Păstrați mainile copiilor curate, cu săpun și apă, nu cu produse antibacteriene

Pastrati mainile copiilor curate cu sapun si apa nu cu produse antibacteriene

Păstrați mainile copiilor curate, cu săpun și apă, nu cu produse antibacteriene

Nu mai folosiți produse antibacteriene. Dacă această recomandare te-a mirat, nu ești singur/a.

Sunt multe produse care pretind sa aibă activitate antibacteriană - săpunuri, geluri, lichide, șervetele. Am crezut că este un lucru bun, nu-i așa? Ei bine, noile recomandări sunt să le evitam. Iată de ce...

Păstrați mâinile copiilor curate, cu săpun și apă, nu cu produse antibacteriene

Dacă afli ca la gradinită sau la scoală sunt mai multi copilasi care sunt bolnaviori din cauza unei infectii cu streptococ - cea mai logic ar fi să te aprovizionezi cu produse  "antibacteriane" ? Ei bine, aflam dintr-o alertă a Academiei Americane de Pediatrie ca cel mai efectiv este sa folosim apă si sapunul.

Spălarea mainilor cu sapun obisnuit este o modalitate importantă de a ajuta la prevenirea sau răspândirea bolilor. O spalare corecta a manutelor, poate pune pe fuga germenii - si sa ii trimita la canal.

Produsele antibacteriene ucid atât bacteriile rele cât si pe cele bune

Săpunul antibacterian ucide cele mai multe bacterii. Cu toate acestea, acesta ucide bacterii rele și bacterii bune. Iar, bacteriile rele care supraviețuiesc devin mai puternice și devin mai greu de ucis. Acesta este motivul pentru care experții spun că produsele antibacteriane nu sunt mai bune decât săpunul simplu.

In compozitia produselor antivacteriene exista multe ingrediente - multe din ele potential periculoase. In SUA, recent - 19 ingrediente antibacteriene au fost îndepărtate din produsele antibacetriene, deoarece nu existau suficiente dovezi pentru a dovedi că acestea sunt sigure, potrivit Food and Drug Administration (FDA).

Acum, produsele antibacteriene de spălare a mâinilor pe care le vedeți în magazine conțin diferite ingrediente: clorură de benzalconiu, clorură de benzetoniu și cloroxilenol. Efectul acestor ingrediente sunt încă în curs de studiu. De asemenea, consumatorii ar trebui să evite achiziționarea de produse care pretind că împiedică sau opresc , Salmonella, MRSA, E. coli și alte bacterii și viruși, spune FDA.

Mai multe produse antibacteriene inseamnă copii și oameni mai sănătosi? Nu asa de repede...

Este logic să presupunem că, dacă bacteriile te pot face bolnav (și medicamentele antibacteriene pot vindeca și preveni infecțiile bacteriene), că utilizarea mai frecventă a agenților antibacterieni te va menține mai sănătos. Ar fi logic, dar nu este adevărat.

În știință și în medicină, suntem obligați să acceptăm cu umilință că uneori lumea naturală este mai complexă și mai dinamică decât mintea noastră poate înțelege pe deplin. Iată ce ne-a dovedit știința medicală despre medicamentele antibacteriene - utilizarea frecventă și utilizarea excesivă a acestora au contribuit la dezvoltarea rezistenței bacteriene, care reprezintă o problemă serioasă de sănătate publică pentru fiecare dintre noi.

Ce este rezistența la antibiotice?

Dacă nu sunteți familiarizat cu termenul de "rezistență la antibiotice", puteți să vă gândiți la aceasta în felul următor: Imaginați-vă că suntem în mijlocul unui război și că depindem de armele noastre sofisticate pentru a ne proteja de inamic. Dar dacă am aruncat toate armele noastre pe partea inamicului și le-am înmânat? Ar putea să arunce o privire la ceea ce aveam și să furăm tehnologia proprietară care ne-a oferit un avantaj. Ei ar lua însăși apărarea pe care am creat-o și le vom folosi împotriva noastră, iar abilitatea noastră de a ne apăra brusc este în mod dramatic slăbită.

De fiecare dată când folosim un antibiotic, dăm bacteriilor dăunătoare informațiile necesare pentru a folosi propriile noastre arme împotriva noastră. Bacteriile se mută cu ușurință și atunci când bacteriile sunt expuse la antibiotice, dăm acestei bacterii șansa de a selecta și de a multiplica mutațiile pe care nu le putem proteja.

Când avem o infecție bacteriană, încercăm să folosim antibioticul cel mai raționalizat pentru organismul exact care provoacă infecția, pentru a ne face sănătoși, reducând în același timp riscul de rezistență la antibiotice. Cu toate acestea, folosirea accidentală și rutină a antibacterienilor contribuie la rezistență, ceea ce înseamnă că tot mai multe bacterii nu răspund acum la medicamentele antibacteriene disponibile în prezent. Știm acum că vor fi unii care suferă de infecții pe care nu le vom putea vindeca. Înseamnă că adversarul nostru a primit mâna noastră și știe fiecare mișcare pe care o vom face, iar pentru unii oameni aceasta va face diferența între viață și moarte.

Iata cum trebuie spalate mainile pentru a scapa de germeni

Curățați mâinile cu săpun și apă

Pasul 1: Puneti manutele sub apă caldă sau rece, opriți robinetul și aplicați săpun pe mâini.

Pasul 2: Frecati mainile una cu alta timp de 20 de secunde. Asigurați-vă că copiii își amintesc să frece între degete, spatele mâinilor și sub unghii.

Pasul 3: Clătiți mâinile cu apă curată, curățată și uscați cu un prosop curat sau un prosop de hârtie.

Curățarea mâinilor fără apă


Pasul 1: Când nu sunt disponibile săpun și apă, folosiți dezinfectanți de mână sau șervețele antiseptice. Urmați instrucțiunile de pe etichetă. Alegeți un dezinfectant manual care conține cel puțin 60% alcool.

Pasul 2: Când utilizați dezinfectant de mână, supravegheați copiii astfel încât să nu-l înghită sau să-l în ochii lor. Răsuciți dezinfectantul pe partea din față și din spate a mâinilor și între degete până când mâinile sunt uscate. Nu clătiți dezinfectantul de pe mâini.

Punctele riscante de igienă ale casei - sau situatiile si locurile care ne pot afecta serios sănătatea

Curătenia corectă poate reduce infecțiile și rezistența la antibiotice. Si nu există ca ceva să fie "prea curat" in casă! Iată care este diferența dintre murdărie, germeni, curătenie si igienă si de ce trebuie să ne se concentrăm asupra curătării anumitor locuri la anumite momente, chiar dacă acestea par curate, pentru a impiedica răspandirea microbilor "răi".

Despre igienă merita citit si

De ce prea multa curatenie poate afecta sistemul imunitar al copilului

Lipsa microbilor poate duce la cancer in copilarie

referinte
https://www.aappublications.org/news/2019/05/15/parentplus051519
https://www.arnoldpalmerhospital.com/content-hub/why-you-and-your-kids-shouldnt-use-antibacterial-soap-anymore
https://www.webmd.com/children/news/20080529/safety-debate-on-antibacterial-soap#1

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII