Intalnire cu Zana Maseluta la Iasi

Intalnire cu Zana Maseluta la Iasi

Intalnire cu Zana Maseluta la Iasi

Desi este un personaj a carui origine se pierde prin imensa galerie a personajelor care populeaza lumea copilariei, Zana Maseluta isi face simtita prezenta intr-o anumita etapa a cresterii copiilor, fiind, de asemenea, un prieten extrem de util parintilor.
Desi este un personaj a carui origine se pierde prin imensa galerie a personajelor care populeaza lumea copilariei, Zana Maseluta isi face simtita prezenta intr-o anumita etapa a cresterii copiilor, fiind, de asemenea, un prieten extrem de util parintilor. Si chiar daca, de obicei, se spune ca ea este mereu nevazuta si actioneaza pe furis, exista, se pare, momente rare in care acest personaj se arata totusi copiilor, pentru a-i invata cum sa isi ingrijeasca dintisorii si nu numai.

Un astfel de eveniment a avut loc la Iasi, cu ceva timp in urma, cand Zana Maseluta, insotita de niste persoane foarte dragute, a sosit in inima Moldovei, mai exact la clinica stomatologica Dentesse , pentru a se intalni cu 15 copilasi si cu familiile acestora. Organizata de catre Clinica Dentestet4Kids , in parteneriat cu Dentesse si cu Desprecopii.com , aceasta intalnire inedita, a fost un adevarat prilej de bucurie pentru cei mici, dar si un eveniment extrem de util pentru parinti. Intamplator sau nu, am avut bucuria de a ma numara printre ei. Spun bucuria, pentru ca evenimentul a fost unul exclusivist, la care au participat doar membri ai comunitatii DC sau pacienti ai cabinetului Dentesse .

La sosire ne-a intampinat, cum era de asteptat, Zana Maseluta in persoana, care i-a captivat pe copilasi cu cateva activitati extrem de interesante si utile in acelasi timp. Dupa ce au vizitat clinica Dentesse , prichindeii au avut ocazia sa invete cum trebuie sa isi perieze corect dintisorii si sa faca cunostinta cu scaunul magic, unde Zana face minuni pentru zambete frumoase. In tot acest timp, parintii au asistat la o prezentare interactiva facuta de expertii de la Dentestet4Kids , menita sa sporeasca interesul pentru grija acordata ingrijirii danturii celor mici. De la modul in care ar trebui ales medicul stomatolog al copilului, la o prezentare detaliata a tipurilor de aparate dentare folosite astazi in domeniul ortodontiei, parintii au avut acces la o gama larga de informatii utile pentru deciziile pe care sunt nevoiti sa le ia in legatura cu sanatatea copiilor lor.

Desi, la prima vedere, pentru multi parinti aparatul dentar pare a fi un simplu moft, este important de stiut ca el are un rol complex, o dantura perfecta asigurand o masticatie corecta si o digestie sanatoasa, o pronuntie clara a cuvintelor, o respiratie corecta, o dantura sanatoasa si, nu in ultimul rand, un zambet frumos. Expertii de la Dentestet4Kids au dat parintilor cateva sfaturi extrem de utile si au raspuns mai multor intrebari de care ne cramponam cu totii la un moment dat: cat de importante sunt ata dentara si apa de gura?; ce inseamna sigilarea dintilor?; este benefica fluorizarea la copii?; ce efecte are lipsa de calciu asupra dintisorilor? etc.

La final, Desprecopii.com a oferit premii parintilor participanti, iar copilasii au primit cate un cadou de la Zana Maseluta si cate o scrisorica sub forma unei fise medicale completate de doamna doctor in urma consultatiei gratuite de care au beneficiat. In ansamblu, evenimentul organizat la Iasi de catre Dentestet4Kids , Dentesse si Desprecopii.com a fost o reusita, din toate punctele de vedere, fiind un exemplu elocvent pentru modul in care utilul si placutul pot fi imbinate in educarea celor mici si pentru o viata sanatoasa. 

Atentie! Membrii comunitatii Desprecopii.com, se bucura de o reducere de 10% la DentEstet4Kids - citeste aici.

Mai cititi: 7 ani: varsta optima pentru aparat dentar si Copilul tau se poate imbolnavi in urma netratarii cariilor

autor:  Desprecopii, Toate drepturile rezervate (c) 2011

Stomatologie

Tot despre ingrijirea dintilor mai cititi:

 Forumuri specializate

Cabinet stomatologic pentru copii
Intrebari si raspunsuri despre problemele de stomatologie ale copiilor. Medici stomatologi raspund intrebarilor parintilor.

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Comunitate

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII