De ce avem nevoie de vitamina D?

De ce avem nevoie de vitamina D?

De ce avem nevoie de vitamina D?

  • Mulți oameni asociază vitamina D cu soarele și sănătatea oaselor, si au dreptate. Ceea ce mulți nu știu, însă, este faptul că vitamina D poate ajuta, de asemenea, cazurile cu depresie, poate ameliora durerea, si chiar proteja de boli!

De ce avem nevoie de vitamina D?

Mulți oameni asociază vitamina D cu soarele și sănătatea oaselor, si au dreptate. Ceea ce mulți nu știu, însă, este faptul că vitamina D poate ajuta, de asemenea, cazurile cu depresie, poate ameliora durerea, si chiar proteja de boli!

Din pacate, o mulțime de oameni nu primesc suficient din aceasta vitamina vitala. Fie că este vorba de cauza lipsei de timp petrecut in aer liber, in soare, sau fie au o capacitate redusă de a absorbi vitamina; există totusi modalități în care va puteți asigura doza necesara prin alimentatie.

Citiți mai departe cum ne ajuta vitamina D și cum să obținem doza zilnică necesara:

Vitamina D lupta cu boala

Potrivit unui studiu publicat în Journal of American Medical Association, vitamina D poate reduce riscul de scleroza multipla.

Intr-un studiu de cercetare publicat in Jurnalul American de Nutritie Clinica, a fost dezvăluit că vitamina D poate reduce șansa de a ne inbolnavi cu gripa.

În jurnalul medical Circulation, un studiu a aratat, ca un aport suficient de vitamina D reduce șansa de a dezvolta boli de inima.

Vitamina D lupta cu durerea

Știați că vitamina D vă poate ajuta in alinarea durerii?

Dr. Greg Plotnikoff, consultant senior cu Allina Center for Health Care Innovations, a declarat că aportul de vitamina D în creștere ajuta la ameliorarea durerii pentru cei care se confrunta cu dureri cronice.

"Fiecare țesut din corpul nostru are receptori de vitamina D, inclusiv toate oasele, mușchii, celulele imune, și celulele creierului", a explicat el. El a publicat un studiu in 2003 sa demonstreze modul în care sunt legate nivelurile de vitamina D cu durerile cronice. Studiul a aratat ca pacientii care ridica in mod semnificativ aportul de vitamina D nu mai au dureri cronice si nu resimt oboseala.

Vitamina D lupta cu depresia

Există unele cercetări promițătoare care indica faptul ca aportul de vitamina D în creștere poate ajuta la ameliorarea depresiei. Studiile raportate în prestigiosul New England Journal of Medicine, sunt orientate spre un link. In plus, cercetatorii din Canada au evaluat mai multe studii (cu mai mult de 31.000 de participanți) și au descoperit o corelație semnificativă între depresie și lipsa vitaminei D.

Doza zilnica de vitamina D

Dacă e iarnă și stati mult in casa, sau purtati creme de protecție solară atunci când iesiti, poate fi necesar să cautati alte modalități de a obține cantități suficiente de vitamina D.

Puteți obține doza zilnica de vitamina D din alimentele pe care le consumati:

    Cereale fortificate
    Lapte fortificat
    Iaurt fortificat
    Ciuperci
    Tofu
    Iaurt de soia
    Pește gras
    Somon
    Gălbenuș de ou
    Sardine
    Suc de portocale fortificat

Deci, nu va agitati, dacă nu puteți să găsiti suficient soare, mergeti la cumparaturi.

autor: redactor SE - Toate drepturile rezervate supereva.ro (c) 2015

Interesant de citit:
Secretul alimentatiei

Doctorul elvetian Paul Kutschoff, a fost primul care a demonstrat, in anul 1930, ca organismul uman are nevoie de minimum 50% hrana vie intr-o zi, pentru ca sa functioneze optim ... citeste

Alimente ce ne protejeaza de arsurile solare

Pe masura ce vremea se incalzeste, cazurile de arsuri solare sunt tot mai intalnite. Poate fi placut sa te relaxezi la soare, dar rezultatul dureros in urma unei arsuri solare nu este deloc… ... citeste

10 Alimente bogate in magneziu

Este mult mai usor pentru unii sa ia o vitamina decat sa consume fructe si legume, insa preferabil este sa le consumam chiar daca unele nu prea ne plac! Se stie ca putem gasi magneziu in cacao, nuci,… ... citeste

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII