Alăptarea și alcoolul - chiar și cantități mici de alcool ajung în laptele matern

Alaptarea si alcoolul - pana si cantitati mici de alcool ajung in laptele matern

Alăptarea și alcoolul - chiar și cantități mici de alcool ajung în laptele matern

Alăptarea și alcoolul nu fac casă bună împreună. Nici cel mai mic nivel de alcool în laptele matern nu este considerat sigur pentru bebeluși.

Consumul de alcool în timpul alăptării poate afecta dezvoltarea și sănătatea copilului, poate reduce cantitatea de lapte produsă și poate afecta negativ comportamentul și starea de bine a acestuia. Este recomandat să eviți consumul de alcool în timpul alăptării pentru a asigura cea mai bună sănătate și dezvoltare a copilului tău.

Despre alaptare si alcool, veti citi:
Alaptarea si alcoolul nu merg impreuna
Alcoolul trece in sange dar si in lapte
Ce mai spun babele despre alaptare ...
Laptele trebuie pompat?
15 Alimente de evitat daca iti alaptezi bebelusul
Exista un ghid de alaptare?
Comunitate si forum de suport pentru alaptare

Alaptarea si alcoolul nu merg impreuna

Alaptarea si alcoolul nu fac casa buna impreuna. Nici cel mai mic nivel de alcool in laptele matern nu este considerat sigur pentru bebelus.

Da, alcoolul poate pătrunde în laptele matern după consumul de alcool de către mamă. Nivelul de alcool în laptele matern depinde de cantitatea de alcool consumată de mamă, momentul consumului și greutatea corporală a mamei. Alcoolul poate fi detectat în laptele matern într-o perioadă de timp variabilă după consum, iar concentrația sa poate atinge niveluri care să afecteze bebelușul. Consumul de alcool în timpul alăptării poate avea efecte negative asupra bebelușului, cum ar fi somnolență excesivă, dificultăți de hrănire și dezvoltare, iritabilitate sau probleme de sănătate. De aceea, se recomandă evitarea consumului de alcool în timpul alăptării pentru a proteja sănătatea bebelușului.

Alcoolul trece in sange dar si in lapte

Cand consumati alcool, concentratia acestuia in laptele matern este similara cu cea care se regaseste in sange. Desi bebelusul este expus doar la o fractiune din alcoolul consumat de mama, un nou-nascut elimina alcoolul din corp doar la jumatate din rata unui adult. 

Cercetarile sugereaza ca bebelusii hraniti la san, care sunt expusi la un pahar pe zi, pot fi afectati in dezvoltarea motorie si ca alcoolul poate provoca schimbari ale programului de somn. Interesant de citit: Mai cititi si: Alaptarea si controversele sale

Ce mai spun babele despre alaptare ...

In plus, in timp ce folclorul spune ca, consumul de alcool imbunatateste productia de lapte, studiile arata ca alcoolul scade de fapt productia de lapte, si ca prezenta sa in laptele matern determina bebelusii sa bea cu aproximativ 20% mai putin.
Daca, totusi, consumati alcool, evitati alaptarea pana ce acesta se elimina complet din laptele matern. Acest lucru dureaza de obicei intre doua pana la trei ore pentru 340 gr de bere 5%, 142 gr de vin 11% sau 50 gr de bautura spirtoasa de 40%, in functie de greutatea corpului.

Laptele trebuie pompat daca ai baut alcool?

Pomparea si apoi aruncarea laptelui matern nu sunt necesare si nu grabesc eliminarea alcoolului din organism.
Amintiti-va tot timpul , alaptarea este modul optim de a hrani un nou-nascut si este recomandata pana cand un copil implineste 1 an. Daca alegeti sa consumati alcool, evitati sa va expuneti copilul.

15 Alimente de evitat daca iti alaptezi bebelusul

Exista alimente care ar trebui evitate in perioada alaptarii? Ai putea sa iti pui intrebarea asta daca iti alaptezi bebelusul si te temi ca ceea ce mananci i-ar putea provoca gaze, crampe sau colici bebelusului.

Pe perioada alaptatii, o alimentatie bine echilibrata, plin cu alimente care iti plac este cel mai bun, dar anumite alimente, indiferent de cat de mult iti plac, s-ar putea sa strice bebelusului.

Daca bebelusul este agitat, scuipa mult, sau are colici, eruptii cutanate, sau pare sa aiba dureri de burtica, urmatoarele alimente pot fi vinovate! Iata 15 alimente de evitat in timpul alaptarii

Citeste si Super alimente pentru mamici care alapteaza

> citeste si mai multe informatii despre alimentatia in timpul alaptatii aici. 

Forumul de ALAPTARE 

  Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe forumul de suport al alaptarii sau pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

Grupuri de suport cu tema alaptarii pe forumul Desprecopii:

Pe grupurile de Alaptare ale Comunitatii Desprecopii - puteti citi despre multe probleme in alaptare si sfaturi foarte utile de la alte mamici care au alaptat.

Alaptatul - Help Line (13)
Alaptatul - Help Line (12)
Alaptatul - Help Line (11)
Alaptatul - Help Line (10) 

Autor

Adriana Ursu, redactor Desprecopii.com  - Toate drepturile rezervate © 2024

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII