Oregano este o planta minune

Oregano este o planta minune

Oregano este o planta minune

  • Oregano este o planta aromata, originara din Marea Mediterana. Se crede ca isi are originea in regiunile muntoase din Grecia, Turcia si Italia. A fost numita de grecii antici "Bucuria muntelui". Oregano este una dintre cele mai puternice plante cu puteri de vindecare si antibiotice naturale, studiate vreodata.

Oregano este o planta aromata, originara din Marea Mediterana. Se crede ca isi are originea in regiunile muntoase din Grecia, Turcia si Italia. A fost numita de grecii antici "Bucuria muntelui". Oregano este una dintre cele mai puternice plante cu puteri de vindecare si antibiotice naturale, studiate vreodata.

Oregano are un gust aromat. El poate fi picant si amar in anumite momente in care este cules. Oregano a devenit o materie prima in alimentatia italian-americana. Soldatii americani care au fost stationati in Europa in timpul celui de-al doilea razboi mondial, au adus inapoi oregano ca si "condiment pentru pizza." Acesta a fost folosit apoi si in paste, legume la gratar / prajite, carne si peste. Este de asemenea folosit in marinate din carne si sosuri pentru salate.

Uleiul de oregano este un antibiotic natural extraordinar de puternic. A fost gasit intr-un studiu recent ca oregano ar fi semnificativ mai puternic decat toate cele 18 antibiotice  utilizate in prezent in tratamentul infectiilor cu stafilococ MRSA. Puternicii antioxidanti fenol, distrug bacteriile patogene, virusuri si ciuperci.

Aceasta planta este foarte bogata in flavonoizi antioxidanti fitochimici si acizi fenolici. Este a treia din plantele cu cea mai mare capacitatea de absorbtie de oxigen radical (ORAC), cu un scor impresionant de 200,129. Oregano este una din sursele cele mai mari din lume de timol. Timolul imbunatateste functia digestiva si distruge microbii daunatori.

Capacitatea antioxidantilor la oregano este de 3 pana la 20 de ori mai mare decat la orice alta planta. Oregano are de patru ori puterea antioxidantilor din afine, de 12 de ori mai mare ca a portocalelor si de 42 de ori mai mare ca a merelor.

Uleiul de oregano a fost folosit ca dezinfectant, ajutor pentru infectii ale urechii, nasului, gatului si probleme respiratorii, Candida, precum si orice fel de conditii bacteriene sau virale. In plus, se lucreaza pentru a suprima mediatorii inflamatori si productia de celule canceroase. Uleiul de oregano este mai puternic decat planta uscata, cu toate acestea, versiunea uscata contine mai multe beneficii pentru sanatate.

Studiile au aratat ca, carvacrol, un fenol antioxidant aflat in oregano are o activitate puternic anti-inflamatoare si anti-microbiana, atunci cand se adauga la produsele alimentare sau consumat sub forma de supliment. Oregano contine, de asemenea, acid rozmarinic, care are proprietati foarte puternice ce lupta impotriva cancerului.

Utilizati oregano uscat pe legume, preparate din carne si salate. Uleiul de oregano poate fi folosit ca ulei esential aromatic si / sau ca medicament. Pur si simplu pune o picatura in spatele urechii si pe gat. Uleiul de oregano este puternic si poate arde un pic, dar va dura doar cateva secunde. Faceti intai un test pe incheietura mainii. Acesta se poate de asemenea ingera: 1-5 picaturi mici intr-un pahar de apa, deoarece este deosebit de puternic.

Va recomandam sa mai cititi si:

Medicina Naturista
Zincul  un remediu minune contra racelii?

Ce trebuie sa evitam in timpul tratamentelor homeopatice?
Alimentele care va ajuta sa dormiti mai bine
Tratament naturist pentru Psoriazis 
Ce fel de gene vegetale ai putea avea? 
Tratamente homeopatice împotriva gripei si racelii
Top 10 remedii naturale pentru febra fanului
Guma de mastic omoara Helicobacter pylori
Cele mai bune 5 antibiotice naturale 
Broccoli lupta impotriva cancerului
10 secrete pentru intarirea sistemului imunitar

Cure de sanatate
Cand avem nevoie de o cura de detoxifiere?

Terapia indiana cu pietre calde
Dieta pentru ochi sanatosi
Cura cu pepene rosu 
Ceaiul de zmeura - cura de detoxificare completa
Avantajele folosirii saunei
Dieta de detoxificare in 5 zile 
Dieta de lupta impotriva cancerului la san
Dieta de detoxifiere pentru femei
Ce stim despre terapia cu acupunctura si cum ne poate ajuta?
Este hipnoza o metoda terapeutica?
Detoxifierea de primavara
Reteta miraculoasa cu usturoi
Ce este Ganoterapia?specialistul raspunde
Lupta impotriva cancerului cu varza
Lasatul de fumat ne face fericiti
Varza rosie - tratamente pentru sanatate
Cum ne tratam corpul cu varza?

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII