Analizele hormonale - explicatii si interpretari | Comentarii articol

Comenteaza / Pune o intrebare

Ultimile 35 comentarii

  1. Elena
    Elenatrimis la 8/9/2017

    Buna ziua. Am facut analize in ziua 21. Mi.a iesit progesteron 11.4 ng/ml. Ce inseamna?

    Raspunde la acest comentariu
  2. Antoneta
    Antonetatrimis la 26/5/2017

    Buna ziua ad dori o interpretare a analizelor hormonale di a 14 zi ,estradiolo,77,7pg/ml FSH 6,86 mlU/ml LH 34,1 mUI/ml, E ptr fetita mea are 23 de ani la inceput cand a venit menstruatia la 13 ani ptr 3 ani totul a fost bine dupa aceia a inceput dereglarile avand chiar menstruatie odata la 6 luni binenteles am fost la medic ginecolog care ne informat in urna unei ecografi vazand un chist PE ovar a inceput sa ia anticonceptionale rezolvand problema chistului si avand menstruatie ,la ultimul control ginecologu nea spus ca din PCT de vedere ginecologic e totul normal ovare uter ,in felul asta am oprit anticonceptionale in speranza ca menstruatia o sa vina normal na fost sa fie ,da endocrinologia nea dat sa facem aveste analize in ziua a 14 , ca sa aiba menstruatie a luat medicamente Duphaston ptr 5 zile se Poate o interpretare ,mentionez ca astazi am facut si ptr 21 de zile un alt simptom e nedezvoltarea sanilor f mici va multumesc anticipat

    Raspunde la acest comentariu
  3. Imre oana
    Imre oanatrimis la 16/10/2016

    Buna ziua, am o fetita de 12 ani si 5 luni, cu o greutate de 67 kg, iar la recomandarea medicului endocrinolog, i.am facut analize pt glanda tiroida si diabet. Medicul a spus ca toate analizele au iesit bune, cu exceptia hormonului progesteron( 0,68ng/mL; 2,162nmol/L). Va rog, dati.mi un sfat! Iata rezultatele analizelor: Colesterol total: 155 mg/dL; 4,01 mmol/L HDL: 55 mg/dL; 1,42 mmol/L LDL: 95 mg/dL; 2,46 mmol/L Trigliceride: 46 mg/dL; 0,52 mmol/L Insulina: 18,5 uU/mL; 128,3 pmol/L TSH: 1,3660uUI/mL; 1,366 mUI/L Glucoza: 79 mg/dL; 4,38 mmol/L FT4: 1,03 ng/dL; 13,26 pmol/L TPO:11,9 UI/mL FSH: 6,39 UI/mL LH: 16,26 UI/L Estradiol: 0,68 ng/mL; 2,162 nmol/L

    Raspunde la acest comentariu
  4. stefania
    stefaniatrimis la 14/3/2015

    Buna ziua,indraznesc cu putina rusina,numeleu meu este stefania am28. De ani,un ciclu normal nu am avut niciodata,acum nu mia mai venit ciclu de 6 luni evident ca ma-m dus la un control,mi-a dat un tratament. Ma-m dusla analize si mi-a iesit,in termeni lor ca sunt in italia e2--- 42,6. Lh----12,8. Fsh---7,2. Progesteroni 0,19 tetosteroni totali 0,33 prl 8,3 ce-a ce nu stiu ce inseamna,va roh mult sa imi raspundeti,evident am facut si analize de urina,si mi-iesit multe rezultate absente,. Cu multa stima si respect

    Raspunde la acest comentariu
  5. Diana
    Dianatrimis la 28/1/2014

    Buna seara, astazi mi-am facut analizele de FSH, ESTRADIOL SI LH ( in ziua a 4a a ciclului menstrual). V-as ruga sa-mi spuneti daca valorile sunt normale, iar daca nu , ce inseamna acest lucru. Va multumesc frumos! FSH-HORMONFOLICULOSTIMULATOR..... 6,8 U/l Valori biologice de referinta: Faza foliculara: 3,09 - 7,90 U/l Faza ovulatorie: 2,27 - 18,51 U/l Faza luteala: 1,38 - 5,52 U/l Postmenopauza: 30,57 - 106,32 U/l Limita minima de sensibilitate: 0.37 U/L (ser, analizor AXSYM, metoda MEIA), L H - H O R M O N L U T E I N I Z A N T . . . . . . . . 12,72 U/l Valori biologice de referinta: Faza foliculara: 1 - 18 U/l Faza ovulatorie: 24 - 105 U/l Faza luteala: 0,5 - 20 U/l Postmenopauza: 15 - 62 U/l Limita minima de sensibilitate 0,5 U/l (ser, Analizor AXSYM, metoda MEIA) E S T R A D I O L . . . . . . . . . . 76,00 pg/ml 0,28 nmol/l Valori biologice de referinta: Faza foliculara: 39 - 189 pg/ml Faza ovulatorie: 94 - 508 pg/ml Faza luteala: 48 - 309 pg/ml Postmenopauza: < 20 - 41 pg/ml Femei insarcinate: Trimestrul I: 1.000 - 5.000 pg/ml Trimestrul II: 5.000 - 15.000 pg/ml Trimestrul III: 10.000 - 40.000 pg/ml Limita minima de sensibilitate: 20 pg/ml (ser, Analizor AXSYM, metoda MEIA)

    Raspunde la acest comentariu
  6. ioana t
    ioana ttrimis la 8/11/2013

    buna ziua...as dori si eu daca se poate sa ma ajutati ci cateva interpretari..miam facut analizele in ziua 15,dar mentionez ca ovulatia apare in ziua 16fsh:5lh:9prolactina:353.6testosteron:0,73Am fost si la un ecograf in ziua 14si aveam un folicul de 24mm.va rog sa imi spuneti daca sunt prea mici valorile tinand cont ca eram.in faza foliculara.va multumesc

    Raspunde la acest comentariu
  7. apopei dora
    apopei doratrimis la 3/12/2012

    ovarele, trompele mi-s ok...sotul si-a facut spermograma... toate sunt ok....eu mi-am luat temperatura.. si mi mika...mai mult de 36.6 nu creste... si acuma is la ovulatie...dar temperatura nu creste.... oare dc???????????? am fost la medic ...mi-a dat sa iau duphaston....sper sa am noroc....cu aceeasi problema se confrunta si sora mea...niki ea nu o ramas gravida, niki cu duphastonu....oare care ar fii problema????

    Raspunde la acest comentariu
  8. ana maria
    ana mariatrimis la 16/11/2012

    buna..am un ciclu f neregulat. ultima data mi-a intarziat 6 luni. am fost si mi-am facut analize si mi-a gasit ovare micropolichistice..., asa ca mi-a dat progesteron injectabil..una la 30 de zile pentru 3 luni. am tot citit despre progesteron injectabil..si nu am auzit ca asta mi-ar rezolva problema mea. am nevoie de ajutor urgent..

    Raspunde la acest comentariu
  9. karina0079
    karina0079trimis la 30/10/2012

    buna,va rog sa-mi spuneti si mie...cum as putea face sa aflu daca sunt sau nu insarcinata.Am facut monitorajul folicular,controlat pana in ziua a 15....cand la ultima eco de control mi-a spus ca poate unul din cei 2foliculi nu a pocnit sau poate este un corp luteic....si sa astept.Nu stiu ce sa cred...In ziua a14-15-16am avut dureri mari de burta,intepaturi ma simteam umflata in burtaVa multumesc..

    Raspunde la acest comentariu
  10. Diana C
    Diana Ctrimis la 17/10/2012

    Buna ziua.In urma cu 5 luni am facut o embolizare intrucat aveam catevs fibroame cu dimensiuni maricele. Insa de la acel moment ciclul a fost absent si s-a incapatanat sa vin in ciuda unui tratament de 7 zile cu Duphaston. Ca urmare, pentru ca s-a constat la eco ca ovarele mele nu aveau activitate, medicul a decis sa fac si cateva analize. Rezultatul este urmatorul: LH (hormon luteinizant) - 24,3 Prolactina (electrochemiluminiscenta) 114 siHormon anti-Mullerian (AMH) < 0.1. Cred ca este important sa mentionez ca inainte de aceasta embolizare ciclul era unul regulat, la 29 de zile.Din pacate, imi va fi imposibil sa ajung curand la un medic caci nu locuiesc in Romania si sper sa ma ajutati in interpretarea acestor rezultate. Cu multumiri anticipate,

    Raspunde la acest comentariu
  11. Simona
    Simonatrimis la 24/9/2012

    buna ...va rog sa mi interpretati si mie urm analize :in ziua 3 a ciclului menstrual am facut urm analize FSH-4.374 ,LH-3.685,ESTRADIOL-38.70....ziua 14 PROLACTINA-23.8....ziua 21PROGESTERON-0.477...medicul meu imi spune ca un progesteron scazut nu este un motiv de infertilitate restul analizelor spunandu mi ca sunt in regula ...cu toate astea mi s a prescris urm tratament din ZIUA 5-ZIUA9 am luat CLOMIFEN 1 TB /ZI respectiv UTROGESTAN din ZIUA 15- ZIUA 25 A CM ...in luna a doua am luat 2 tablete de clomifen rezultatul fiind acelasi lipsa sarcinii ...mentionez ca am si un uter retrovers ....multumesc anticipat!!!

    Raspunde la acest comentariu
  12. cismaru virginia
    cismaru virginiatrimis la 28/8/2012

    buna seara!ca aproape oricare femeie am si eu o problema.am un ciclu fff neregulat....adica imi intarzie si 4luni.si vroiam sa stiu ce analize sunt necesare.va multumesc!!!

    Raspunde la acest comentariu
  13. Mihutiu Gabriela
    Mihutiu Gabrielatrimis la 26/8/2012

    buna ziua.domnule doctor as dorii sa-mi interpretati daca se poate si mie urmatoarele analize...progesteron-0,330ng/mlfaza foliculara=o,27-2,61;faza luteala=3.28-38,63;sarcina trimiestru 1=12,26-81sarcina trimestru 2=11,1-81sarcina trimestu 3=39,3-387

    Raspunde la acest comentariu
  14. Ioana
    Ioanatrimis la 2/8/2012

    Buna seara,Va rog sa ma ajutati cu o interpretare a analizelor hormonale, mentionez ca incerc sa raman insarcinata si nu reusesc de ceva timp. Am facut ecografie transvaginala si totul este ok, la fel si la papanicolau.Analize recoltate in ziua 14 a ciclului menstrual:Free T3 - 2,84Free T4 - 1.09TSH - 0.7227Prolactina - 19.09Estradiol - 104LH - 6.65FSH - 4.16Progesteron - 13.3Am facut analiza de Progesteron si in ziua 20 a ciclului menstrual si rezultatul a fost 15.5.Va rog mult daca ma poate ajuta cineva cu cateva informatii, am citit cateva chestii pe net dar mai rau m-au bulversat, cred ca trebuie facuta cumva o corelatie intre toate rezultatele. Ideea este ca mai am de facut cateva analize si ma duc in 2 sap la medic pt interpretare dar macar ca idee informativa, poate stie cineva daca sunt valori normale...Va multumesc foarte mult si astept raspunsuriIoana

    Raspunde la acest comentariu
  15. ichim mihaela
    ichim mihaelatrimis la 17/7/2012

    Buna ziua.Va rog sa-mi interpretati si mie urmatoarele analize: estradiol -ser 152 pg/mL ; fsh - ser 2.65 mUI/mlMultumesc! Astept raspuns.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim). | Toate campurile trebuie completate!

Subiecte tratate:
Tema:

Comunitatea Desprecopii

Toate Forumurile

Peste 200.000 de membri inregistrati!

Hai chiar acum in cea mai mare si mai activa comunitate de parinti si discuta despre: Comentarii la articol.

intrebari

Intrebari si raspunsuri

Ai o intrebare pe teme legate de acest articol sau o intrebare in general? Intreaba specialistii Desprecopii.com si alte mamici dornice sa te ajute!

Forumuri Recomandate

Discutii generale pentru familie si parinti

Discutii generale pentru familie si parinti

LOUNGE DC. Discutii, pareri si impresii. Aici ne adunam pentru a ne cunoaste.
PARENTING - sau despre meseria de parinte

PARENTING - sau despre meseria de parinte

Despre MESERIA DE PARINTE. Experiente, intrebari si milioane de nelinisti. Asta inseamna sa fii parinte.
Concursuri la Desprecopii.com

Concursuri la Desprecopii.com

CONCURSURI si rezultatele concursurilor din comunitate. Intotdeauna ai ceva de castigat !
Check in - Prima data pe DC

Check in - Prima data pe DC

BINE AI VENIT! Noii veniti se pot prezenta aici, cei vechi sunt rugati sa ii indrume, in spiritul Comunitatii DC.