Frumusete Moda Dragoste & Sex Astro/Horoscop Calatorii Sanatate Cariera Nunta Casa Copii Suflet
  Acasa | Noutati | Comentarii |    Vreau sa devin membru! | SuperForum | Mica Publicitate | Top articole
|


ARTICOLE
Sarcina si celulele stem
Adevarul despre tendinta de crestere a nasterilor prin cezariana
Sunt greturile din timpul sarcinii un semn bun?
Sarcina si neplacerile in timpul sarcinii
Sarcina extrauterina
Sarcina si alimentatia corecta
Mai multe motive pentru un somn bun in timpul sarcinii
Activitatea creierului sufera modificari in timpul sarcinii
Cum stiu cand ovulez?
Contractiile Braxton-Hicks
Ce trebuie sa stii inainte de a trece printr-o cezariana
Start ->  Fi Super Sanatos/Sanatoasa -> Uleiul de nuca de cocos - un miracol pentru sanatate

Trimite unei prietene   Versiune print   Evalueaza  Comentarii (0)

Uleiul de nuca de cocos - un miracol pentru sanatate

Evaluat de cititori:(32 voturi)
Uleiul de nuca de cocos este un ulei popular nutritiv, derivat din continutul nucilor de cocos maturate. Nuca de cocos a fost mult timp o sursa principala de alimentare la tropice. Diversele aplicatii industriale si pentru produse cosmetice, au facut uleiul o marfa foarte viabila.                                                                                                                                                                                                                                      

Uleiul de nuca de cocos este un ulei popular nutritiv, derivat din continutul nucilor de cocos maturate. Nuca de cocos a fost mult timp o sursa principala de alimentare la tropice. Diversele aplicatii industriale si pentru produse cosmetice, au facut uleiul o marfa foarte viabila. Uleiul de nuca de cocos este stabil termic, facandu-l potrivit pentru gatit la temperaturi ridicate. Este lent in oxidare, rezista la rancezire si are o durata de valabilitate de aproximativ doi ani sau mai mult; crema de cocos virgina creata printr-un proces umed-frezat are o durata de viata nedeterminata.

Compozitia uleiului de nuca de cocos

Nuca de cocos are o mare varietate de beneficii pentru sanatate, datorate fibrelor si continutului sau nutritiv, dar uleiul este cel care o face o sursa remarcabila de alimente si medicamente. Si-a castigat cu siguranta reputatia de cel mai sanatos ulei din lume in ciuda faptului ca, continutul ridicat de grasimi saturate a fost odata pretins in mod fals a fi nesanatos.

Ce face uleiul de nuca de cocos sa fie diferit?

Uleiurile si grasimile sunt compuse din molecule cunoscute sub numele de acizi grasi. Acestea sunt clasificate fie in functie de saturatie sau bazate pe o lungime moleculara si dimensiunea lantului de carbon in cadrul fiecarui acid gras. Grasimile mononesaturate si polinesaturate sunt un exemplu de prima clasa.

Clasificarea se bazeaza pe doua dimensiuni moleculare sau de lungime a lantului de carbon de acid gras. Lanturile lungi de atomi de carbon consta din fiecare acid gras, cu un atom de hidrogen atasat. Sunt acizi grasi cu lant scurt cunoscut sub numele de SCFA, acizi grasi cu lant mediu (MCFA), cum ar fi uleiul de nuca de cocos si acizi grasi cu lant lung (LCFA). Fie nesaturate sau saturate, majoritatea grasimilor si uleiurilor din dieta noastra sunt compuse din acizi grasi cu lant lung. De fapt, o majoritate de acizi grasi frecvent consumati sunt LCFA.

Uleiul de nuca de cocos este predominant din acizi grasi cu lant mediu (MCFA) si efectele MCFA-ului in uleiul de nuca de cocos sunt clar diferite de LCFA, gasit in alte alimente. De fapt, grasimile saturate si nesaturate din lapte, oua, carne si chiar din cele mai multe plante si uleiuri vegetale sunt realizate din LCFA. De ce este acest lucru relevant? Este important, deoarece corpul nostru raspunde si metabolizeaza fiecare acid gras diferit. MCFA-ul gasit in uleiul de nuca de cocos este cel care il face special, deoarece acesti acizi grasi nu au un efect negativ asupra colesterolului. De fapt, sunt cunoscuti pentru a reduce riscul de boli de inima si ateroscleroza. Exista doar putine surse de alimentare MCFA, si unul dintre cele mai bune surse de departe, este uleiul de nuca de cocos.

Ficatul si vezica biliara, nu au nevoie sa digere si sa emulsioneze MCFA-ul, rezultand in energie instantanee, cresterea ratei metabolice si productia de caldura, precum si circulatia  crescuta. Oricine are o digestie alterata cu grasime sau cu vezica biliara eliminata, va beneficia de pe urma uleiului de nuca de cocos, deoarece este un ulei usor de digerat.

Acidul lauric

Uleiul de nuca de cocos are multe beneficii de sanatate care sunt atribuite prezentei de acid lauric. Atunci cand este prezent in organism, acidul lauric este transformat in monolaurin, un compus care este foarte toxic pentru bacterii, virusuri, fungi si alte microorganisme, datorita capacitatii sale de a perturba membranele lipidice - practic le distruge.

Monolaurina este eficace pentru a trata Candida albicans si infectii fungice si piciorul atletului (boala cutanata localizata intre degetele de la picioare, caracterizata prin fisuri si crapaturi mai mult sau mai putin adanci). Ea vizeaza, de asemenea, infectiile bacteriene, cum ar fi rujeola si virusii, gripa, hepatita C si chiar HIV. De fapt, cercetatorii din Filipine studiaza eficienta acidului lauric impotriva HIV / SIDA datorita proprietatilor sale puternice anti-virale. Mai mult, acidul lauric este non-toxic, facandu-l o alternativa mai buna la medicamentele moderne, care sunt de obicei prescrise pentru virusi, precum si infectii fungice si bacteriene.

Fara acid lauric, monolaurina nu poate fi produsa de organism. Laptele matern este o alta sursa de acid lauric si singura de altfel, lucru ce ar trebui sa explice incidentele infectiilor la copiii alaptati. A mai fost de asemenea observat ca un consum regulat de ulei de nuca de cocos stimuleaza imunitatea si reduce incidenta bolilor.

Beneficiile aduse sanatatii de uleiul de nuca de cocos

Ingrijire parului - Acizii unici grasi din uleiul de nuca de cocos au o structura moleculara redusa si trec liber in membrana celulelor parului; comparativ cu alte balsamuri comerciale, acest ulei lucreaza pe firul de par din interior in exterior.

Masarea scalpului cu ulei ne poate scapa de matreata. Matreata este cauzata de pielea uscata sau de o conditie interna fungica care a ajuns la nivelul scalpului. Cu utilizarea regulata, uleiul de nuca de cocos poate ucide ciuperca si elimina problemele de matreata. Pentru conditionarea profunda a parului aveti nevoie de o lingurita sau doua de ulei pe parul umed, lasat cat mai mult timp posibil (chiar si peste noapte pentru un rezultat mai bun), va poate oferi o stralucire fermecatoare a parului.

Ingrijire pielii - uleiul de nuca de cocos este un excelent balsam de piele, care contine trigliceride cu lant mediu, grasimi naturale care penetreaza profund, hidrateaza si actioneaza ca o bariera de protectie impotriva radicalilor liberi. Uleiul ofera, de asemenea, protectie solara cu screening-ul de 20% la radiatiile ultraviolete.

Uleiul de nuca de cocos este bogat in anti-oxidanti, agenti microbieni naturali si acizi antibacterieni caphrylic si capric. Capacitatea sa de a netezi pielea in timp ce o infuzeaza cu anti-oxidanti il face un ulei perfect hidratant anti-imbatranire. In plus, contine vitamina E, un alt antioxidant popular pentru grabirea recuperarii pielii uscate, arsurilor si altor traume.

Pierderea in greutate - acizii grasi cu lant mediu gasiti in uleiul de nuca de cocos poate accelera metabolismul mai rapid decat acizii grasi cu lant lung, deoarece acestia sunt usor de digerat si transformat in energie. De fapt, un studiu a raportat ca acizii grasi cu lant mediu sunt de trei ori mai eficienti in cresterea metabolismului decat cei cu lant lung; cercetatorii au ajuns la concluzia ca pierderea in greutate eficienta poate fi realizata prin inlocuirea acizilor grasi cu lant lung cu cei cu lant mediu.

Remediu natural pentru pneumonie - Intr-un studiu prezentat la The American College of Chest Physicians pe 29 octombrie 2008, uleiul de cocos a fost gasit a oferi pacientilor cu pneumonie, o usurare si calmare a simptomelor mult mai rapida. Acest lucru ar putea fi o realizare pentru multi bolnavi, inseamnand o sedere redusa in spital, cheltuieli mai mici medicale si o expunere mai mica pentru pacient intr-un mediu spitalicesc. Mai mult decat atat, acesta este un plus ieftin la antibioticele traditionale si nu are efecte secundare cunoscute.

Reduce riscul de diabet zaharat, boli de inima si imbunatateste nivelul de colesterol - Intr-un studiu realizat pe subiecte te gen feminin, cu varsta cuprinsa intre 20 - 40 de ani, jumatate dintre subiecti au fost instruiti sa ia un supliment de 30ml ulei de soia, in timp ce cealalta jumatate a fost instruita sa ia un supliment de 30ml de ulei de nuca de cocos, combinand in acelasi timp si cateva exercitii moderate pe o perioada de 12 saptamani. Rezultatele studiului au aratat ca, desi ambele grupuri de femei au avut o scadere a indicelui de masa corporala (IMC), numai femeile care au luat ulei de nuca de cocos au aratat o scadere notabila in circumferinta taliei, reducand in mod semnificativ riscul de boli precum diabet zaharat de tip II si boli de inima.

In plus, studiul a aratat, de asemenea, faptul ca subiectii care au prezentat o imbunatatire a colesterolului, impreuna cu niveluri mai ridicate de HDL si un raport mai mare HDL:LDL au fost cele care au consumat ulei de nuca de cocos. Subiectii care au luat in schimb ulei de soia, nu au avut parte de aceleasi beneficii.

Ajuta la sanatatea oaselor si amelioreaza oboseala cronica - cercetatorii au gasit ca uleiul de nuca de cocos ajuta la prevenirea osteoporozei, deoarece ajuta la absorbtia nutrientilor de minerale, cum ar fi calciu si magneziu - minerale importante pentru lupta impotriva osteoporozei.

In plus, acizii grasi cu lant mediu din uleiul de nuca de cocos produce energie, mai degraba decat tesut adipos, imbunatatind astfel metabolismul si prevenind oboseala. A fost demonstrat de asemenea ca distruge organismele din organism, care extrag toata puterea si contribuie la starea de oboseala.

Boala Alzheimer - Dr. Mary Newport, dupa ce a esuat in a obtine un tratament pentru dementa sotului ei, a descoperit ca uleiul de nuca de cocos natural contine trigliceride cu lant mediu (MCT). Prin urmare, ea i-a dat sotul ei, 1 lingura de ulei de nuca de cocos de doua ori pe zi, timp de o luna si jumatate si l-a vazut aproape complet recuperat.

Altele beneficii - in afara de beneficiile pentru sanatate mentionate mai devreme, uleiul de nuca de cocos mai are si alte utilizari:

- Protejeaza impotriva cancerului, HIV-ului si a altor boli infectioase
- Ucide bacteriile si parazitii, cum ar fi viermii plati asemeni unei benzi si distomatoza hepatica, sau fascioloza (o boala parazitara a ficatului, consecutiva infestarii cu fasciola hepatica (numita si galbeaza mare a ficatului))
- Usureaza refluxul de acid, ajuta la o buna functionare a intestinului
- Reduce incidenta de hemoroizi
- Vindeca si amelioreaza problemele intestinale
- Calmeaza durerile de urechi
- Amelioreaza simptomele legate de extinderea prostatei
- Intareste ficatul si protejeaza impotriva degenerarii acestuia
- Reduce incidenta crizelor epileptice
- Reduce inflamarea articulatiilor si muschilor
- Usureaza neuropatiile si mancarimea de diabet

Cat de mult ulei ar trebui sa fie luat pentru a ne bucura de beneficiile sale?

Conform cercetatorilor, un adult ar trebui sa consume in jur de 3 linguri si jumatate de ulei de nuca de cocos zilnic: o cantitate egala cu MCFA-ul unui sugar intr-o singura zi. Beneficiile uleiului de nuca de cocos sunt derivate din valoarea nutritiva a acizilor grasi cu lant mediu (MCFA-ului). Pentru cei care nu sunt obisnuiti ca dieta lor sa contina ulei de nuca de cocos, cel mai bine este sa inceapa cu o cantitate mai mica si sa observe cum reactioneaza organismul inainte si dupa cantitatea ingerata.

Are uleiul de nuca de cocos efecte secundare negative?

Uleiul de nuca de cocos nu are efecte secundare cunoscute. Cu toate acestea, daca este folosit intr-o dieta saraca in grasimi, o reactie adversa frecventa ar fi diareea. Nu este, probabil, recomandabil sa se inceapa cu o cantitate mare imediat.

In tarile producatoare de nuca de cocos, se considera ca uleiul de nuca de cocos este benefic pentru femeile gravide si pentru cele care alapteaza; occidentalii il folosesc pentru o dieta saraca in grasimi, cu toate acestea, femeile sunt avertizate sa nu experimenteze uleiul de nuca de cocos in timpul sarcinii, daca organismul nu este obisnuit cu acesta. Daca ati folosit uleiul de nuca de cocos cu regularitate fara reactii adverse, nu exista nici un motiv pentru a intrerupe consumul.

Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>



Evalueaza articolul
Nu am nici o
parere
Gasiti acest articol folositor?
Absolut deloc < > Foarte folositor

Apasa aici
 ca sa votezi

?
1

2

3

4

5

Spune-ne parerea ta:

publicitate
publicitate
Frumusete | Moda | Dragoste & Sex | AstroHoroscop | Calatorii | Sanatate | Cariera | Casa | Copii | Suflet | Moda
| Contact | Politica de Confidentialitate | Publicitate

| desprecopii.com | despredragoste.com | jurnaldesarcina.com | supercopii.com |

.