Corectati-va cele mai mari 5 defecte ale fetei

Corectati-va cele mai mari 5 defecte ale fetei

Corectati-va cele mai mari 5 defecte ale fetei

  • Confruntarea de dimineata cu oglinda poate fi o provocare atunci cand zariti un cos, un punct negru, liniile fine din jurul ochilor, sau alt defect obisnuit al fetei. Ce altceva e de facut decat sa le mascam cu ajutorul fardurilor?

in acest articol veti citi:
Tenul uscat
Tenul gras
Liniile fine
Petele de varsta
Petele

Confruntarea de dimineata cu oglinda poate fi o provocare atunci cand zariti un cos, un punct negru, liniile fine din jurul ochilor, sau alt defect obisnuit al fetei. Ce altceva e de facut decat sa le mascam cu ajutorul fardurilor?

"Mai ganditi-va! Folosind produsele indicate si masurile de preventie puteti obtine tenul ireprosabil la care ati visat intotdeauna", spune Dr. Jeannette Graf, profesor asistent la o Clinica de Dermatologie din New York City. Iata o modalitate prin care sa remediati defectele pielii dvs.:

Tenul uscat

Daca va simtiti pielea uscata - o problema care apare iarna, cand este mai putina umezeala in aer - s-ar parea ca aveti nevoie de o crema mai hidratanta. "Cautati produsele care contin acid hialuronic si glicerina pentru a pastra umiditatea si ceramide, pentru a o pastra in piele", spune Graf.
 
Dar daca pielea e uscata doar in anumite zone, acesta ar putea fi un semn al unei afectiuni a pielii, cum ar fi dermatita seboreica. Cremele pe baza de hidrocortizon rezolva aceasta problema, dar, daca nu vedeti niciun rezultat, consultati-va medicul. Plasand un umidificator in dormitor in timpul iernii va ajuta, de asemenea, sa va mentineti umiditatea pielii

Tenul gras

Multe femei prezinta problema opusa: tenul in totalitate gras, sau in zone strategice, cum ar fi zona T, situata intre frunte si nas. "Femeile cu tenul gras au nevoie de o crema mai putin hidratanta", spune Graf. "Aveti nevoie de doua creme hidratante diferite: una pentru zona T si una mai hidratanta pentru obraji." Ea recomanda produse care contin acid salicilic, un agent anti-inflamator, care absoarbe, de asemenea, uleiul din piele.

Liniile fine

Nimenui nu-i face placere sa vada aparitia primelor riduri din jurul ochilor si a gurii, dar ele fac parte din viata. Pentru a le tine sub control trebuie sa va ingrijiti pielea in fiecare zi, indiferent de varsta.

"Daca observati liniile fine, ar trebui sa utilizati  Retinol - primul lucru de care aveti nevoie", spune Graf. "Vitamina A din produsele de retinol ajuta la repararea pielii la nivel molecular." O alta modalitate de a evita aparitia lor, este folosirea zilnica a unui creme de protectie solara care blocheaza atat razele UVB si razele UVA care penetreaza pielea la un nivel mai profund. Folosirea unui fond de ten cu SPF de protectie nu este suficienta, aveti nevoie de o protectie solara totala, spune Graf. "Cand le imbinati pe ambele, e minunat." In functie de cat de adanci sau vizibile sunt liniile, poate doriti, de asemenea, sa folositi o crema care contine peptide - impotriva ridurilor.

Petele de varsta

Cu toate ca aceste pete mici inchise la culoare pot aparea odata cu inaintarea in varsta, adesea sunt cauzate de expunerea la soare. Din nou, protectia solara de zi cu zi este o necesitate, impreuna cu retinolul, care ajuta chiar si la tonifierea pielii. "Apoi, incheiem lista cu fardurile pe baza de minerale", spune Graf. "Cautati produse care contin ingrediente, cum ar fi vitamina C, niacinamida, acid kojic, dud sau extract de lemn dulce, care contin toate calitatile pentru iluminarea tenului." Daca petele nu dispar, discutati cu medicul dumneavoastra sau dermatologul, despre obtinerea unei creme care contine hidrochinona.

Petele

Din pacate, cosurile nu sunt doar o problema a anilor de adolescenta, ele pot aparea la orice varsta. Spaland fata cu un sapun aspru nu este raspunsul. "Frecatul pielii poate face mai rau", spune Graf. "Nu vreti sa confundati pielea curata cu pielea uscata." In schimb, folositi un sapun delicat care contine acid salicilic sau lactic pentru curatare, si apoi aplicati un produs anti-acnee, cu un procent scazut de peroxid de benzoil. Daca aveti pielea sensibila, o crema sau un gel cu lipo hidroxi acizi va ajuta. In cele din urma, nu uitati crema hidratanta! Pastrarea pielii hidratata va ajuta la prevenirea formarii altor pete.

Interesant de citit:
Secrete pentru un par frumos

Ne dorim un par stralucitor, matasos, sanatos pana la varfuri, dinamic, expresiv, usor de coafat - exact ca al stelelor de cinema. Parul frumos si bine ingrjit este o carte de vizita pentru… ... citeste

Arata mai tanara cu doar 6 sfaturi

Orice supereva este in cautarea secretelor tineretii. In afara de operatiile cosmetice, botox sau creme ultra scumpe, exista si sfaturi simple dar foarte pretioase care te pot face sa arati mai… ... citeste

Mastile cu argila - tratamente eficiente pentru ten

O masca cu argila da stralucire pielii si revigoreaza tenul. Pentru a inlatura urmele oboselii de pe ten, argila este combinata cu suc de castravete sau cu orice alt suc de legume sau fructe.… ... citeste

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII