Tort Genoise cu fructe de padure

Tort Genoise cu fructe de padure

Tort Genoise cu fructe de padure

  • Un tort delicios a lui Eric Lanlard, ale carui retete am mai incercat si mereu au iesit. Va recomand Tortul Genoise cu fructe de padure:

Ingrediente:

  • 250g zahar pudra
  • 8 oua medii
  • 250g faina
  • 50g unt

Pentru umplutura:

  • 500ml smantana pentru frisca
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • fructe de padure mixte de sezon, cum ar fi capsuni, zmeura, fragi, afine si coacaze rosii
  • zahar pudra

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180°C si se ung cu grasime si faina doua tavi rotunde pentru tort.

Pune zaharul si ouale intr-un castron rezistent la caldura, iar acesta la randul sau peste o oala cu apa fierbinte. Se bate cu un tel sau mixer pana se incalzesc bine de tot, apoi se ia castronul de pe oala cu apa si se continua amestecarea inca 10 minute. Amestecul se va dubla in volum si ar trebui sa cada in panglici cand este lasat sa curga de pe tel.

Se topeste untul pana cand incepe sa devina auriu (numit noisette Beurre), apoi se toara incet (ca la maioneza) in amestecul de ou si zahar amestecand cu mixerul in continuare, dupa care se va incorpora si faina cernuta insa la fel, cate o lingura pe rand, pentru ca amestecul sa ramana la fel de pufos si sa creasca in mod corespunzator.

Impartiti compozitia in cele doua tavi si lasati-le la copt timp de 25-30 minute sau pana cand o scobitoare infipta in centru iese curata. Se lasa apoi la racit in tava timp de 10 minute, apoi se scot pe un gratar de sarma.

Odata gata de servire, se bate smantana cu zaharul vanilat pana devine frisca. Se taie cu grija fiecare blat in doua pe orizontala, rezultand 4 blaturi egale.

Pentru a asambla tortul, pune primul blat pe un suport de tort, intinde un strat de frisca, unul de fructe de padure si inca unul de frisca urmat de al doilea blat si repetati procedura. Cand ati ajung la ultimul blat, acoperiti-l cu frisca si fructe de padure - le puteti lasa pe unele cu tot cu codite si cateva frunze ca decor - cum preferati. Cerneti putin zahar pudra deasupra si lasati-l la rece.

Sfatul lui Eric: preparati blaturile de tort cu o zi inainte de servire - este mai usor de lucrat cu ele a doua zi.

Va dorim Pofta Buna!

Va recomandam sa mai cititi si:

Retete rapide si sanatoase

Alimentatia copilului si adolescentului

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII