ale lui Howard, Holbein si altii.

Daca nu aveti vreo relatie sau cunostinta, nu veti putea petrece noaptea aici. Dar va puteţi despacheta bagajele la minunatul Middlethorpe Hall, care se afla in apropiere. Inaintat in grad in 1699, acelasi an ca si Castelul Howard, el a fost recent convertit in cel mai mare hotel "de tara" din nordul Angliei. Inconjurat de 26 acri impecabili care delimiteaza frontiera cu celebrele curse din York, William al III-lea este un hotel cu stil si cu un top-restaurant; de asemenea este punctul perfect de unde puteti incepe o mica expeditie prin vaile si terenurile mlastinoase din Yorkshire. 

Castelul Howard se afla la 24 km nord-est de York (urmaţi indicatoarele de la A64 spre Malton / Scarborough).
Contact: contact@castlehoward.co.uk; www.castlehoward.com.
Middlethorpe Hall Hotel se afla la Bishopthorpe Rd., la 2 km sud de York.
Contact: info@middlethorpe.com; www.middlelthorpe.com.

Castelul Leeds (Maidstone, Kent, Anglia)

Ca o doamna a lacului, Leeds apare ca si un miraj, cu pietrele sale colorate intr-un galben deschis si cu turnurile crenelate care se reflecta in apa care il inconjoara. Descris o data de Lordul Conway ca fiind cel mai iubit castel din lume, o calatorie de-a lungul timpului incepe cu constructia timpurie din secolul 12 (inlocuind structura de lemn din secolul 9) pana cand acesta devine mostenirea unei fundatii private, in anul 1975. A fost favorizat ca resedinta regala, spre deosebire de Balmoral care a debutat in anul 1278, an in care a fost oferit de catre un curtean instarit care cauta favoruri, lui Edward I. In cele din urma a ajuns pe mainile lui Henry al VIII-lea care adora sa isi petreaca timpul acolo; el a investit mult efort si multi bani in redecorarea si extinderea castelului, dorind sa il faca sa arate mai mult ca un palat regal si nu ca o fortareata militara. Timp de multi ani a fost un castel inzestrat: sase regine l-au numit resedinta lor favorita.

Din cei 500 de acri de teren, o parte sunt folositi pentru gradini care includ si o colivie mare ce este deschisa din anul 1998, fiind una din primele din tara. Apoi mai este si Muzeul Dog Collar (cainii au jucat un rol important in pazirea terenurilor): poate suna ca o ciudatenie, insa aceasta este o atractie pentru majoritatea vizitatorilor.

Lunile Aprilie-Iunie pentru vizitarea gradinilor, luna Mai-Festivalul mancarii si vinului, iar concertele in aer liber au loc in luna Iunie-inceputul lui Iulie.
Castelul se afla la 64 km sud-est de Londra (sa nu il confundati cu orasul Leeds din nord).
Contact: enquiries@leeds-castle.co.uk; www.leeds-castle.com.

Palatul Blenheim (Woodstock, Oxfordshire, Anglia)-locatia o aflati pe harta precedenta

Din nenumaratele case de tara din Anglia, Blenheim este justificabil cel mai faimos. Dimensiunea si bogatia sunt marturia belsugului istoric: a fost un cadou de recunostinta din partea Reginei Anne catre Generalul John Churchill,  Primul Duce de Marlborough; dupa infrangerea zdrobitoare a Frantei in 1704 la Blenheim, un mic sat bavarez de pe Dunare. Victorie meritata de general, palatul este raspunsul Angliei catre Versailles, locul unde conducatorul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, Sir Winston Churchill s-a nascut in anul 1874. Considerat ca cel mai adevarat conac baroc din Marea Britanie, el este asezat in mijlocul a 2000 acrii, care o data au fost terenul de vanatoare a regilor Saxoni.

Desi conacul a fost schimbat putin structural de la finalizarea sa din 1722, parcul si gradinile, initial stabilite de Henry Wise, gradinarul reginei Anne, au fost transformate in anii 1760 de Lancelot "Capability" Brown, marele gradinar, care a adaugat de asemenea Lacul Blenheim. Inca spectaculos, gradinile includ faimosul Labirint Marlborough, cel mai mare gard viu labirint din lume. Feathers Inn va promite o masa remarcabila in imprejurimile atmosferice. Semineuri pline de viata, plafoane cu grinzi, precum si o frumoasa curte, va invita la sejururi peste noapte intr-o mirifica atmosfera de tara.

Blenheim Palace se afla la 13 km nord-vest de Oxford si 62 mile nord-vest de Londra.
Feathers Inn se afla la Market St.
Contact: enquiries@feathers.co.uk; www.feathers.co.uk.

Recomandarea noastra este sa nu uitati de vizita la: Stonehenge (Wiltshire, Anglia).

Stonehenge ar putea inca sa fie magicul, misticul, misteriosul loc care  a fost menit sa fie-nimeni nu stie cine a construit Stonehenge sau de ce (unele teorii dau credit extraterestrilor, lui King Arthur, Merlin, si vechilor oameni din Atlantis), desi este destul de sigur ca aceasta uimitoare colectie de roci a fost folosita pentru ritualuri sau ceremonii legate de soare. Cele doua pietre in pozitie verticala cu o alta deasupra ca un prag, au fost asamblate aproximativ 4000 de ani in urma. Unele dintre pietrele care mai stau in picioare au o greutate de pana la 50 tone-se estimeaza ca pentru a trage o piatra in pozitia initiala au fost nevoie de mai mult de 1000 de oameni. Savantii nu sunt de acord in ceea ce priveste provenienta pietrelor (unii spun sudul Tării Galilor) si modul in care au ajuns la Salisbury Plain. In secolul 17, se stia peste tot ca acest cerc a fost intr-un fel conectat cu druizii Celtici, desi de atunci s-a dovedit ca acest amplasament dateaza din Epoca Metalului, cultului clerical, de cel putin 1 500 de ani in urma. Cercetatorii considera ca aceste pietre au fost puse impreuna in trei etape diferite (doua dintre care nu au mai fost finalizate), in alinierile posibile facute de catre constructorii sofisticati, cu o cunoastere in astronomie, matematica si inginerie, de neegalat oriunde in Europa la acel moment. Probabil a fost conceput ca un calendar lunar sau solar, printre alte lucruri…

Stonehenge se afla la 137 km sud-vest de Londra.
Contact: www.english-patrimoniu.org.uk. 

De asemenea, un loc care nu trebuie evitat este: Chester (Cheshire, Anglia)

In anul 1979, scriitorul James Boswell scria despre Chester: "Imi place mai mult decat orice alt oras". In timpul imperiului roman, Chester era cel mai mare amfiteatru din Insulele Britanice. Orasul istoric este inconjurat de un zid fortificat, foarte bine prezervat si construit. Zidul a fost construit in timpul perioadei romane si apoi reconstruit de diferite ori. Acesta este construit pe fata sa superioara ca o alee lunga de 4 kilometri. Sectiuni ale zidului intersecteaza  Catedrala din piatra rosie a orasului pe doua parti si duce spre poarta East Gate care dateaza din secolul 19 si care adaposteste faimosul ceas din Chester. Cea mai mare atractie turistica pe care orasul o are de oferit este el insusi; intre zidurile sale se gaseste cea mai buna colectie a Angliei de cladiri in culori alb-negru (magpie). Anticipand parca tendinta moderna de a construi pe verticala, doua cladiri decorate cu lemn si conectate de un pasaj deasupra nivelului strazii, formeaza Chester Rows, o zona etajata de shopping care este una din atractiile principale ale orasului.

Dupa o zi plina de istorie si arhitectura (si de multimea care este atrasa de ele), retragerea se poate face in sereditatea hotelului principal al orasului, Chester Grosvenor. Aceasta frumoasa cladire din secolul 19, in inima centrului istoric al orasului, isi regaseste originile in timpurile reginei Elisabeta I. Hotelul este detinut de Grosvenor Estate, care este proprietatea Ducelui de Westminster. Grosvenor Hotel este un complex sofisticat avand propriul restaurant gurme, iar competitia este inexistenta.

Chester se afla la 333 kilometri nord-vest de Londra, 69 kilometri sud-vest de Manchester.
Chester Grosvenor se afla la East Gate.
Contact: chesgrov@chestergrosveno.co.uk; www.chestergrosvenor.co.uk.

SuperEva va recomanda si urmatoarele hoteluri:

www.the-savoy-group.com
www.blakeshotels.com
www.portobello-hotel.co.uk
www.lunasimonehotel.com/
www.darlingtonhotel.co.uk/

Mai multe detalii despre Anglia puteti afla de aici www.information-britain.co.uk/ 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Tema:Europa

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII