Tortul de ciocolata Ganache

Tortul de ciocolata Ganache

Tortul de ciocolata Ganache

  • Acest tort de ciocolata va fi umplut cu crema Ganache folosita pentru bomboane. Noi nu vom folosi crema de unt, ci doar smantana de frisca si ciocolata (demidulce). Ciocolata dulce-amara are o aroma intensiva.

Acest tort de ciocolata va fi umplut cu crema Ganache folosita pentru bomboane. Noi nu vom folosi crema de unt, ci doar smantana de frisca si ciocolata (demidulce). Ciocolata dulce-amara are o aroma intensiva.

Tortul de ciocolata este compus din blat si Ganache (ciocolata). Mai intai se lasa cuptorul la incalzit: 160-170 C°.

Vom face un blat rotund din:

  • 7 oua
  • 140g zahar
  • 120g faina
  • 30g pudra de cacao

Mod de preparare:

Separati albusurile de galbenus. Bateti galbenusurile cu 2 treimi din cantitatea de zahar pana devine o compozitie cremoasa si apoi albusurile spuma (dupa ce s-au intarit se adauga zaharul ramas si se mai bate putin). Cerneti faina si pudra de cacao

Amestecand incet cu o lingura de lemn, adaugati o treime din albusuri in galbenusuri. Dupa omogenizare incorporati albusurile ramase iar la final turnati usor faina cu pudra de cacao, amestecand mereu.

Amestecul se pune intr-o tava de copt tapetata cu putin unt si foaie de pergament, si se lasa in cuptorul incins (160-170 C°) aproximativ 10-15 minute, apoi la o temperatura mai mica (150 C°), astfel incat sa se poata coace bine, si sa nu fie ars.

Puteti verifica daca blatul este copt introducand un capat de chibrit in el, daca iese curat este gata. Dupa ce este gata se lasa la racit pe un gratar de sarma iar apoi se taie pe orizontala in doua blaturi egale.

Important!

Nu deschideti usa cuptorului in primele 15 minute de coacere, pentru ca nu va mai creste.

Ingrediente Ganache (ciocolata):

  • 0.3 l smantana de frisca
  • 800g ciocolata bucati (demidulce)

Mod de preparare:

Fierbeti smantana apoi adaugati ciocolata. Se amesteca putin, se ia de pe flacara apoi cu un mixer se bate pana se raceste.

Cand ati terminat puteti imbraca tortul in crema (tortul trebuie lasat pe acelasi gratar de sarma): crema se imparte pe prima foaie, pe a doua dar si pe margini (ca in fotografia de mai jos).

Important!

Inainte sa acoperiti cu crema marginea, tortul se lasa putin la frigider sa se raceasca.

Tortul se decoreaza cu ciocolata demidulce topita (turnata peste tort) si bucle sau fulgi de ciocolata neagra sau chiar alba daca va place - depinde de imaginatia voastra. 

Va dorim Pofta Buna!

Va recomandam sa mai cititi si:

Retete rapide si sanatoase

Alimentatia copilului si adolescentului

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII