Expunerea la soare scade riscul de cancer

Expunerea la soare scade riscul de cancer

Expunerea la soare scade riscul de cancer

  • Un studiu care a corelat expunerea la soare cu riscul de cancer, a descoperit ca persoanele expuse mai mult timp la soare au avut un risc semnificativ mai scazut de multe tipuri de cancer. Acest studiu a inclus peste 450.000 de persoane cu varsta cuprinsa intre 50-71 de ani din zone geografice diferite ale Statelor Unite.

Un studiu care a corelat expunerea la soare cu riscul de cancer, a descoperit ca persoanele expuse mai mult timp la soare au avut un risc semnificativ mai scazut de multe tipuri de cancer. Acest studiu a inclus peste 450.000 de persoane cu varsta cuprinsa intre 50-71 de ani din zone geografice diferite ale Statelor Unite. Cercetatorii au corelat calculul expunerii la radiatiile ultraviolete (UVR) in aceste zone diferite, cu incidenta unei varietati de tipuri de cancer. Zonele au inclus California, Florida, Louisiana, New Jersey, Pennsylvania si Carolina de Nord, precum si zonele metropolitane din Atlanta si Detroit. Subiectii au fost urmariti pe o perioada de noua ani, iar cercetatorii au eliminat factorii de risc cunoscuti pentru cancer, cum ar fi fumatul, indicele de masa corporala si activitatea fizica. Acesta a fost primul studiu prospectiv (unde participantii au fost observati in mod activ pe durata studiului), care urmareste relatia lumina soarelui - cancer.

Un total de 75.000 de participanti la studiu au suferit o reducere a cancerului. Studiul a constatat ca 12 tipuri de cancer au fost reduse la subiectii expusi mai mult timp la soare. Aceste tipuri de cancer includ cancerul de plamani, de prostata, pancreas, colon, tiroida, etc. Melanomul cum era de asteptat, a aparut mai des la participantii expusi timp indelungat la soare. Incidenta cancerului la organele feminine, inclusiv cel ovarian, de san si uter, nu a fost redus in acest studiu, probabil pentru ca barbatii petrec mai mult timp afara decat femeile.

Acest studiu confirma efectul protector al vitamina D pentru multe tipuri de cancer. Nu exista alti factori cunoscuti in expunerea la soare care ar putea reprezenta aceste constatari. Acest lucru ofera mai multe dovezi ca expunerea la soare ne protejeaza intr-un fel si ca utilizarea constanta a produselor de protectie solara este contraproductiva. Aceste creme ar trebui sa fie utilizate doar pentru a preveni arsurile solare in timpul expunerii prelungite la soare, in caz contrar, expunerea la soare si radiatiile ultraviolete promoveaza sanatatea. In mod similar, in unele parti ale lumii si in anumite momente ale anulului cand expunerea la soare este limitata, un supliment de vitamina D in cantitati adecvate este benefic pentru sistemul imunitar, ajuta la cresterea oaselor, previne bolile cardiovasculare si reduce incidenta de cancer.

  Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII