15 luni: educatia unui copil inca bebelus | Comentarii articol

Comenteaza / Pune o intrebare

Ultimile 6 comentarii

  1. Monica
    Monicatrimis la 11/10/2021

    Bebe meu de 1 an si 4 luni e exact asa. Cand i zis ca nu are voie cu ceva sau sa faca ceva incep crizele. Eu i dau pace sa tipe 'vede ca nu il bag in seama si se duce in patutul lui cu sticluta si gata'e vesel iar. Am crescut 4 copii dar e o diferenta imensa de la cei de 18 ani la astia mici. Felul in care erau ei la varsta mica si cum sunt astia mici de 16 luni si de 5 ani. Si toate astea pt ca iam prea alintat' sa nu planga saracii copii ca sa nu fie frustrati ca adulti.

    Raspunde la acest comentariu
  2. Raluca
    Ralucatrimis la 15/4/2016

    Ultimele studii arata ca nu este deloc in regula sa izolezi copilul sau sa-l ignori. Cand plange, face o criza, se simte vulnerabil in fata emotiilor puternice pe care le simte, parintele ar trebui sa ii fie alaturi si sa-l ajute sa-si gestioneze sentimentele, sa-l tina in brate in timp ce plange, dovedindu-i ca il iubeste mereu, chiar si atunci cand se simte rau, apoi sa-i povesteasca despre emotiile pe care le-a experimentat. Da, crizele de plans pot fi obositoare si solicitante pentru parinte, dar modul in care le gestionezi il va ajuta pe cel mic sa invete sa-si gestioneze emotiile. Daca tu le ignori, asta va invata sa faca si el, astfel va devinii agresiv si agitat; daca il ajuti sa se exteriorizeze, sa le constientizeze , va fi linistit apoi.

    Raspunde la acest comentariu
  3. maya
    mayatrimis la 30/4/2013

    Exista mai multe moduri de a ignora, faptul ca Mihaela ii distrage atentia cu altceva este tot o ignorare a faptului ca bebe este nervos. O zi buna si copii sanatosi!

    Raspunde la acest comentariu
  4. ali
    alitrimis la 26/4/2013

    ignorarea unui copil, in orice situatie, cred ca este o prostie. se va simti singur si tradat. si nu merita asta.

    Raspunde la acest comentariu
  5. Mihaela
    Mihaelatrimis la 23/2/2012

    Bebelusul meu de 15 luni nu se calmeaza daca-l ignor ci dimpotriva, se enerveaza mai tare si incearca sa se loveasca de diferite lucruri pentru a-mi atrage atentia. Un loc perfect sigur nu am si mi se pare inutil sa-l las singur intr-un loc inchis si moale (similar cu o camera tapitata ca la nebuni) sa se calmeze singur.Cel mai bine functioneaza metoda distragerii atentiei. Incerc sa-i arat repede ceva ce stiu ca-i place, sau este nou si stiu ca l-ar interesa.

    Raspunde la acest comentariu
  6. iv
    ivtrimis la 1/3/2009

    Baietelul meu abia a implinit un an si il regasesc in mare masura in acest articol. Atata doar ca indiferenta nu il reduce la tacere cand se isterizeaza de vreun insucces :-( ci mai rau il enerveaza, si plange pana la epuizare, fara ca data urmatoare sa fie mai bine. ce sa fac??

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim). | Toate campurile trebuie completate!

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. �ți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Tema: