Idei pentru garderoba de primavara 2012

Idei pentru garderoba de primavara 2012

Idei pentru garderoba de primavara 2012

  • Chiar daca prima luna de primavara a trecut, am renuntat la hainele groase abia de cateva zile. Am avut insa destul timp sa ne gandim cum ne vom innoi garderoba in sezonul cald si sa studiem trendurile care s-au profilat in colectiile prezentate de designeri pentru acesta perioada inca de la sfarsitul anului trecut.

Chiar daca prima luna de primavara a trecut, am renuntat la hainele groase abia de cateva zile. Am avut insa destul timp sa ne gandim cum ne vom innoi garderoba in sezonul cald si sa studiem trendurile care s-au profilat in colectiile prezentate de designeri pentru acesta perioada inca de la sfarsitul anului trecut. Moda primaverii 2012 aduce in prim plan o feminitate ambigua, marcata de un amestec eterogen de culori pastelate, de imprimeuri cu tenta etno si de tinute cu un aer sport. Nu lipsesc nici detaliile subtile retro si nici fantezia debordanta a unor creatori.

Din amalgamul de elemente care fac parte din moda acestei primaveri va puteti crea cu siguranta propriul look, original. Iata 3 optiuni care va pot inspira:

Sporty girl
Constienta de necesitatea sportului pentru a se mentie in forma, dar ezitand inca in a-si face o programare la sala, supereva contemporana adopta tinute care ii pun in evidenta apetitul sportiv. Tendinta acestei primaveri este de a asocia piese vestimentare clasice, casual, cu haine ce au o pronuntata tenta sport. O fusta din stofa, combinata cu un pulover lejer, in culori pastel, o pereche de leggings cu un imprimeu fantezist combinata cu un tricou larg, in nuanta asortata si cu sandale elegante pot fi solutii pentru un look sporty. Secretul reusitei este sa nu optati pentru o tinuta 100% sport, ci sa-i dati un plus de feminitate prin detalii care sa iasa in evidenta.

Retro plus
De obicei, tinutele retro evoca moda de acum un deceniu sau doua. De aceasta data, inspirandu-se probabil si din filmul Artistul, care a facut atata valva in acest an, creatorii propus o calatorie in timp mai lunga, pana in anii  20, aducand in prim plan faimoasele rochii Charleston. Este o tendinta care se va prelungi in mod cert cu succes si in sezonul estival. Principala caracteristica a acestei rochii este talia joasa si lungimea care lasa sa se vada discret linia genunchilor.

Etno occidental
Amestecul inedit, intre cultura tribala si un sofisticat dress code european contureaza un alt look ingenios pentru aceasta primavara, bazat pe imprimeuri cu motive etno stilizate si pe croieli sic, specifice tinutelor sofisticate. Complementaritatea perfecta dintre imprimeuri si liniile tinutelor, sustinuta si de accesoriile asortate da nastere unui look potrivit atat superevelor dornice de noutate, cat si celor mai conservatoare.

Pentru a va crea astfel de tinute sau pentru a inventa altele noi, dar in pas cu moda sezonului, este absolut necesar sa va innoiti garderoba cu cateva haine noi. Iata care sunt sugestiile de must have ale designerilor pentru aceasta primavara:

Fusta de lungime intermediara - dupa fusta ultra lunga, fusta mini sau fusta asimetrica, iata ca o noua dimensiune isi contureaza prezenta in majoritatea colectiilor de primavara. Este vorba despre fusta de lungime intermediara, la jumatatea distantei dintre genunchi si glezna. Desi foarte feminina, fusta cu aceasta lungime nu prea le avantajeaza totusi pe superevele mai scunde.

Blazerul scurt - doua sunt modelele de blazer care par sa se impuna in acest sezon. Este vorba, pe de o parte, de blazerul din piele, cu rever simplu, in stilul hainelor de piele purtate de Marlon Brando, care nu depaseste linia taliei. Un alt model este cel inspirat de vestele toreadorilor, care aduce mai mult a bolero ce accentueaza nota urbana sic a unei tinute de zi. In ceea ce priveste nuantele, ideale sunt cele deschise.

Pantalonii cu talie dubla - este vorba, de fapt, despre o iluzie optica. Pantalonii cu talie dubla sunt pantaloni cu talia inalta, peste care se poarta o centura ce subliniaza linia soldurilor. Sunt confortabili si dau o impresie bizara de eleganta combinata cu un aer sportiv. Trebuie purtati cu pantofi cu toc, iar pentru a pune in evidenta  talia dubla , cureaua trebuie sa fie in culori care sa contrasteze cu nuanta pantalonilor.

Pantalonii tip pijama - chiar daca suna amuzant, pantalonii care imita pe cei de pijama sunt si ei in top. Largi, cu talie medie, subliniata de sireturi asemanatoare celor folosite la pantalonii de trening, avand o lungime variabiala, pantalonii propusi de designeri precum Paul Smith sau Stella McCartney par sa fie ideali in ceea ce priveste comoditatea. Ne astaptam sa-i revedem in tinutele estivale, in variante mai vaporoase si mai pastelate.

Pulovere colorate - fie ca este vorba despre pulovere subtiri, in nuante uni sau in combinatii bicolore, fie ca este vorba despre pulovere mai groase, cu imprimeuri multicolore, in aceasta primavara puloverul este una dintre tinutele de baza ale oricarei garderobe. Este o piesa esentiala pentru un look sportiv, insa poate completa cu succes si o tinuta eleganta.

Rochita Charleston - asa cum spuneam, este indispensabila pentru un look retro in viziunea 2012. Fie ca are linii simple, fie ca este accesorizata cu volanase sau zorzoane, rochita retro trebuie sa nu depaseasca linia genunchilor si sa aiba talia joasa. De asemenea, nu trebuie sa aiba maneci. Daca vi se pare prea indrazneata pentru temperaturile de primavara, o puteti combina cu succes cu un bolero.

Verdele  culoarea primaverii 2012

Verdele este oricum un simbol al primaverii, asa ca designerii s-au gandit ca n-ar fi rau sa il foloseasca mai mult si in colectiile vestimentare de sezon. Spre deosebire de verdele crud al anotimpului, cel folosit in vestimentatie este insa mult mai inchis, dar de o eleganta coplesitoare. Sobru si in acelasi timp plin de viata, verdele in nuante inchise este potrivit pentru mantouri si sacouri, dar si pentru rochii, fuste sau camasi. Este de prefereat sa fie combinat fie cu negru, fie cu nuante mai deschise, dar care sa nu-i stirbeasca suprematia.

In concluzie, avem parte de o primavara bogata in ceea ce priveste inovatia vestimentara. Grabiti-va sa va improspatati garderoba pana nu e prea tarziu!

Mai cititi:

Trup frumos
 Binkini  inventia care promite un fund de invidiat
Ce fac daca unghiile mele au devenit urate?specialistul raspunde
Vergeturile si tratamentul lor
Cremele autobronzante, mereu cu culoarea verii
Slabeste si rasfata-te iarna asta cu ciocolata si scortisoara!
Extensiile de par
Lupta natural impotriva celulitei
Trucuri pentru a manca mai putin
Frumusetea XXL invinge prejudecatile designerilor
Exista crema anticelulitica ideala?
Somnul si kilogramele in plus
Sportul da un sentiment de satietate
Ingrijirea pielii: ingrediente benefice si ingrediente nocive

 Forum unde comentam cu placere

 Moda si Fitze...

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Moda la zi

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII