Copilul de 7 ani

Copilul de 7 ani

Copilul de 7 ani

Ura, baietelul sau fetita noastra a implinit 7 anisori! Varsta la care se spune ca s-a pus, solid deja, educatia de acasa. O varsta insa de la care incep indatoriile si responsabilitatile. Scoala devine tot mai importanta. Ce face deci un copil de 7 ani si cum trebuie stimulat si incurajat? Iata sfatul de la Desprecopii.com

Copilul de 7 ani

Copilul de 7 ani este o fiinta cu care te poti intelege. Plin de candoare inca si cu o privire inteligenta, care nu te poate lasa indiferent, paseste incet din teritoriul exclusiv al jucariilor catre micile griji ale copilariei: teme, certuri cu colegii de clasa, mici indatoriri casnice, etc.

La 7 ani, majoritatea copiilor au pasit deja pragul scolii. Misterul si vraja literelor si cifrelor incepe sa se desluseasca. E fascinat ca poate citi cate o propozitie. De aceea, cartile incep sa il atraga tot mai mult.

Ce poate face un copil de 7 ani?

  • Poate avea unele responsabilitati in jurul casei (sa mature frunze, sa ude florile cu furtunul, sa tina evidenta ambalajelor)
  • La aceasta varsta, copilul intelege ca toate actiunile sale au consecinte - de exemplu, fiind prea lent/a dimineata, inseamna ca poate intarzia la scoala.
  • Poate lua unele mici riscuri - de exemplu are curajul unei alte opinii in fata prietenilor
  • Ia decizii de unul/una singur/a. ( poate decide cu ce are chef sa se joace sau ce vrea sa manance)
  • Poate citi aproximativ 200 de cuvinte simple (minim)
  • Poater scrie deja propozitii simple - folosind majuscule si punctuatie corecta.
  • Stie ce cuvinte denumesc actiuni - intr-o propozitie.
  • Poate povesti o mica povestioara si poate parafraza.

Despre copilul de 7 ani, mai cititi:

Din punct de vedere social

  • La 7 ani, un copil are deja un mic grup de prieteni si are preferinte in favoarea sau defavoarea altor copii.
  • Isi poate exprima parerea si nu ezita sa o faca.

Poate merge cu regularitate la un sport organizat ca de exemplu:
- inotul
- judo
- balet
- dans

Este atras de activitatile extrascolare, este mare fan al bicicletei.

Pentru baieti, Lego ramane o jucarie plina de posibilitati - se joaca tot mai mult cu lego cu piese mici.
Fetitele sunt atrase de papusi si Barbie este deja favorita ei.

Cum puteti stimula un copil de 7 ani:

Din moment ce deja, la 7 ani, concecintele actiunilor devin clare si pentru copil, incercati sa realizati o lista detailata in care sa explicati copilului cum sa face ceea ce se asteapta de la el/ea.

Aceasta lista de activitati zilnice cu activitati ca de exemplu: spalatul dintilor dimineata si seara, aranajatul patului dimineata, pastrarea ordinii in camera lui, sa isi pregateasca lectiile si sa le pune in rucsac/ghiozdan  - vor ajuta copilul sa fie mai organizat.

Daca va reusi sa respecte cu consecventa mica lista de indatoriri - este o idee buna sa recompensati copilul cu o mica suma de bani pentru pusculita sau inchiriindu-i o caseta de film preferat la sfarsit de saptamana.

autor: Desprecopii.com
Desprecopii.com (c) Toate drepturile rezervate, 2007

Pentru a intilni alti parinti cu copii intre 7-10 ani, participati la sectiune speciala a forumului Desprecopii.com

In floarea copilariei (4-12 ani)
Nici prea mici si nici mari de tot :-). Intrebari, dileme, raspunsuri, prietenie, sanatate.

Evalueaza acest articol
 Voteaza acest articol (misca mouse-ul peste stelute)

5 comentarii din 17
Trimis de vasilache silvia

Buna, am un baietel de 8 anisori si nu vrea sa asculte la scoala numai de sotii se tine si vorbesc cu el parca te intelege dar ,cind se duce la scoala face ceia cei place eu numai stiu cum sa procedez spunetimi ce sa fac cu el la cine sa ma mai adresez? daca nu ma gasiti pe mail sunatima la numarul 068587306 va rog foarte frumos!

Trimis de Ana

Buna, am un baietel de 7 ani care este in clasa 1, pegatitoarea a facut-o tot la scoala. Problema este ca la scoala in pauze nu renunta la joaca pentru a merge la toaleta ( iar in unele zile face pe el , neputanduse tine atatea ore ) am incercat sa il recompensez cand spunea ca a mers la toaleta si nu era ud dar toul a mers doar cateva zile, l-am pedepsit degeaba, totul era bine cateva zile dupa care iar faea. Ce pot face ?

Trimis de irina

sunt mama unui baietel de 7 ani ,in fiecare zi cind merge la scoala la prima ora vomita si dupa care toata ziua nu are nimic,inclusiv simbata si duminica.

Trimis de lacramioara

buna.am un baietel de 7 ani si nu asculta deloc la scoala,ce sa fac?pup

Trimis de ioana mihaela

sant mama unei fetite de 7 ani si 6 luni care merge la scoala an clasa 1 a am foarte putine emotii deoarece este o fata inteligenta si sper sa fie foarte ascultatoare si doresc tuturor bobocilor mult succes an clasa 1 a si multa rabdare mamicilor va pup pe toti

Trimite comentariul tau | Citeste toate comentariile

(!) Adresa de e-mail NU se publica! Completarea adresei corecte este utila daca doresti sa primesti un raspuns la ceea ce trimiti.

Inchide

Trimite unui prieten

Completeaza datele si mesajul tau. Linkul articolului se adauga automat la mesaj

(!) Datele furnizate NU se salveaza in baza noastra de date.