Ce greseli fac femeile la locul de munca?

Ce greseli fac femeile la locul de munca?

Ce greseli fac femeile la locul de munca?

  • Se intampla adesea ca o femeie sa ramana blocata pe un anumit nivel al carierei fara a mai putea avea rezultate semnificative. Acest lucru rezulta adesea in urma anumitor greseli la locul de munca. Iata care sunt acestea:

Se intampla adesea ca o femeie sa ramana blocata pe un anumit nivel al carierei fara a mai putea avea rezultate semnificative. Acest lucru rezulta adesea in urma anumitor greseli la locul de munca. Iata care sunt acestea:

1. Dusmania

Abilitatea de a fi sensibil la tot ce se intampla in jurul nostru este inerenta la femei. Aceasta este o capacitate mare care va ajuta sa simtiti intreaga gama de emotii pe care viata ne-o da. Cu toate acestea, dusmania femeilor la locul de munca nu este o calitate care le-ar putea ajuta sa faca o cariera. Aceasta trasatura de multe ori rezulta din relatiile cu colegii sau, dincolo de afaceri, care afecteaza reputatia si descurajeaza concentrarea la locul de munca. Uneori, o incapacitate de a controla emotiile este cauza certurilor. O persoana emotionala este mai usor de manipulat, iar concurentii se folosesc deseori de acest lucru.

Daca o femeie vrea sa aiba succes in viata profesionala, ea trebuie sa analizeze barbatii, si asta inseamna a invata sa se controleze si sa isi ascunda sentimentele la momentul potrivit.

2. Teama de singuratate

Nu este nici un secret ca exista un stereotip: o femeie de succes este de multe ori singura si nefericita in viata personala. Se spune de asemenea ca oamenii se tem de femeile puternice, inteligente si de succes. Multe femei capabile care ar putea realiza cu adevarat ceva in viata profesionala sunt foarte speriate de acest mit. In mod evident, viata personala este foarte importanta. Este dificil sa alegi intre familie si cariera.

Cele care fac o cariera, sunt capabile sa combine atat locul de munca cat si familia, fara a-i compromite pe cei dragi. Femeile lider ne sfatuiesc sa fim noi insine, si sa nu ne pierdem farmecul si feminitatea, chiar daca ocupam o pozitie mai mare.

3. Frica de conflicte

Greselile femeilor la locul de munca pot fi diferite, dar cel mai adesea, ca si intr-o familie de altfel, femeile incearca sa mentina pacea cu orice pret. O femeie vrea sa fie buna pentru toti, se indeparteaza de la conflicte , si astfel de cariera ei.

Lupta pentru succes in orice sfera a vietii presupune existenta unei concurente. Si fiind in relatii bune si cinstite cu cei care cu placere i-ar lua locul de munca este practic imposibil. Daca o femeie vrea sa mentina cu orice pret o relatie buna intr-o echipa, ea va sfarsi sacrificandu-si cariera. Acest lucru devine o piatra de poticnire pentru succes. Pentru a va asigura ca nu sunteti folosita ca o piatra de temelie pentru realizarile altora, trebuie sa fiti in masura sa spuneti "NU" si sa va comportati in functie de beneficiul propriu si nu pentru binele comun. Femeile, uneori, ar trebui sa isi aminteasca ca un lucru nu poate fi placut pentru toata lumea, indiferent cat ar incerca ele acest lucru.

4. Dorinta de a fi indispensabila

Femeile sunt adesea implicate in prea multe lucruri - au grija de familie, copii, casa, probleme personale si un loc de munca. Obiceiul de a combina mai multe probleme afecteaza locul de munca. Femeile tind sa ia mai mult decat isi pot permite. Astfel, majoritatea sunt de acord adesea sa isi ajute cate un coleg de munca si asa mai departe. Ca urmare, este de la sine inteles ca o femeie isi consuma si ultimele forte suplimentare la locul de munca, iar rezultatul nu ii afecteaza cariera. Ar fi mult mai logic sa faca mai putin, dar cu o calitate mai buna. In acest fel ar fi mult mai usor sa cucereasca un nou varf al succesului.

5. Pasivitatea

In ciuda faptului ca femeile au drepturi egale cu barbatii, ecouri ale Patriarhiei inca au loc. Greselile femeilor la locul de munca, in special intr-o echipa de barbati, sunt adesea asociate cu pasivitatea. Daca o femeie are abilitati sau chiar talent, insa si lipsa de ambitie, ea paseaza inconstient haturile unui barbat. O astfel de femeie nu va risca de dragul unui proiect nou, nu isi va asuma responsabilitatea sau initiativa. Ea va indeplini atributiile in liniste si va oferi altora o oportunitate de a se evidentia.

Pentru a evita a fi etichetata drept slaba si incapabila sa supravietuiasca in situatii dificile, femeile trebuie sa isi inteleaga in mod clar scopurile si dorintele. Daca doriti sa deveniti independenta si de succes, va trebui sa invatati cum sa va atingeti obiectivele. Fiind pasiva, este dificil sa realizati acest lucru.

6. Slabiciunea

Femeia puternica nu este ceva iesit din cadrul conventionalului. Dar, cu toate acestea, o femeie ramane intotdeauna o femeie. Indiferent de imprejurari, la un moment dat o femeie isi va dezvaluie adevarata ei natura, iar de multe ori angajatorului nu ii va face placere. Femeile sunt rareori in pozitia de a controla nu numai propriile emotii, dar si instinctele. Ele sunt in subconstient mereu in cautarea unui partener, in cazul in care in viata personala nu exista deja un barbat, astfel incat acestea sunt adesea initiatorii unor relatii apropiate cu colegii de sex masculin. In plus, femeile apreciaza dorinta de a ridica o familie si copii mai presus de toate. Unii angajati reusesc sa utilizeze un concediu de maternitate, insa nu toti angajatorii sunt satisfacuti de aceasta alegere.

Daca doriti sa ajungeti undeva sus in viata profesionala, trebuie sa tineti cont de interesele angajatorului. Invatati sa va planificati viata personala, astfel incat aceasta sa nu interfereze cu munca. Trebuie doar sa decideti care sunt prioritatile.

Am putea crede ca greselile femeilor la locul de munca sunt mai grave decat cele ale barbatilor, dar nu este adevarat. Barbatii tind sa aiba o mai mare responsabilitate si fac greseli, poate mai putine, insa pe o scara mai mare. Sfatul nostru este sa invatati din greselile altora si sa nu le repetati..

Mai citeste despre stres: Stresul: 10 semne alarmante ale stresului

 Supereva va ureaza o cariera de succes.

  Locul unde comentam cu placere:

 Cariera si succes >>>

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Cariera

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Elena
    Elenatrimis la 17/2/2012

    Toate greselile femeilor sunt practic legate de faptul ca sunt mai emotionale - se lasa conduse mai mult de emotii in comparatie cu barbatii.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII