Oscar 2012 la superlativ

Oscar 2012 la superlativ

Oscar 2012 la superlativ

  • Editia din acest an a premiilor Oscar a fost, din multe puncte de vedere, una dintre cele mai previzibile din ultimii ani. Si asta nu doar in privinta nominalizarilor si a castigatorilor, ci si in ceea ce priveste vestimentatia divelor care au defilat pe covorul rosu.

Editia din acest an a premiilor Oscar a fost, din multe puncte de vedere, una dintre cele mai previzibile din ultimii ani. Si asta nu doar in privinta nominalizarilor si a castigatorilor, ci si in ceea ce priveste vestimentatia divelor care au defilat pe covorul rosu. Daca The Artist, filmul mut care ne-a purtat inapoi in timp la inceputurile cinematografiei clasice, a fost vedeta serii, in privinta stilurilor vestimentare, tot clasicul a fost cel care a castigat.

Coafuri simple, machiaj cat mai natural, rochii de o eleganta covarsitoare si diamante, multe diamante  cam aceasta a fost imaginea de ansamblu pe covorul rosu al Oscarurilor din acest an. Si, in mod surprinzator, gafele vestimentare au lipsit sau cel putin au trecut neobservate in fata atator tinute sclipitoare.

Cine cu ce s-a imbracat&

Divele au facut parada pe covorul rosu, delectand privirile admiratorilor cu tinute una si una semnate de marile care se moda. Aruncand o privire peste etichetele rochiilor purtate de staruri, n-am putea spune ca a existat vreo preferinta pentru un designer anume, insa se pare ca fiecare a tinut ca stralucirea rochiei sa fie accentuata de un nume celebru de casa de moda. Dior, Versace, Marchesa, Alexander McQueen, Lanvin, Vivienne Westwood sunt doar cateva dintre ele. Iata ce au purtat cele mai stralucitoare dintre vedete...

Stacy Keibler - Marchesa
Glenn Close - Zac Posen
Gwyneth Paltrow - Tom Ford
Viola Davis - Vera Wang
Penelope Cruz - Armani
Meryl Streep - Lanvin
Rooney Mara - Givenchy
Milla Jovovich - Elie Saab
Cameron Diaz - Gucci
Melissa McCarthy - Marina Rinaldi
Kristen Wiig - J Mendel
Jennifer Lopez - Zuhair Murad
Emma Stone - Giambattista Valli
Natalie Portman - Christian Dior
Michelle Williams - Louis Vuitton
Ana Faris - Diane von Furstenberg
Angelina Jolie  -Versace
Rose Byrne - Vivienne Westwood
Jessica Chastain - Alexander McQueen

Rosu, alb, negru...

Si daca eleganta clasica a constituit nota de baza a serii, cromatica a fost si ea in acelasi ton. Divele au optat in general pentru alb, rosu sau negru. Mult comentata rochie de catifea a Angelinei Jolie a avut rivale serioase de aceasta data, asa incat doar slitul foarte adanc si piciorul drept scos la inaintare in toate pozele (oare Angelina n-o fi facut febra musculara?) au facut diferenta fata de alte tinute glamour. Auriul, asortat cu statueta mult ravnita a fost si el in centrul antentiei. Meryl Streep si Stacey Keibler l-au purtat cu mandrie, fara sa se teama ca ar putea fi eclipsate de statuia uriasa de la intrare. In ceea ce priveste croiala, am remarcat o preferinta pentru rochiile cu trena in coada de peste, care au avantajul de a scoate in evidenta silueta.

Cititi aici mai multe despre: Piciorul Angelinei

Top 3  cele mai reusite tinute

Cu asa tinute, cu siguranta chiar si celui mai acerb critic de moda i-ar fi greu sa faca un clasament obiectiv si, de altfel, cand vine vorba de topuri in moda, obiectivitatea e ultimul lucru la care ne gandim. Asa ca, in ciuda altor opinii, primele locuri ale unui posibil top al celor mai frumoase tinute de la Oscar 2012 este ocupat, din punctul nostru de vedere, de 3 blonde care, desi apartin unor generatii diferite, s-au remarcat prin ceeea ce au avut in comun  eleganta desavarsita si stralucirea. Stacy Keibler a stralucit la propriu in rochia semnata Marchesa. Gurile rele au facut chiar glumite pe seama faptului ca George Clooney nu avea nevoie de o statueta pentru ca iubita sa se asemana foarte mult cu un Oscar. In ciuda rautatilor, Stacy a reusit sa ne arate ca auriul, o nuanta destul de pretentioasa, poate fi purtat fara vulgaritate. Gwyneth Paltrow s-a intrecut pe sine cu tinuta adoptata, de o eleganta covarsitoare, completata cu success de bijuteriile masive, dar de o finete extrema. La randul ei, Glenn Close a afisat o silueta de invidiat, intr-o tinuta rafinata care s-a remarcat prin contrastul cu paleta cromatica a serii.

Asa cum spuneam de la inceput, simplitatea aparenta a tinutelor a fost perfect contrabalansata de bijuteriile purtate. Asa cum prevazusera stilistii, a fost un Oscar al diamantelor. Bijuteriile masive, cu multe diamante, au fost preferatele divelor. Unele dintre ele au optat chiar pentru bijuterii inedite, incorporate in croiala rochiilor. Interesant este ca, in ciuda masivitatii, bijuteriile nu au dat nicio clipa impresia de opulenta vulgara, ci, dimpotriva, de bogatite sofisticata si de bun gust. Am remarcat in mod special bratara lui Gwyneth Paltrow si colierul lui Michelle Williams care au completat cu succes tinutele sofisticate ale divelor.

Asadar, in 2012 am avut un Oscar la superlativ, cel putin din punct de vedere vestimentar, care a readus in sfera normalului imaginea lumii mondene internationale, dupa ce ne saturasem oarecum de excentricitatile de pe la MTV Music Awards sau de la Grammy.

Va recomandam sa mai cititi si:

Trup frumos
 Binkini  inventia care promite un fund de invidiat
Ce fac daca unghiile mele au devenit urate?specialistul raspunde
Vergeturile si tratamentul lor
Cremele autobronzante, mereu cu culoarea verii
Slabeste si rasfata-te iarna asta cu ciocolata si scortisoara!
Extensiile de par
Lupta natural impotriva celulitei
Trucuri pentru a manca mai putin
Frumusetea XXL invinge prejudecatile designerilor
Exista crema anticelulitica ideala?
Somnul si kilogramele in plus
Sportul da un sentiment de satietate
Ingrijirea pielii: ingrediente benefice si ingrediente nocive

Ghidul frumusetii peste 40 de ani
Efectele colagenului asupra pielii
Botoxul invins de veninul de sarpe  ultima inovatie pentru combaterea ridurilor
Buzele ne fac sa aratam mai tinere
Frumusete la 40 de ani - un ghid cu sfaturi esentiale
Reinventati-va machiajul!
Coafura  in centrul atentiei
Luptati cu ridurile!
Zambetul  secretul frumusetii eterne

 Forum unde comentam cu placere

 Moda si Fitze...

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII