Moda in 2011 – fantezie, culoare, optimism

Moda in 2011 – fantezie, culoare, optimism

Moda in 2011 – fantezie, culoare, optimism

  • Dupa o perioada in care inspiratia a fost profund afectata de criza economica, moda pare, in cele din urma, sa isi revina. 2011 se anunta un an plin de culoare si de inovatie in ceea ce priveste colectiile vestimentare.

Dupa o perioada in care inspiratia a fost profund afectata de criza economica, moda pare, in cele din urma, sa isi revina. 2011 se anunta un an plin de culoare si de inovatie in ceea ce priveste colectiile vestimentare. Elemente retro, influente etno, imprimeuri in culori care inspira pofta de viata, toate acestea se amesteca intr-o explozie de energie pe care o emana majoritatea colectiilor create pentru inceputul lui 2011.

Daca va ganditi deja la cum va arata garderoba unei adevarate supereve in 2011, iata care sunt principalele tendinte in ceea ce priveste lookurile, culorile, tesaturile…

Minimalism radical
Readus in atentie de colectiile Celine, stilul minimalist a cucerit podiumul ultimelor sezoane si nu pare sa-si fi epuizat inca resursele creatoare. Explorarea paletei monocromatice, in combinatie cu croiala ferma, sugerand diverse stari de spirit, isi pune amprenta asupra garderobei in 2011. Simplitatea este deci in continuare una dintre calitatile tinutelor vestimentare.

China girl
Unul dintre efectele interesante ale evenimentelor economice care au afectat lumea modei este deplasarea nucleului multor sectoare spre Asia. Asa se face ca multe dintre colectiile propuse de designeri pentru 2011 au ca tinta publicul asiatic, lucru care se observa din tendinta din ce in ce mai bine conturata de a crea un nou look intitulat sugestiv „china girl”. Impletirea creativitatii occidentale cu elemnte inspirate din traditia asiatica a dat nastere unor creatii inedite care cu siguranta vor constitui o pata de originalitate in moda anului 2011.

Boy style
Combinatia masculin / feminin revine constant in colectiile fiecarui sezon, potrivindu-se perfect siluetelor androgine ale modelelor care defileaza pe podium. In 2011, stilul masculin este marcat de o nuanta adolescentina, care ii da un farmec ambiguu. Croieli lejere, nuante calde, tuse feminine discrete – acestea sunt principalele elemente ale stilului „baietos” in 2011.

Optimism retro
Dorinta de a scapa de monotonia trendurilor din ultimele sezoane i-a impins pe designeri spre influentele etno ale anilor ’70, care dau un aer retro multor tinute prezente in colectiile din 2011, insuflandu-le un optimism debordant. Imprimeuri si culori explozive, croiala evazata, accesorii in stil hippie sunt doar cateva dintre piesele de rezistenta ale acestei tendinte.

Tesaturi, culori, imprimeuri

Dantela, dantela, dantela...
Dantela este asociata, de obicei, cu romantismul retro sau cu lookurile sexy. In 2011, creatorii incearca sa redefineasca simbolistica dantelei, asociind-o mai degraba cu fantezia modernista. Indiferent ca este vorba despre tinute de zi sau de seara, de haine pret-a-porter sau haute couture, dantela invadeaza pur si simplu garderoba anului care urmeaza. Dantela neagra ramane un simbol al misterului, in timp ce dantela alba sau in nuante foarte deschise va constitui, in mod cert, unul dintre trendurile estivale in 2011. De asemenea, creatorii privilegiaza dantela experimentala, in nuante socante si cu modele atipice. Din acest punct de vedere, 2011 se anunta un an plin de surprize.

Satin party
Asociat de multe ori cu dantela (mai ales in piesele de lenjerie intima), satinul este si el un material catre sugereaza misterul, atat prin stralucirea inedita, cat si prin finetea pe care o are la atingere. Preferinta pentru acest tip de tesatura este asociata, in colectiile din 2011, cu prezenta inspiratiei asiatice. Ideal pentru tinutele de seara, satinul este insa destul de riscant in tinutele casual. El poate constitui un element de originalitate intr-o tinuta de zi, insa uneori poate constitui tocmai elementul problema al acesteia. De aceea, trebuie purtat cu prudenta, mai ales  atunci cand combinati mai multe nuante.

Alb vs fluo
Se pare ca albul va fi una dintre nuantele de top ale lui 2011. Desi este, in general, preferat pentru tinutele de vara, in acest an albul invadeaza intreaga garderoba, de la tinutele sport, la cele romantice sau clasice. Sunt preferate mai ales tinutele in totalitate albe, emanand simplitate, puritate, stralucire.

In paralel cu acest alb aproape clinic, exista si o tendinta de a privilegia culorile orbitoare, fluorescente. De fapt, multe dintre colectiile create pentru 2011 se remarca prin aceasta altenrnanta reusita intre albul imaculat si nuante fluo, care aduc un plus de prospetime. Galben citron, portocaliu, roz intens sau verde fosforescent sunt cele mai des intalnite nuante in garderoba 2011.

Roz vs oranj
Rozul este una dintre nuantele cheie in 2011. Departe de a mai fi considerat culoarea preferata a fetitelor, asociata cu papusile Barbie, rozul este prezent in colectiile din 2011 in diferite nuante – de la pastel la roz intens sau la roz prafuit. Este una dintre culorile sic ale anului, potrivita in cele mai diverse imprejurari.

Mult mai agresiv si, bineinteles, mult mai usor de purtat si de asortat, este o alta culoare forte – oranj. Prezenta in nuante variate pe podium, aceasta culoare puternica va domina, se pare, sezonul estival. Portocaliul este prezent fie in tinute monocromatice, fie in tinute care mizeaza pe combinatii cromatice inedite, emanand vitalitate.

Aici puteti gasi galeria modei pentru anul 2011 !

Mai cititi:

 Forum unde comentam cu placere

 Moda si Fitze...

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Tema:Moda la zi

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII