Galbenusurile de ou egaleaza fumatul...

Galbenusurile de ou egaleaza fumatul...

Galbenusurile de ou egaleaza fumatul...

  • Consumul regulat al galbenusurilor  de ou este cu o treime mai putin nociv decat fumatul cand vine vorba de acumularea placilor in artere.

Consumul regulat al galbenusurilor de ou este cu o treime mai putin nociv decat fumatul cand vine vorba de acumularea placilor in artere.

Oamenii de stiinta au decodat adevarul despre oua - consumul lor este aproape la fel de rau ca si fumatul din punct de vedere al bolilor de inima; riscul de ridigizare a arterelor creste, ducand la ateroscleroza. Aceasta afectiune (agravata de colesterol) consta in formarea de placi in interiorul arterelor.

Noua descoperire pare sa nu-i bucure deloc pe iubitorii micului dejun englezesc , in care oul are un rol foarte important. Dar Dr. David Spence sustine ca raul provocat de consumul galbenusului de ou este cu o treime mai mic decat fumatul atunci cand vine vorba despre formarea placilor din interiorul arterelor. El a corelat informatiiile provenite dintr-un studiu efectuat pe 1231 de barbati si femei cu factorii de risc ai accidentului vascular cerebral si cei ai infarctului.

Ruptura placilor cauzeaza de cele mai multe ori atacurile de cord si accidentele vasculare cerebrale . Studiul a implicat pacienti cu o varsta medie de 61.5 ani, spitalizati in clinici de perventie a bolilor cardiovasculare din Ontario.

Masurarea placilor a fost realizata cu ajutorul ultrasunetelor, iar pacientii au completat chestionare cu informatiii asupra stilului lor de viata.

In urma acestui studiu, s-a constatat ca zona placii carotide se mareste dupa varsta de 40 de ani , dar se poate dezvolta mai repede, daca pacientul a fumat si a consumat galbenusuri de ou in mod regulat.

Studiul a constatat, de asemenea, ca cei care au consumat cel putin 3 galbenusuri pe saptamana au avut placa in mod semnificativ mai mare decat cei care au mancat pana la doua galbenusuri pe saptamana.

Dr. Spence, care este de asemenea si profesor de neurologie, a declarat: "Oul poate face parte din alimentatia persoanelor sanatoase fara probleme. Valoare mare a colesterolului creste riscul de evenimente cardiovasculare, s galbenusurile de ou au un continut foarte ridicat de colesterol. Studiul arata ca, odata cu varsta, placa se acumuleaza treptat in artere si galbenusurile de ou contribuie la accelerarea procesului."

Dr. Spence a adaugat ca efectele au fost independente de sex, colesterol, tensiune arteriala, fumat, indicele de masa corporala si diabet.

El considera ca mai multe cercetari trebuiesc efectuate, si ca, in acest timp, consumul regulat de galbenus ar trebui evitat de catre persoanele cu risc de boli cardiovasculare.

Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 2 comentarii

  1. Ximena A
    Ximena Atrimis la 30/10/2012

    Cea mai mare minunatie care am citit-o vreodata!

    Raspunde la acest comentariu
  2. Alex D
    Alex Dtrimis la 23/10/2012

    Leziunile arterelor sunt cauzate de alti factori, cel mai important fiind zaharul din sange. In leziunea produsa se prinde tot ce trece pe acolo, inclusiv colesterol care nu e niciodata ca atare ci incapsulat in lipoproteine (high, low etc density lipoproteins). Daca nu ai avea colesterol deloc in sange poate si placile arteriale ar fi mai mici insa ai fi mort de mult de la lipsa de colesterol ;-) care e indispensabil pentru orice celula din organism.Cica e controlled for obesity...Cel mai important factor, covarsitor, pentru bolile de inima e obezitatea. Daca eu mananc oua si carne si sunt slim fit,nefumator, am de 100 de ori mai putine sanse sa mor de inima decat un obez, fumator. Ah, un obez fumator care nu mananca oua, ala da, are doar de 70 de ori mai multe sanse sa moara decat mine. Minunat.Populatii de oameni ultra perfect sanatosi se hranesc de zeci de milenii cu carne si oua, deci uite un studiu infinit mai cuprinzator ce demonstreaza ca ouale nu sunt toxice.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII