In toamna 2011 moda Gold revine in forta

Moda Gold revine in forta

Moda Gold revine in forta

  • Inca nu ne-am lamurit daca viteza cu care se raspandeste tendinta gold in aceasta toamna are legatura cu ritmul in care creste valoarea aurului la bursa, insa un lucru e sigur – din punct de vedere vestimentar, avem parte de o toamna stralucitoare, la propriu. Fie ca e vorba de tinute office, de tinute sic, disco sau casual, auriul a pus stapanire pe garderoba de toamna.

Inca nu ne-am lamurit daca viteza cu care se raspandeste tendinta gold in aceasta toamna are legatura cu ritmul in care creste valoarea aurului la bursa, insa un lucru e sigur  din punct de vedere vestimentar, avem parte de o toamna stralucitoare, la propriu.

Fie ca e vorba de tinute office, de tinute sic, disco sau casual, auriul a pus stapanire pe garderoba de toamna. Tendinta se profilase, de altfel, inca din primavara, cand designerii isi pregateau deja colectiile pentru sezonul urmator, insa nimeni nu credea ca gama de nuante aurii va avea atat de multe adepte in randul superevelor.

Privit mai degraba ca o nuanta potrivita pentru accesorii, auriul a invadat, se pare, intreaga garderoba. Designerii nu se sfiesc sa il foloseasca fie in combinatie cu alte  nuante, fie in varianta monocromatica, asumandu-si riscul de a transforma o tinuta eleganta sau sobra intr-una ridicola. Asa se face ca in timp ce pentru unii creatori, cum este Alexander Wang, auriul inseamna stralucire haute-couture, pentru altii, ca Miuccia Prada este asociat cu stilul retro disco. Alte colectii, cum este cea Louis Vuitton, transforma auriul intr-o nuanta foarte sexy, care are capacitatea de a da stralucire nonsalanta unei tinute discrete sau de a pune in valoare o tinuta indrazneata.

Ceea ce face ca auriul sa permita o utilizare fara limite in garderoba autumnala nu este doar asocierea sa cu nuantele anotimpului care ne-a invaluit deja, ci mai ales paleta sa de nuante extrem de bogata. De la auriul intens, strident, ce aduce a stralucire de paiete si de globuri dintr-un club, la cel extrem de pal, presarat in pulbere fina peste un material alb sau bej, culoarea in sine are o varietate de tonalitati, pe care designerii le exploateaza in mod ingenios in colectiile lor. Astfel, auriul intens, spre galben, il intalnim intr-o colectie cum este cea a casei Balmain, extrem de indrazneata. In colectia Vuitton, auriul intens este folosit in cantitati rezonabile, mai ales pentru accesorizarea unor tinute in alte nuante. In general, auriul pur este folosit in tinutele minimaliste, fara nicio alta incarcatura stilistica.

La Moschino, in schimb remarcam o pendulare intre nuante de auriu inchis, apropiate de bronz sau plumb si nuante de auriu pal, suprapuse peste alb, roz, bej. Aceeasi preferinta pentru auriul discret, pal, batand in roz, am intalnit-o si in colectia Alexander Wang. Alte colectii insa, cum ar fi cea de la Chanel sau cea a casei Cavalli, scot in evidenta virtutile auriului, combinandu-l cu alte nuante din gama tomnatica sau cu negru.

Materialele cu care se potriveste foarte bine auriul sunt dantela, catifeaua, voalul. Broderiile din dantela in care se foloseste si fir auriu sunt de o delicatete desavarsita si transforma orice tinuta intr-una de gala. Pentru tinutele de zi, auriul ramane destul de pretentios. Daca vreti totusi sa riscati, optati pentru matase naturala sau pentru jerse in nuante aurii. Atentie mare insa la dozarea cromatica!

Problema dozarii nu o au, se pare, chiar deloc, starletele. Pentru ele, trendul gold pare sa fie o binecuvantare. Le face mai vizibile si mai stralucitoare in lumina reflectoarelor. Daca unele dintre ele au inteles totusi ca auriul este o culoare care necesita un anumit fler pentru a fi purtata, altele s-au aruncat deja in tinute de-a dreptul ridicole pentru varsta lor si pentru imprejurarile in care au fost purtate. Ceea ce au uitat cu desavarsire divele poleite cu auriu este, se pare, faptul ca atunci cand se aduna prea multa stralucire intr-un loc, reflectoarele nu mai fac fata si s-ar putea sa nu se vada decat aspectul de tinichea al unora dintre tinute.

Desi in viata de zi cu zi, nici pe strada si nici la serviciu nu suntem orbite de reflectoare, ar fi mai de bun gust, poate, sa folosim auriul cu o anumita masura in garderoba personala. Daca v-ati lasat deja seduse de aceasta tendinta, incercati sa o adoptati in variantele ei moderate. Va expuneti mai putin riscului de a parea un clown. Sa nu uitam totusi ca strada difera de podium si ca exigente si ca gusturi. Profitati de ascensiunea tendintei pentru a va pune in valoare tinute mai vechi cu ajutorul unor accesorii aurii de efect cum ar fi posete, curele, esarfe etc. Si... nu uitati sa straluciti prin voi insiva!

Aici puteti gasi galeria modei pentru anul 2011 !

Mai cititi:

Trup frumos
 Binkini  inventia care promite un fund de invidiat
Ce fac daca unghiile mele au devenit urate?specialistul raspunde
Vergeturile si tratamentul lor
Cremele autobronzante, mereu cu culoarea verii
Slabeste si rasfata-te iarna asta cu ciocolata si scortisoara!
Extensiile de par
Lupta natural impotriva celulitei
Trucuri pentru a manca mai putin
Frumusetea XXL invinge prejudecatile designerilor
Exista crema anticelulitica ideala?
Somnul si kilogramele in plus
Sportul da un sentiment de satietate
Ingrijirea pielii: ingrediente benefice si ingrediente nocive

 Forum unde comentam cu placere

 Moda si Fitze...

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Moda la zi

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII