25 de idei simple care iti pot revolutiona spatiul in bucatarie

25 de idei simple care iti pot revolutiona spatiul in bucatarie

25 de idei simple care iti pot revolutiona spatiul in bucatarie

  • O bucatarie trebuie sa fie mereu bine organizata si ordonata. dar cum putem face asta? Mereu vor fi ctratite care se rastoarna, linguri si furculite amestecate si farfurii imprastiate in diverse dulapuri. Cum bine arata aceste fotografii, va puteti face o idee de cum se poate organiza o bucatarie. Si pentru inceput, cartile de bucate trebuie asezate frumos si in ordine pe rafturi deschise, dar cu atentie sa nu fie expuse la umiditate si grasime de la frigider sau aragaz.

25 de idei simple care iti pot revolutiona spatiul in bucatarie


O bucatarie trebuie sa fie mereu bine organizata si ordonata. dar cum putem face asta? Mereu vor fi ctratite care se rastoarna, linguri si furculite amestecate si farfurii imprastiate in diverse dulapuri. Cum bine arata aceste fotografii, va puteti face o idee de cum se poate organiza o bucatarie. Si pentru inceput, cartile de bucate trebuie asezate frumos si in ordine pe rafturi deschise, dar cu atentie sa nu fie expuse la umiditate si grasime de la frigider sau aragaz.

/Images/idee-bucatarie 1.jpg

Urmeaza sa agatati sorturile si manusile de bucatarie sub un mic raft, la cel putin doi metri distanta de aragaz, iar apoi sa aranjati ustensile de bucatarie in frecventa utilizarii lor, unde cele utilizate zilnic sa fie asezate la indemana pe un raft apropiat, iar undeva mai sus cele mai speciale, pentru musafiri.

/Images/idee-bucatarie 2.jpg

Grupati obiectele in functie de gradul lor de folosinta si alocati-le dulapuri specifice. La fel, creati si o zona pentru tigai si cratite; obiectele trebuie sa fie cat mai aproape de locul in care vor fi folosite.

/Images/idee-bucatarie 3.jpg

Asezati pungile de plastic si ambalajele impreuna intr-un sertar aproape de frigider pentru a va face munca mai rapida cand depozitati resturile. Depozitati instrumentele esentiale impreuna la mica distanta de zona de gatit.

/Images/idee-bucatarie-4.jpg

Asezati in ordine recipientele de plastic si capacele pentru cratite - fiecare trebuie sa aiba propriul spatiu bine organizat.

/Images/idee-bucatarie-5.jpg

Rafturile glisante trebuie sa fie nelipsite in organizarea articolelor de bucatarie. La fel si spatiile despartite pentru a pastra tacamurile frumos separate si aranjate - merita o investitie mica pentru o organizare de durata.

/Images/idee-bucatarie6.jpg

Daca aveti des musafiri la cina, ideal este sa pastrati mereu tacamurile intr-un ulcior sau canita de efect. Chiar si sub dulapuri, spatiul poate fi bine utilizat, fie pentru iluminare, un aparat, sau in acest caz, o tija pentru prosopul de bucatarie.

/Images/idee-bucatarie-7.jpg

Puteti face un pas mai departe si sa incercati sa va cumparati cratite si ustentile de aceeasi culoare. De asemenea, daca aveti dulapuri cu sticla, puteti sa aranjati frumos un set de cescute sau pahare.

/Images/idee-bucatarie-8.jpg

Daca in schimb aveti rafturi deschise, folositi cosulete - sunt frumoase si incapatoare. Iar mereu aglomeratele rafturi din camara trebuie de acum organizate cu atentie, ca un raft de bibioteca, cu produse si alimente grupate pe categorii.

/Images/idee-bucatarie-9.jpg

Folositi cosulete prin care sa puteti vedea continutul si sa va fie mai usor sa gasiti produsele dorite. Usa de la camara (pe interior) este un loc care trebuie folosit cu incredere - puteti pune un organizator cu buzunare - foarte practiv si util.

/Images/idee-bucatarie-10.jpg

Investiti intr-un cos care poate transporta mancaruri grele de la bucatarie la mese si sa actioneze ca spatiu suplimentar pentru gatit si divertisment. Un alt mod de a economisi spatiu de stocare pretios: atarnati tigaile in bucatarie, daca bucataria dumneavoastra va permite desigur.

/Images/idee-bucatarie-11.jpg

Un stand carti retractabil va ajuta sa cititi o reteta in timp ce lucrati, apoi cu o simpla miscare se pliaza sub dulap unde nu deranjeaza si nici nu ocupa spatiu. Iar o ultima idee este organizarea unui loc pe perete unde sa fie montate lucurile de baza precum un calendar, telefon, liste, chei, etc.

/Images/idee-bucatarie-12.jpg

Va recomandam sa mai cititi si urmatoarele:

7 trucuri de aplicat in bucatarie

7 trucuri de aplicat in bucatarie

A fi un bun bucatar este probabil ceva innascut. Pe de alta parte, fiecare supereva se poate descurca in bucatarie fara sa aiba nevoie de cine stie ce talent sau studii gastronomice. E nevoie…

10 moduri creative de a folosi lămâia

10 moduri creative de a folosi lămâia

Nu trebuie sa aruncati bani pe produse chimice toxice pentru a va curata casa, trata o raceala, sau rasfata pielea. Sucul de lamaie este o alternativa simpla, naturala, care poate inlocui nenumarate…

30 de idei care castiga spatiu intr-o baie mica

30 de idei care castiga spatiu intr-o baie mica

Cei mai multi dintre noi trebuie sa fi inventivi si sa creeze suficient spatiu de stocare pentru baile mici. Exista atat de multe lucruri si atat de putin loc... Asa ca am adunat pentru voi cateva…


 

 Comunitate, forumuri specializate de discutii

 
BINE AI VENIT! Noii veniti se pot prezenta aici, cei vechi sunt rugati sa ii indrume, in spiritul Comunitatii DC.

Casa noastra, dulce casa: Decoratiuni, stiluri, perdele, planuri de casa, dulapuri, faiante, bidinele, galeti cu var :))

autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2013

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Timea
    Timeatrimis la 31/10/2013

    Buna,de unde as putea cumpara sistemul de rafturi organizator metalice agatat/insurubat pe usa camarei ca si in poza?

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII