Anumite alimente sunt cauza ascunsa a eczemelor - iata sfatul medicului dermatolog

Anumite alimente sunt cauza ascunsa a eczemelor - iata sfatul medicului dermatolog

Anumite alimente sunt cauza ascunsa a eczemelor - iata sfatul medicului dermatolog

Daca voi sau o persoana draga voua a fost afectata de eczema, veti intelege frustrarea si disconfortul asociat cu aceasta senzatie  enervanta de iritare a pielii. Exista numeroase tipuri si clasificari ale eczemelor, cea mai frecventa fiind dermatita atopica. Anumite alimente sunt cauza ascunsa a eczemelor - iata sfatul medicului dermatolog

Daca voi sau o persoana draga voua a fost afectata de eczema, veti intelege frustrarea si disconfortul asociat cu aceasta senzatie  enervanta de iritare a pielii.

Exista numeroase tipuri si clasificari ale eczemelor, cea mai frecventa fiind dermatita atopica. Eczema afecteaza oamenii pe un spectru larg de frecventa si intensitate. Unele persoane sufera de o mancarime usoara si eruptii pe piele timp de cateva ore, care nu revin timp de saptamani sau luni. In schimb, alte persoane experimenteaza o mancarime intensa pe perioade lungi de timp, care ii fac sa-si rupa pielea prin scarpinare, rezultand blistere si scurgeri, leziuni care apoi formeaza cruste si cicatrici.

Debutul acestei conditii are loc in principal (85%), la copii de pana la 5 ani, desi debutul apare mai tarziu, la adulti. Jumatate din copiii care sunt afectati de eczeme vor reusi sa scape de aceasta problema pana la varsta de trei ani, in timp ce cealalta jumatate poate fi afectata pentru tot restul vietii.

Citeste si Dermatita atopica a bebelusului - stiai ca laptele matern o poate trata?

Studii care au analizat legatura intre alimentatie si eczema

Există studii care au analizat legătura dintre alimentație și eczemă. Într-un studiu publicat în Jurnalul de Dermatologie în 2018, cercetătorii au examinat impactul dietei asupra eczemei și au constatat că o dietă bogată în fructe și legume, cu un conținut scăzut de grăsimi și zaharuri procesate, poate ajuta la ameliorarea simptomelor eczemelor.

De asemenea, un alt studiu publicat în Jurnalul European de Dermatologie și Venerologie în 2016 a arătat că o alimentatie cu un conținut scăzut de histamină poate ajuta la reducerea simptomelor eczemelor, deoarece unele alimente care conțin histamină pot agrava eczemele.

Histamina este o substanță chimică produsă în mod natural în organism și este implicată în multe procese fiziologice. Histamina este eliberată în mod normal de către celulele sistemului imunitar și joacă un rol important în răspunsul inflamator la o leziune sau infecție. De asemenea, histamina poate fi produsă și de bacterii care trăiesc în tractul intestinal.

Histamina poate fi, de asemenea, prezentă în anumite alimente, cum ar fi conservele, brânza veche, vinul roșu, ciocolata neagră și unele tipuri de pește și carne, și poate fi eliberată în organism după ce aceste alimente sunt consumate. În cazul persoanelor cu intoleranță la histamină sau cu afecțiuni care afectează capacitatea corpului de a descompune histamina, consumul acestor alimente poate duce la simptome neplăcute, cum ar fi dureri abdominale, erupții cutanate și dificultăți respiratorii.

Factorii declansatori ai aczemei si tratamentele traditionale "capcana"

Eczema poate fi declansata din cauze diferite, inclusiv anumite sapunuri, detergenti, transpiratie abundenta, stres, imbracaminte si bijuterii. Daca se poate identifica ce anume declanseaza eczema, evitarea acelui lucru poate fi una din solutiile salvatoare. Multe persoane afectate de eczeme sufera de asemenea si de astm, alergii si / sau febra fanului.

Tratarea simptomelor dar nu si a cauzei, va ofera doar o solutie temporara, lucru care de cele mai multe ori pot face mai mult rau in timp. Abordarile traditionale medicale includ steroizi care pot determina subtierea pielii si slabirea sistemului imunitar, care necesita antibiotice, apoi suplimente sau antifungice pentru a opri infectiile concurente.

Conexiunea Candida

Multi oameni au constatat ca pot imbunatati drastic sau chiar rezolva eczema prin abordarea medicamentelor ce impiedica dezvoltarea Candidei in sistemul digestiv. Au existat o serie de studii recente care arata legatura dintre  Candida si eczema. Una din cauzele Candidei includ dietele bogate in produse prelucrate si rafinate (zahar alb, orez alb, faina alba), impreuna cu utilizarea frecventa a antibioticelor.

O cale naturala de atac

Primul pas in corectarea acestui dezechilibru este de a incorpora un regim de control cu drojdie, in care sa evitati alimentele pe care se bazeaza Candida, si restabilirea unui mediu usor acid la nivelul tractului intestinal. Candida se dezvolta intr-un mediu usor alcalin.

Aveti nevoie, de asemenea, sa includeti remedii naturale, care au un efect antifungic, inclusiv ulei de oregano, usturoi, extract de seminte de grepfrut si Andrographis. Cand incepeti acest program, uneori, simptomele se vor agrava sau se pot experimenta dureri de cap sau greata din cauza distrugerii si eliberarii substantelor chimice toxice de la Candida. Simptomele trec de obicei in mai putin de o saptamana. Suplimentele nutritive de ridiche neagra spaniola ajuta la accelerarea acestui proces.

Despre eczema, mai poti citi

Eczema la bebelusi: cum arata, cauze si tratament - ghid

Alimentatia in sarcina, cheia protejarii bebelusului de eczeme

Iritatia produsa de scutece: dermatite, eczema, acnee

Dermatita atopica la copil 

Ce este dermatita atopica si cum tratam aceasta afectiune severa a pielii bebelusului?

Pentru intrebari medicale, va asteptam cu intrebari pe forumul Clinica Medicala Desprecopii.

 autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2022
realizat cu sfaturile Dr. M. van den Akker - medic dermatolog Haga, Olanda.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII