ALERTA: rujurile contin chimicale periculoase

ALERTA: rujurile contin chimicale periculoase

ALERTA: rujurile contin chimicale periculoase

  • O substanta chimica utilizata in mod obisnuit in rujuri, demachiant si pasta de dinti poate provoca probleme cardiace si musculare - sustin oamenii de stiinta. Ei au descoperit ca triclosanul, folosit in fabricarea a sute de produse de uz casnic, poate...

ALERTA: rujurile contin chimicale periculoase

O substanta chimica utilizata in mod obisnuit in rujuri, demachiant si pasta de dinti poate provoca probleme cardiace si musculare - sustin oamenii de stiinta. Ei au descoperit ca triclosanul, folosit in fabricarea a sute de produse de uz casnic, poate impiedica procesul prin care muschii, inclusiv inima, primesc semnalele de la creier.

Testele pe soareci au aratat o "dramatica" reducere cu 25% a functiei cardiace in decursul unei expuneri de 20 de minute, avertizand totodata ca exista dovezi clare ca ar putea afecta sanatatea umana. Cu toate acestea, autoritatile de reglementare si alti experti insista ca nivelurile de triclosan care se gasesc in produse sunt sigure, si ca, dozele injectate in soareci au fost mai mari decat cele la care oamenii ar fi expusi vreodata.

Desi studiile anterioare au descoperit ca triclosanul poate avea legaturi cu problemele de tiroida si fertilitate, aceasta este prima data cand efectele sale au fost testate pe muschi. Oamenii de stiinta au fost de parere ca produsul chimic - conceput pentru a preveni infectiile bacteriene in spitale - este metabolizat rapid de organism fara a avea efecte nocive.

Cu toate acestea, cercetatorii de la Universitatea din California spun ca substanta poate ramane activa si poate fi transportata in organele interne, provocand pagube. Profesorul Isaac Pessah, care a condus studiul, publicat in Proceduri ale Academiei Nationale de Stiinte, a declarat: "Aceste constatari furnizeaza dovezi puternice ca exista o preocupare majora pentru sanatatea umana si a mediului, atat".

"Pentru o persoana sanatoasa, o scadere cu 10% a functiei inimii nu poate avea nici un efect, dar daca aveti o boala cardiaca ar putea face o mare diferenta." Echipa lui a injectat un grup de soareci cu triclosan.

Ei au observat in 20 de minute o reducere semnificativa a activitatii din ventriculul stang al inimii.

Un alt test a urmarit muschii sceletici ai soarecilor prinsi in plasa de sarma. Cei injectati cu o ora inainte au avut o scadere la aderenta plasei mai mica cu 18%. Privind mostrele de muschi ai soarecilor intr-un tub de testare, cercetatorii cred ca substanta chimica perturba fluxul de ioni de calciu, care aduc semnalele electrice de la creier la muschi.

In conformitate cu legislatia UE, triclosanul poate fi utilizat in concentratii de pana la 0,3% in pastele de dinti si produsele cosmetice. Dr Chris Flower,membru al Asociatiei Articolelor de toaleta, cosmetice si Parfumerie, a declarat ca studiul "nu a facut nimic" pentru a submina utilizarea in siguranta a triclosanului. "S-au folosit doze de triclosan cu mult mai mari decat cele pe care le gasiti in produsele cosmetice."

 

Interesant de citit:
8 secrete intrigante pentru ingrijirea pielii ...

Daca esti obosita de rutina de ingrijire a pielii si doresti sa-ti condimentezi un pic viata cu unele secrete internationale de ingrijire, nu cauta mai departe! Am gasit 8 moduri pentru a obtine… ... citeste

Remedii naturiste pentru parul gras/uleios

Parul poate fi tratat cu ajutorul produselor cosmetice, medicale sau home-made (preparate in casa). Parul gras ar putea fi cauzat de stres, medicamente, sampon/balsam de … ... citeste

5 moduri naturale de a trata porii infundati

Porii sunt acolo pentru a mentine pielea sanatoasa și a o păstra  stralucitoare. Dar, uneori, ne confruntăm cu mai multe probleme. Porii se înfunda adesea din cauza… ... citeste

  

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII