8 plaje de vis pe litoralul Spaniei

8 plaje de vis pe litoralul Spaniei

8 plaje de vis pe litoralul Spaniei

  • Spania poate fi flancata la est de Franta si Pirinei si la vest de Portugalia, dar cea mai mare parte a tarii este incercuita cu nisip, stanci si apa de mare. Acestea, impreuna cu soarele prezent pe aproape tot parcursul anului, au atras multe milioane de turisti pe litoral.

Spania poate fi flancata la est de Franta si Pirinei si la vest de Portugalia, dar cea mai mare parte a tarii este incercuita cu nisip, stanci si apa de mare. Acestea, impreuna cu soarele prezent pe aproape tot parcursul anului, au atras multe milioane de turisti pe litoral.

Costa de la Luz
 
Acest tronson de coasta din sud-vestul Andaluziei are intinderi lungi de nisip si soare aproape constant. Albastra si uneori dura, apa Oceanului Atlantic este o atractie suficienta pentru o vizita, asa cum este si apropierea regiunii de mai multe orase istorice, inclusiv Cádiz si Sevilla. Aceasta zona este mai putin dezvoltata decat mai populara Costa del Sol.

Recomandari hotel:
 - Hotel Los Castaños, Cartajima https://www.loscastanos.com/
 - Hotel Palacio Blanco, Velez-Malaga https://www.palacioblanco.com/

Costa del Sol
 
Intinzandu-se la est de Gibraltar de-a lungul coastei sudice, Costa del Sol are cea mai faimoasa, distractiva si super-dezvoltata fasie de plaja din Iberia. Plajele au un nisip superb, iar apele Mediteranei sunt calme si calde in cea mai mare a anului. Aceste minunatii au ispitit vizitatorii, facand din aceasta fasie de nisip una din cele mai aglomerate statiuni de coasta din Europa.

Cele mai importante statiuni de aici sunt Marbella, Torremolinos, Málaga si Nerja.

Recomandari hotel:
 - Confortel Fuengirola https://www.confortelhoteles.com/en/hotel-fuengirola-malaga/?gclid=CN6DpO6XiqkCFVeMzAodNX2Pig
 - Hotel Monte Malaga https://www.hotelesmonte.com/hotel-malaga-montemalaga.html

Costa Blanca
 
Aceasta coasta de sud-est cuprinde orasul industrial Valencia, dar cele mai cunoscute statiuni, Benidorm si Alicante, sunt ocupate in fiecare an de turisiti nord-europeni, cautatori de soare si plaje. Peisajul din jur nu este deosebit de dramatic, insa apa este turcoaz, nisipul alb si precipitatiile reduse va garanteaza o vacanta insorita si de neuitat.

Recomandari hotel:
 - The Westin Valencia https://www.westinvalencia.com/en
 - Vincci Lys https://www.vinccihoteles.com/en/hotels/spain/valencia/vincci-lys?gclid=COqJ_veYiqkCFVeMzAodNX2Pig

Costa Brava
 
Mai stancoasa, cu mai multe serpentine, si fara fasiile lungi de nisip care marcheaza Costa Blanca, faleza Costa Brava se intinde de la Barcelona pana la granita cu Franta. Desi exista mai putine plaje nedescoperite aici decat de-a lungul coastei Atlantice a Spaniei, Costa Brava pastreaza inca un sentiment de pustietate stancoasa. Una dintre cele mai excentrice vile de-a lungul coastei a apartinut regretatului Salvador Dalí- numele sau la nastere Salvador Domingo Felipe Jacinto Dalí Domenech (1904 - 1989), pictor spaniol, originar din provincia Catalonia, reprezentant de seama al curentului suprarealist in arta, care a trait o mare parte din viata sa in apropierea Cadaqués.

Recomandari hotel:
 - Htop Caleta Palace Hotel https://www.htophotels.com/index.php?option=com_content&task=view&id=80&Itemid=47&gclid=CKm_67qZiqkCFRWazAodpnzRiA
 - Tropic Park Hotel Malgrat de Mar https://www.tropic-park.com/hotel/

Costa Verde
 
Radical diferita de coasta insorita a Andaluziei, stancoasa Costa Verde seamana cu o versiune insorita a tarmului Irlandei de vest. Este temperat in lunile de vara, atunci cand restul Spaniei poate fi insuportabil de cald. O mare parte a coastei este in vechea provincie Asturias, o regiune plina cu arhitecturi romanice si site-uri medievale, pelerinaj - o zona care nu a fost inca coplesita de turism. Statiunile Premier includ unele districte din Santander, Gijón, si la scurta distanta Oviedo.

Recomandari hotel:
 - M Hotel Oviedo https://www.mhotel.es/
 - NH GIJON https://www.nh-hotels.com/nh/en/hotels/spain/gijon/nh-gijon.html?nhagentid=10166&nhsubagentid=101660000000&oodc=3865&source=adwords

Insulele Baleare
 
In largul coastei Catalonia si la o distanta de 45 minute de zbor de la Barcelona, acest arhipelag stancos cu franjuri de nisip atrage refugiatii urbani cautatori de soare si distractie. Clima mediteraneana este mai calda aici decat pe continent. Orasul Palma de Mallorca are cele mai aglomerate tarmuri, iar o mare parte din Ibiza este dedicata tinerilor si homosexualilor, in special pe timpul verii. Cu toate astea, Menorca ofera mai multa izolare si liniste.

Recomandari hotel:
 - Can Furios Hotel  https://www.can-furios.com/
 - Las Gaviotas Suites Hotel, Playa de Muro https://www.suiteshotelgaviotas.com/

Islas Cies, Galicia
 
Uita de supra-aglomerata Costa del Sol, aceasta insula retrasa de-a lungul superbei Coaste a Atlanticului din Spania de Nord este presarata cu plaje linistite si neatinse. Datorita eforturilor de conservare a autoritatilor spaniole, insula este acum un parc national nelocuit. Nu se permite nici macar construirea unui hotel, insa turistii vor fi fericiti gasind un loc de campare cu o priveliste de milioane. Puteti face o plimbare cu barca de 40 de minute din orasul de pescari Baiona in Galicia - insula este deschisa publicului numai in timpul verii.

Recomandari hotel:
 - Hotel Altair, Santiago de Compostela https://www.altairhotel.net/
 - Hotel Costa Vella, Santiago de Compostela https://www.costavella.com/

Plaja Corralejo
 
Corralejo Beach este probabil cea mai buna intindere a liniei de coasta de pe insula Fuerteventura. Aceasta destinatie este situata la extremitatea nordica a insulei si ofera turistilor diverse activitati. Atractiile principale pe Insulele Canare, iar acest lucru este valabil mai ales in Fuerteventura, sunt plajele. Veti gasi aproximativ 11 km de plaje cu nisip alb care incepe de la aproape 3 km in afara centrului orasului Corralejo.

Recomandari hotel:
 - Aparthotel Fuentepark https://www.apartamentosfuentepark.com/
 - Gran Hotel Atlantis Bahia Real https://www.atlantishotels.com/index.php/atlantis_en?gclid=COzf5caciqkCFUO-zAodtkxhhg


 Forum unde comentam cu placere

 Super Calatorii

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Plaje

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII