Obiective turistice in Rio de Janeiro

Obiective turistice in Rio de Janeiro

Obiective turistice in Rio de Janeiro

  • Estadio Jornalista Mario Filho (Estadio do Maracana) este unul dn cele mai mari stadioane din lume, avand 97.000 de locuri. Cand a fost construit in 1950 pentru Campionatul Mondial de Fotbal, avea de doua ori mai multe locuri, dar in picioare.

Estadio do Maracana (Rio de Janeiro, Brazilia)

Estadio Jornalista Mario Filho (Estadio do Maracana) este unul dn cele mai mari stadioane din lume, avand 97.000 de locuri. Cand a fost construit in 1950 pentru Campionatul Mondial de Fotbal, avea de doua ori mai multe locuri, dar in picioare. La Finala Cupei Mondiale din acel an (dintre Uruguay si Brazilia) au asistat 173.830 de spectatori, desi estimarile au aratat 210.000 - prezenta record. Insa Brazilia a fost infranta, iar oamenii si-o amintesc drept Maracanaco (lovitura de pe Maracana).

Desi Estadio do Maracana  a fost transformat intr-o arena sportiva, dupa ce in 1992 o parte din tribuna s-a prabusit si 3 persoane au murit, ratiunea existentei stadionului, proiectat de 2 arhitecti brazilieni (Raphael Galvao si Pedro Paulo Bernardes Bastos) ramane fotbalul. Aici si-a facut debutul Pele in echipa nationala in meciul ompotriva Argentinei in 1975, in 1969 a inscris golul 1.000 si in 1971 a jucat ultimul meci impotriva Iugoslaviei.

Igreja da Ordem terceira do Carmo (Rio de Janiro, Brazilia)

Rio de Janeiro este cunoscut pentru carnavale, samba, plaje intinse sar si biserici frumoase, datand din perioada cand a fost colonie portugheza. Spre sfarsitul secolul XVII au inflorin mai multe ordine religioase ce au dus la aparitia multor biserici in stil baroc.

Igreja da Ordem terceira do Carmo a fst ridicata de o ramura a ordinului Calugarilor Carmeliti si a fost proiectata in secolul XVIII de Manuel Alves Setubal. Fatada este din granit si este un amestec de forme curbate, baroce si aspecte neoclasice - adaugate in 1800. La intrarea principala s-a folosit piatra de calcar adusa special de la Lisabona (1761). Clopotnitele sunt placat cu gresie (1847-1850), iar interiorul este plin de formatiuni rococo datand din 1700-1800.

Paco Imperial (Rio de Janeiro, Brazilia)

Datand in 1743, Paco Imperial a servit drept centru al puterii politice coloniale in Brazilia, timp de aproape 150 de ani, pana la infiintarea Republicii Brazilia, in 1889, perioada cand au fost construite noi cladiri administrative. Locula  fost initial resedinta a guvernatorului colonial al regiunii, din care facea parte si Rio de Janeiro, inainte ca orasul sa devina capitala Braziliei in 1763, cand viceregele s-a instalat in acest palat. In 1808 a devenit resedinta regala. In final, cladirea a capatat in 1822 numele pe care il poarta acum, Brazilia devenind un regat independent.

Inainte de a fi renovata si transformata in centru cultural in 1980, cladirea a fost sediul central al Postei din Rio aproape tot secolul X. Acum este printre cele mai bine conservate edificii din Rio. Palatul a pastrat maretia unei cladiri de stat in stil potughez, transplantata in Lumea Noua.

Statuia lui Hristos Mantuitorul (Rio de Janeiro, Brazilia)

Incepand in 1931, statuia Mantuitorului domina orasul Rio de Janeiro. Cu o inaltime de 38m, plasata pe varful muntelui Corcovado, la o altitudine de 710m, in Parcul National Forestier Tijuca. Statuia este opera sculptorului Paul Landowski, pe baza unui proiect al inginerului brazilian Heeito sa Silva Costa. Planul nu a fost realizat decat in momentul in care s-a propus aniversarea a 100 de ani de independenta a Braziliei de sub dominatia portugheza.

Construit din beton armat, placat cu mozaic, a fost nevoie de 5 ani pentru a termina monumentul, inaugurat la 12 octombrie 1931.

In 2006, in soclu a fost construita si sfintita o capela, unde catolicii organizeaza botezuri si casatorii.

Accesul este acum usor datorita unei cai ferate care porneste din suburbiile orasului.

Parcul National Forestier Tijuca protejeaza una din ultimele portiuni intacte din padurea tropicala de pe coasta Atlanticului, aproximativ 93% din aceasta fiind taiata de Europeni pentru a face loc plantatiilor de cafea, insa a fost replantata in a doua jumatate a secolului XX de maiorul Manuel Gomes Archer, primul sau administrator.

Fortul Santo Antonio da Barra (Salvador de Bahia, Brazilia)

Uimitorul fort alb din Santo Antonio da Barra ocupa varful batut de vant al peninsulei, in locul in care apele Atlanticului le intalnesc pe cele ale golfului invecinat  Todod os Santos (Toti Sfintii). Dedesubt, plajele albe se intind pana la mare distanta, in spate se ridica centrul istoric al celui de-al doilea oras ca marime din Brazilia, Salvador (Salvador de Bahia), infiintat in 1549 de colonistii portughezi - acum este capitala statului Bahia iar in trecut a fost capitala Braziliei.

Santo Antonio era cel mai important fort portughez din oras, plasat strategic pentru a respinge atacurile aventurierilor si colonistilor din alte tari, atrasi de prosperul comert cu bumbac, apoi tutun, bazat pe munca sclavilor. In 1624, olandezii au ocupat fortul si orasul, insa Portugalia l-a recucerit in 1625, si a ramas in mana lor pana la obtinerea independentei in 1820. Aspectul fortului a suferit schimbari de-a lungul timpului, dar actuala structura cu mai multe laturi, influentat de arhitectura italiana, dateaza din prima jumatate a secolului XVIII. Din anii 1990, fortul adaposteste Museu Nautico (Muzeul Naval) si colectia sa de harti, instrumente si artefacte.

Farul vopsit in dungi alb cu negru (Farol da Barra), aflat deasupra turnurilor, a fost primul far din Americi si dateaza din secolul XVI, modernizat apoi in secolul XIX. Acesta se spune ca marcheaza  locul in care exploratorul  italian Amerigo Vespucci ar fi aruncat ancora de "Ziua tuturor Sfintilor" (1 noiembrie 1501), dand astfel nastere portului cu acest nume.

Sao Miguel das Missoes (Sao Miguel das Missoes, Brazilia)

Sao Miguel das Missoes (sau Sf. Mihail Misionarul) a fost unul din cele mai frumoase orase misionare catolice - comunitati infiintate de calugarii iezuiti - in cele doua Americi, in secolele XVII si XVIII.  Acesta a fost principala misiune catolica. Ca peste tot, misionarii iezuiti au intemeit si aici in jurul misiunii o intreaga comunitate, cu biserica si scoala, avand ca scop convertirea indienilor guarani la viata crestina.

In prezent, misiunea iezuita zace in ruine, dar vechea cladire a bisericii sugereaza ca a existat un oras important, construit in jurul unei piete mari, cu biserica in centrul sau, si inconjurat de padurea tropicala. Catedrala din localitatea invecinata, Santo Angelo, este o replica a fostei bisercii Sao Miguel das Missoes. Biserica din piatra de calcar are 3 nave, un turn si o intrare in portic. Mai exista si statui ale sfintilor, din lemn multicolor si decoratiuni interioare ce includeaua ltare.

Sao Miguel das Missoes a fost construita intr-o perioada in care regiunea era colonizata atat de Portugalia cat si de Spania. Cam prin 1760, un conflict de interese a dus la expulzarea iezuitilor din America Larina si la rechemarea lor in Spania, astfel Sao Miguel das Missoes alaturi de alte misiuni a decazut, dar in anii ce au urmat, in locul acesteia a aparut un mare oras. In 1940, renumitul arhitect brazilian Lucio Costa a proiectat un muzeu impresionant, ridicat pe situl arheologic Sao Miguel das Missoes.

Sursa: UNESCO

Mai multe detalii despre Brazilia gasiti aici:

www.brasil.gov.br 
www.braziltour.com 
www.riodejaneiro.com 

SuperEva va recomanda si urmatoarele hoteluri in:

Rio de Janeiro
- www.portobay.com 
-
www.realpalacehotelrj.com.br 

Salvador
- www.casadoamarelindo.com
-
www.hotelaramyami.com
-
www.pousadadamangueira.com.br

Natal
- www.praia-azul.com
-
www.atoldasrocas.com.br

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII