Comentarii la: Dislexia copilului: cauze si tipuri

Dislexia copilului: cauze si tipuriDislexia este o dizabilitate a invatarii care poate afecta capacitatea unei persoane de a citi, scrie si uneori de a vorbi. Dislexia este cea mai frecventa dizabilitate a invatarii la copii si persista de-a lungul intregii vietii. Copiilor care au dislexie le este greu sa invete sa citeasca desi merg la scoala, au cel putin un nivel mediu de inteligenta si li se ofera oportunitati adecvate de invatare. Este cauzata de un defect al capacitatii creierului de a traduce imaginile primite de la ochi sau de la urechi in limbaj inteligibil, fara a duce la probleme de vedere sau de auz. Iata totul despre dislexia copilului - de la Desprecopii.com: ... citeste mai departe
Prima pagina | Pagina precedenta | Pagina urmatoare | Ultima pagina
14.06.2017 Inga

Buna ziua! Baietelul meu este in clasa a 2 si uneori scrie si citeste literele incurcate sau chiar citeste cuvintul de la sfirsi, cum credeti, In acest caz poate merge vorba de Dizlexie ?

03.02.2017 Lory

Sunt un adult dislexic mi a fost greu sa ma adaptez la scoala pana in clasa 4 cand am descoperit singura un sistem pt a intelege cw mi se spunea pr mine cuvantul oua devenea oo nu ma ajutat nimeni si invatatoarea ma facea tampita n am stiut ca sunt dislexica pana nu am studiat psihologia la 27 de ani azi studiez neuropsihologia la florenza ceea ce ma doare ffff tare e ca am un nepot dislexic ca si mine si e tratat in acelasi mod cum am fost tratata eu la scoala acum 40 de ani. Invatamantul romanesc nu face progrese cele mai multe invTatoare nici macar nu au auzit de dislexie sau nu stiu cum sa abordeze problema din punct de vedere didactic nu mai spun ca ca nu se preocupa de dezv psihologic a copiilor .ele intra in clasa isi apun lectia si la revedere ce o fi o fi. Am fost cadru didactic 9 ani va spun sincer ca asa faceau colegele mele. Nu le interesa daca copilul avea probleme. Scuza era ,, nu pot sa ma ocup de toti copii,, .la o conferinza despre dislezie se vb tocmai despre asta ,, cum poate invatatoarea sa ajutw copilul cu dislexie?,, nu e chiar atat de greu se poate daca doriti sa ma contactati va dau cateva idei.

24.05.2016 12:49:17 Niculescu Veronica

Buna ziua si eu am o fetita dislexica de 9 ani si va pot oferii toate informatiile pe care le detin in acest moment

23.01.2013 11:00:49 mioara83

in primul rand va spun ca sunt fericita ca v-am desco[perit si sper din tot sufletul sa ma ajutati sa o ajut pe fetita mea de 8 ani dislexica .De doi ani ma chinui sa descopar ce are defapt am mers si merg incontinuare la medici ,mereu drumurile mele se inchid .Am primit diagnostice;retard,retard mediu ,sindrom dislexico-disgrafic,sindrom hiperkinetic ,agitatie psihomotrica,dificultati de invatare.etc Dianae in clasa 2 ,are invatator de sprijin ,in clasa se plictiseste pt ca nu face nimic ,cele 2 ore pe saptamana cu inv .de sprijin sunt inutile pt ca nu evolueaza.eu am vazut la ea urmatoarele;cunoaste aproape toate literele ,cifrele ,nu calculeaza decat daca ii aratpe degete de ex decat vizual dar pana la10,nu leaga 2 litere absolut deloc auzul ei fonematic e 0 .ce repetam cuvinte le invata mecanic are o memorie vizuala foarte buna se joaca la calculator si se descurca singura mai putin cand trebuie sa scrie un joc nou cere ajutor .memoreaza perfect de ex o lectie la stiinte e ciudata uneorica eu o intreb un lucru si imi da un raspuns altfel dar corect de ex ii arat un patrat sa-mi spuna ce e iar ea imi face din el un zmeu ,o intreb ce sunete se aud in cuvintul verde iar ea imi raspunde;iarba .simt ca sunt neputincioasa cum sa o ajut?cu ce sa incep? la ce specialist ADEVARAT sa apelez?

24.03.2010 18:47:52 Letia N.

Intreb pe un specialist daca un copil ar avea dislexie , ar putea sa fie prelungite clasele 1,2,3,4? Invatatura copiilor sa fie realizata , de ex. ,cam de 2-3 ori pe saptamana si cu 2-3 materii pe zi cu pauza intre o materie de o ora ? Asta vor decide specialistii impreuna cu autoritatile competente si bine pregatite profesional .

04.08.2009 12:46:16 Mihaela Radu

Este foarte la obiect ceea ce ati scris despre dislexie, dar din pacate, in Romania, nici macar in Bucuresti - NU EXISTA NICI O SCOALA care sa se ocupe de copiii dislexici sau la care poti gasi intelegere ca profesorii sa colaboreze cu parintii pentru a integra si ajuta copilul.Eu am o fetita dislexica si nu doresc la nimeni sa treaca prin ceea ce trecem noi, parintii, in fiecare an scolar!

Prima pagina | Pagina precedenta | Pagina urmatoare | Ultima pagina
Trimite parerea ta:
Numele tau:
Adresa de mail (optional):
Comentariu:
Cod verificare:0234022 aici si apasa pe:
Observatii:
1. Comentariile la articole sunt moderate (deci nu apar direct pe site).
2. Daca aveti intrebari, va recomandam sa le puneti pe forum si nu la comentarii. Forumul este mult mai activ si aveti sanse mai mari sa primiti un raspuns rapid!

Supereva.ro Noutati

7 strategii pentru disciplinarea copilului

7 strategii pentru disciplinarea copilului

Pentru multe mame, descoperirea disciplinei eficiente este una dintre cele mai dificile si mai frustrante sarcini de ...

Zaharul in alimentatia copilului si ce trebuie sa stii

Zaharul in alimentatia copilului si ce trebuie sa stii

Crezi ca esti restrictiv cu zaharul? Un nou sondaj spune ca multi parinti nu sunt! Iata ce ar trebui sa stii:...