Nanoparticulele.. secretele din compozitia produselor cosmetice

Secretele din compozitia produselor cosmetice

Secretele din compozitia produselor cosmetice

  • Unele cosmetice contin nanoparticule fara ca acest lucru sa fie inscris pe ambalaj, potrivit cercetarii de catre Institutul olandez din Wageningen RIKILT.

Unele cosmetice contin nanoparticule fara ca acest lucru sa fie inscris pe ambalaj, potrivit cercetarii de catre Institutul olandez din Wageningen RIKILT.

Nanoparticulele sunt utilizate in ecranele solare pentru a bloca radiatiile ultraviolete, in emulsii care contin vitamine, in creme de fata, creme hidratante si in altele care ucid bacteriile. Dar, din 67 de marci diferite, numai opt au dat informatii pe eticheta cu privire la folosirea nanotehnologiei in produsele lor.

Nanotehnologia, stiinta de manipularea materiei la nivel molecular, in general, nu ridica noi probleme de siguranta, insa micile particule se pot comporta in moduri neobisnuite, in unele cazuri devenind toxice. Normele existente de siguranta nu iau in considerare materialele care prezinta riscuri, la scara nano.

Cercetatorii au examinat 15 produse cosmetice diferite. In opt dintre acestea au fost gasite particule sunt mai mici de 100 de nanometri, astfel potand fi numite nanoparticule. Din cauza dimensiunii lor extrem de mici, nanoparticulele au efecte secundare, care sunt inca prost intelese.

In urma rezultatelor studiului, cercetatorii ii sfatuiesc pe consumatori sa nu utilizeze produsele cosmetice care contin nanoparticule pe tesuturi deteriorate, de exemplu, pielea arsa de soare. De asemenea este de dorit ca producatorilor sa li se impuna in a prezenta prezenta nanoparticulelor pe etichete. De exemplu,o utilizare comuna a nanotehnologiei este in adaosul de dioxid de titan sau particule oxid de zinc in cremele ecran de soare, si expertii europeni au cerut mai multe teste de siguranta pentru a investiga efectele acestor lotiuni pe piele deteriorate.

Produsele cosmetice investigate care contin nanoparticule sunt: Olay cu dubla actiune Daycream, Nivea Visage Vital, Vizaj Q10 antirid Nivea Vichy Lift Activ CXP total, NIVEA FOR MEN hidratanta crema de fata, Vichy fundatie Derma Blend fundatie Dior Nud cutanate si rimel Blackout Diorshow (rimel ).

Din pacate nu este interzisa utilizarea nanoparticulelor in produsele. Nu este necesar ca acestea sa fie inscrise pe eticheta unui produs. incepând insa din 2013, acesta din urma este obligatorie in Europa. Multe organizatii in Europa sustin deja accelerarea obligatiei acestei masuri de a intra in vigoare, desigur, atâta timp cât nu este clar inca exact ce riscuri sunt pentru aceste produse. Unii oameni de stiinta sustin ca nanoparticulele pot fi utilizate in conditii de siguranta, in timp ce altii nu. Parerile raman inca impartite pana la aparitia unor studii aprofundate.

  Forum unde comentam cu placere

 Frumusete si moda >>

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII