Produse naturale pentru albirea dintilor

Produse naturale pentru albirea dintilor

Produse naturale pentru albirea dintilor

  • In ziua de astazi putem spune ca exista o multime de produse pentru albirea dintilor, insa o parte din acestea pot fi periculoase. Cele mai frecvente si comune produse naturale pentru albire le puteti gasi chiar si in dulapul din bucatarie. Iata care sunt acestea:

In ziua de astazi putem spune ca exista o multime de produse pentru albirea dintilor, insa o parte din acestea pot fi periculoase. Cele mai frecvente si comune produse naturale pentru albire le puteti gasi chiar si in dulapul din bucatarie. Iata care sunt acestea:

Bicarbonatul de sodiu

Spalatul pe dinti cu un amestec de bicarbonat de sodiu si sare a fost folosit o lunga perioada de timp, si pe buna dreptate. Acesta poate fi de fapt eficient in indepartarea petelor, in special cu ajutorul peroxidului. Bicarbonatul de sodiu ajuta si in distrugerea bacteriile care cauzeaza placa, si reduce acizii care pot afecta smaltul dintilor.

Bicarbonatul de sodiu este sigur de utilizat si usor de obtinut. Daca  utilizati un amestec de praf de copt, masati usor in jurul gingiilor, astfel incat sa nu le iritati.

Peroxidul

Gargara cu peroxid se spune ca albeste dintii. Acest lucru este valabil intr-o oarecare masura, dar retineti ca peroxidul normal nu are aceeasi concentratie ca si peroxidul aflat in produsele pentru albirea dintilor.

Daca va hotarati totusi sa il folositi, este important sa clatiti bine gura cu apa. Peroxidul este sigur, insa poate irita gingiile si cauza sensibilitatea dintilor de-a lungul timpului.

Combinatia bicarbonat de sodiu si peroxid

Aceasta combinatie poate fi una dintre cele mai bune remedii  pentru albirea dintilor si intretinerea lor.

Coaja de nuc

Pentru eliminarea petelor, frecati usor dintii cu o bucatica de coaja de nuc. Aceasta este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru albirea dintilor.

Merele

Merele sunt o sursa importanta de vitamine si minerale, dar si foarte bune pentru pastrarea dintilor albi, curatand petele cu usurinta. Tot ce trebuie sa faceti este sa mancati zilnic cate un mar.

Uleiul de masline

In primul rand, spalati-va pe dinti foarte bine, apoi luati o carpa alba curata, turnati putin ulei de masline extra virgin pe ea si curatati dintii.

Mustar, ulei si sare

Un rezultat excelent in albirea dintilor se poate obtine si prin spalarea dintilor cu o combinatie de mustar, ulei de masline si sare.

Legumele crocante

Legumele, cum ar fi telina, morcovi, broccoli si castraveti, sunt in mod natural abrazive si actioneaza ca periute de dinti mici care curata petele de pe dinti. Nu este nevoie sa le pisati sau fierbeti, fiinda acestea trebuie consumate crude.

Lemnul de frasin (Lesie)

Hidroxidul de potasiu gasit in cenusa lemnului de esenta tare este un agent de albire. Un remediu popular este periajul cu cenusa de lemn in mod regulat. Potasiul insa va dauna smaltul dintilor de-a lungul timpului, deci ar fi bine sa evitati acest remediu.

Sucul de lamaie

Periajul dintilor cu suc de lamaie sau frecarea dintilor cu coaja ei, este una dintre modalitatile cele mai frecvent mentionate pentru albirea dintilor in mod natural. Din pacate, este de asemenea si una dintre cele mai grave.

Sucul de lamaie "actioneaza" prin spolierea calciului din smalt. Iar acest lucru nu este bun, avand in vedere ca dintii se vor altera mult mai rapid, fara cantitatea necesara de calciu. Sucul de lamaie poate, de asemenea,  indeparta smaltul dentar pana in punctul in care nu mai poate fi "reparat". Deci...sucul de lamaie pentru albirea dintilor: nu este o idee tocmai buna.

Capsunile

Un alt remediu implica un piure din capsuni, folosit ca si pasta de dinti.Desi are un gust foarte bun, din nefericire poate fi aproape la fel de daunator ca si sucul de lamaie, pentru aceleasi motive. Capsunile continacid, iar semintele pot deteriora gingile sau chiar dintii daca periajul esteprea tare. Daca alegeti sa utilizati capsuni pentru albirea dintilor, asigurati-va ca va spalati pe dinti sau clatiti gura la scurt timp dupa aceea..

Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>

Recomandare

Cititi si Sanatatea Femeii de la Desprecopii.com

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. gabriela
    gabrielatrimis la 25/4/2011

    nu am stiut ca sunt atatea care albesc dintii , ma bucur ca am aflat !!!multumesc !!!

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII