Ai un bebe care s-a născut prematur? Iată cateva sfaturi speciale despre alăptare

Ai un bebe care s-a nascut prematur? Iată cateva sfaturi speciale despre alaptare

Ai un bebe care s-a născut prematur? Iată cateva sfaturi speciale despre alăptare

Am un bebe care s-a născut prematur. Trebuie să știu ceva special despre alăptare?

Iata niste sfaturi, dragă mami

Am un bebe care s-a născut prematur. Trebuie să știu ceva special despre alăptare? - ne intreaba o mamica la rubrica de intrebari

Iata niste sfaturi, dragă mami

Da, este și mai important să-i alăptăm pe acești micuți grabiti. Iată câteva sfaturi speciale in cazul bebelusilor prematuri:

1. Mulți bebelusi prematuri obosesc ușor în timp ce alăptează. Dacă nu-ți mai auzi copilul înghițind, scoate-l de la sân și ajuta-l sa elimine gazele inghitite (sa ragaie) . Apoi continua sa il alaptezi.

2. Mulți bebeluși prematuri au o tehnică proastă (de a suge, prindere). Este util să ceri sfatul unui consultant în lactație pentru a te asigura că bebelușul primește suficient lapte și se hrănește corect.

3. La sfatul medicului, poate fi necesar să suplimentezi cu lapte formula sau lapte matern exprimat pentru o perioadă. Nu renunța.

Închiriază o pompă de spital pentru primul lună, deoarece va trebui să pompezi de opt ori pe zi pentru a-ți proteja producția de lapte până când bebelușul se hrănește bine la sân. Închirierea unei pompe este cea mai rapidă și mai ușoară opțiune când pompezi atât de des.

► Citeste si SECRETUL REUȘITEI alăptatului este felul cum prinde bebe sânul. Iată ce trebuie să știi dragă mami

Cum creste bebe in greutate

✅ Cântărește-ți bebelușul o dată sau de două ori pe săptămână pentru a te asigura că ia în greutate, ideal, in jur de 30 de grame pe zi. Î

Pozitia de alaptare "poseta" este eficientă pentru bebelușii prematuri. Astfel ai mai mult control asupra poziționării și prinderii. Pozitia "poseta" este o poziție de alăptare în care bebelușul este ținut sub braț, cu capul îndreptat spre sân, astfel încât să sugă din lateral. Mâna care susține bebelușul este plasată sub spatele și capul său, iar picioarele lui sunt îndreptate în spatele mamei. Această poziție este adesea preferată de mamele care au născut prematur sau de mamele cu sâni mari, deoarece oferă mai mult control și confort în timpul alăptării.

Oferă bebelușului timp de contact pielă la piele. Acest lucru stimulează producția de lapte (și promovează legătura afectivă!)

Majoritatea bebelușilor născuți înainte de 37 de săptămâni de sarcina se hrănesc mai bine la sân cu un scut mamelonar, deoarece acesta ajută la stimularea reflexului lor de supt.

Deoarece este adesea dificil să îți dai seama dacă bebelușul tău mănâncă efectiv la sân sau doar suge pentru confort, urmează aceste sfaturi:


- Limitează alăptarea la aproximativ zece minute pe fiecare parte în primele săptămâni când bebelușul tău adoarme la sân.

- Pompează timp de zece minute după fiecare hrănire pe timpul zilei și cel puțin o dată pe timpul nopții.

- Suplimentează bebelușul cu 15-30 ml (1/2 - 1 uncie) de lapte matern exprimat după alăptare pentru a te asigura că primește suficiente calorii.

Atunci când suplimentezi, poți observa că bebelușul devine mai leneș la sân în așteptarea biberonului mai ușor. În acest caz, suplimentează ÎNAINTE de a-i oferi sânul.

Pe măsură ce bebelușul tău prematur se apropie de data la care trebuia in mod real sa se nasca, va avea mai multă energie și va putea să rămână treaz mai mult timp.

Dupa aceasta dată, vei putea să experimentezi eliminarea scutului mamelonar și renunțarea la hrănirile și pomparile suplimentare.

➡️  Aplicația de alăptare a bebelușului - o găsești aici:

aplicatie de alaptare

🔸 În Google Play aici:

Alăptarea Bebelușului

🔸 În Apple Store aici:

Alăptarea Bebelușului

➡️ Forumul de ALAPTARE

Pe forumul desprecopii.co exista un FORUM SPECIAL DEDICAT ALAPTARII de unde puteti afla o multime de raspunsuri la cele mai frecvente intrebari. Dincolo de argumentele pasionale veti gasi si raspunsuri menite sa te linisteasca. 

→ Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe si pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

autor: Desprecopii.com, Redactor: Milena Sadova, Toate drepturile rezervate © 2024
Ne-am sfatuit cu un consultant international certificat pentru lactatie (IBCLC®). 

Citeste mai multe informatii despre specialistele in alaptare: consultantele cu certificat international pentru lactatie din Romania

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII