Dislexia copilului: cauze si tipuri | Comentarii articol

Comenteaza / Pune o intrebare

Ultimile 8 comentarii

 1. Ioana
  Ioanatrimis la 12/8/2019

  Sunt cadru didactic si lucrez mult cu un copil dislexic. Exersez f.mult. Caut mereu soluții pt.a obține un minim progres.

  Raspunde la acest comentariu
 2. Silvia
  Silviatrimis la 15/1/2019

  Exista in Bucuresti un centru pt.copii cu dislexie,Edulier.

  Raspunde la acest comentariu
 3. Inga
  Ingatrimis la 14/6/2017

  Buna ziua! Baietelul meu este in clasa a 2 si uneori scrie si citeste literele incurcate sau chiar citeste cuvintul de la sfirsi, cum credeti, In acest caz poate merge vorba de Dizlexie ?

  Raspunde la acest comentariu
 4. Lory
  Lorytrimis la 3/2/2017

  Sunt un adult dislexic mi a fost greu sa ma adaptez la scoala pana in clasa 4 cand am descoperit singura un sistem pt a intelege cw mi se spunea pr mine cuvantul oua devenea oo nu ma ajutat nimeni si invatatoarea ma facea tampita n am stiut ca sunt dislexica pana nu am studiat psihologia la 27 de ani azi studiez neuropsihologia la florenza ceea ce ma doare ffff tare e ca am un nepot dislexic ca si mine si e tratat in acelasi mod cum am fost tratata eu la scoala acum 40 de ani. Invatamantul romanesc nu face progrese cele mai multe invTatoare nici macar nu au auzit de dislexie sau nu stiu cum sa abordeze problema din punct de vedere didactic nu mai spun ca ca nu se preocupa de dezv psihologic a copiilor .ele intra in clasa isi apun lectia si la revedere ce o fi o fi. Am fost cadru didactic 9 ani va spun sincer ca asa faceau colegele mele. Nu le interesa daca copilul avea probleme. Scuza era ,, nu pot sa ma ocup de toti copii,, .la o conferinza despre dislezie se vb tocmai despre asta ,, cum poate invatatoarea sa ajutw copilul cu dislexie?,, nu e chiar atat de greu se poate daca doriti sa ma contactati va dau cateva idei.

  Raspunde la acest comentariu
 5. Niculescu Veronica
  Niculescu Veronicatrimis la 24/5/2016

  Buna ziua si eu am o fetita dislexica de 9 ani si va pot oferii toate informatiile pe care le detin in acest moment

  Raspunde la acest comentariu
 6. mioara83
  mioara83trimis la 23/1/2013

  in primul rand va spun ca sunt fericita ca v-am desco[perit si sper din tot sufletul sa ma ajutati sa o ajut pe fetita mea de 8 ani dislexica .De doi ani ma chinui sa descopar ce are defapt am mers si merg incontinuare la medici ,mereu drumurile mele se inchid .Am primit diagnostice;retard,retard mediu ,sindrom dislexico-disgrafic,sindrom hiperkinetic ,agitatie psihomotrica,dificultati de invatare.etc Dianae in clasa 2 ,are invatator de sprijin ,in clasa se plictiseste pt ca nu face nimic ,cele 2 ore pe saptamana cu inv .de sprijin sunt inutile pt ca nu evolueaza.eu am vazut la ea urmatoarele;cunoaste aproape toate literele ,cifrele ,nu calculeaza decat daca ii aratpe degete de ex decat vizual dar pana la10,nu leaga 2 litere absolut deloc auzul ei fonematic e 0 .ce repetam cuvinte le invata mecanic are o memorie vizuala foarte buna se joaca la calculator si se descurca singura mai putin cand trebuie sa scrie un joc nou cere ajutor .memoreaza perfect de ex o lectie la stiinte e ciudata uneorica eu o intreb un lucru si imi da un raspuns altfel dar corect de ex ii arat un patrat sa-mi spuna ce e iar ea imi face din el un zmeu ,o intreb ce sunete se aud in cuvintul verde iar ea imi raspunde;iarba .simt ca sunt neputincioasa cum sa o ajut?cu ce sa incep? la ce specialist ADEVARAT sa apelez?

  Raspunde la acest comentariu
 7. Letia N.
  Letia N.trimis la 24/3/2010

  Intreb pe un specialist daca un copil ar avea dislexie , ar putea sa fie prelungite clasele 1,2,3,4? Invatatura copiilor sa fie realizata , de ex. ,cam de 2-3 ori pe saptamana si cu 2-3 materii pe zi cu pauza intre o materie de o ora ? Asta vor decide specialistii impreuna cu autoritatile competente si bine pregatite profesional .

  Raspunde la acest comentariu
 8. Mihaela Radu
  Mihaela Radutrimis la 4/8/2009

  Este foarte la obiect ceea ce ati scris despre dislexie, dar din pacate, in Romania, nici macar in Bucuresti - NU EXISTA NICI O SCOALA care sa se ocupe de copiii dislexici sau la care poti gasi intelegere ca profesorii sa colaboreze cu parintii pentru a integra si ajuta copilul.Eu am o fetita dislexica si nu doresc la nimeni sa treaca prin ceea ce trecem noi, parintii, in fiecare an scolar!

  Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim). | Toate campurile trebuie completate!

Subiecte tratate:
Tema:

Comunitatea Desprecopii

Toate Forumurile

Peste 200.000 de membri inregistrati!

Hai chiar acum in cea mai mare si mai activa comunitate de parinti si discuta despre: Comentarii la articol.

intrebari

Intrebari si raspunsuri

Ai o intrebare pe teme legate de acest articol sau o intrebare in general? Intreaba specialistii Desprecopii.com si alte mamici dornice sa te ajute!

Forumuri Recomandate

Discutii generale pentru familie si parinti

Discutii generale pentru familie si parinti

LOUNGE DC. Discutii, pareri si impresii. Aici ne adunam pentru a ne cunoaste.
PARENTING - sau despre meseria de parinte

PARENTING - sau despre meseria de parinte

Despre MESERIA DE PARINTE. Experiente, intrebari si milioane de nelinisti. Asta inseamna sa fii parinte.
Concursuri la Desprecopii.com

Concursuri la Desprecopii.com

CONCURSURI si rezultatele concursurilor din comunitate. Intotdeauna ai ceva de castigat !
Check in - Prima data pe DC

Check in - Prima data pe DC

BINE AI VENIT! Noii veniti se pot prezenta aici, cei vechi sunt rugati sa ii indrume, in spiritul Comunitatii DC.