Tort cu ciocolata si lapte

Tort cu ciocolata si lapte

Tort cu ciocolata si lapte

  • Se incalzeste cuptorul la 162°C si se unge o tava de tort cu unt si putina faina. Intr-un castron mediu, amestecati faina, cacaoa si praful de copt.

Ingrediente:

  • 1 1/4 ceasca faina
  • 1/4 ceasca cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 225g unt nesarat
  • 1/2 ceasca lapte
  • 6 oua mari, separate
  • 1 ceasca de zahar
  • un varf de sare
  • 1 1/2 ceasca smantana
  • 675g ciocolata cu lapte, fin tocat
  • ciocolata cu lapte, rasa cu un cutit, pentru garnitura (optional)

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 162°C si se unge o tava de tort cu unt si putina faina.

Intr-un castron mediu, amestecati faina, cacaoa si praful de copt. Intr-o cratita medie topiti untul in lapte, la foc mic. Se transfera intr-un castron mare si se lasa sa se raceasca putin. Bateti galbenusurile de ou si 1/2 ceasca de zahar pana se topeste zaharul, apoi adaugati ingredientele uscate si amestecul de lapte, amestecand pana la omogenizare.

Intr-un castron curat bateti albusurile spuma (adaugati si putina sare). Turnati treptat restul de 1/2 ceasca de zahar si amestecati cu mixerul pana compozitia devine lucioasa si groasa. Incorporati albusurile in amestecul precedent, puneti o jumatate din cantitate in tava pregatita si lasati-o in cuptorul incins aprximativ 25 minute - la fel procedati si cu cealalta jumatate de aluat. Cand blaturile sunt gata se lasa la racit pe un gratar de sarma.

Intre timp se prepara glazura: intr-o cratita medie se aduce la fierbere smantana; ciocolata se pune intr-un castron rezistenta la caldura si se toarna peste ea smantana. Se amesteca pana la omogenizare, apoi se lasa la racit aproximativ 1 ora, amestecand ocazional.

Pentru asamblare: se aseaza pe un platou primul blat de tort, se acopera cu 1 ceasca de glazura racita lasand-o sa acopere si marginile, se aseaza al doilea blat si glazura ramasa, astfel incat tortul sa fie total acoperit.

Inainte de servire se lasa sa stea 30 de minute la temperatura camerei si se decoreaza cu ciocolata rasa sau dupa preferinte.

Va dorim Pofta Buna!

Va recomandam sa mai cititi si:

Retete rapide si sanatoase

Alimentatia copilului si adolescentului

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 2 comentarii

  1. giorgiana
    giorgianatrimis la 10/7/2013

    este foarte delicios si usor de facut :) :)o bunatate de tort

    Raspunde la acest comentariu
  2. ilinca
    ilincatrimis la 19/6/2013

    l-am ncercat si a iesit foarte gustos, doar ca mi-a ramas din crema de ciocolat, data viitoare voi face mai putin. Merge foarte bine cu visine si capsuni intre blaturi :)

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII