De ce hrana incalzita la microunde nu e buna?

De ce hrana incalzita la microunde nu e buna?

De ce hrana incalzita la microunde nu e buna?

  • Desi in adancul sufletului stim cu totii ca cuptorul cu microunde nu este cel mai bun mod de a incalzi mancarea, cei mai multi dintre noi par sa ignore faptele.

De ce hrana incalzita la microunde nu e buna?

Desi in adancul sufletului stim cu totii ca cuptorul cu microunde nu este cel mai bun mod de a incalzi mancarea, cei mai multi dintre noi par sa ignore faptele. Este adevarat ca acesta este unul dintre cele mai convenabile instrumente de bucatarie, dar permiteti-mi sa va arat cateva fapte stiintifice dovedite, care va vor shimba parerea buna despre cuptorul cu microunde.

Unde dispar toti antioxidantii?

Un studiu publicat in Jurnalul de Stiinta de Alimentatie si Agricultura arata ca broccoli, atunci cand este preparat in cuptorul cu microunde, pierde 97% din antioxidantii ce combat si vindeca cancerul. Comparativ cu 11%, pierderea antioxidantilor atunci cand broccoli este preparat la aburi. O diferenta uriasa!

Proprietatile anti-cancer ale usturoiului

Un alt studiu, publicat in Journal of Nutrition, arata ca un compus activ din usturoi, ce lupta impotriva cancerului, enzima alliinase, isi pierde functia dupa 60 de secunde in cuptorul cu microunde.

Incalzirea laptelui matern

Multiple studii au aratat ca incalzirea laptelui matern in cuptorul cu microunde pentru a alimenta nou-nascutul distruge cea mai mare parte din compusii sai hranitori si duce la modificari structurale, functionale si imunologice. Nu este cel mai bun mod de a incepe viata, daca ma intrebati pe mine.

Un alt studiu a constatat ca laptele, atunci cand este incalzit timp de 6 minute in cuptorul cu microunde, a avut cu 40% mai putin B12, care este extrem de important pentru nervi si creierul in curs de dezvoltare al copilului.

Pierderea vitaminelor

Vitamina B12 din laptele matern nu este singura vitamina care se pierde prin incalzirea in cuptorul cu microunde. Un studiu scandinav a constatat ca, cuptorul cu microunde a determinat o reducere in multe dintre vitaminele esentiale in comparatie cu alte metode de gatit.

Modificarea proteinelor ​​/ structura enzimei

Un studiu australian a aratat ca microundele provoaca un grad mai mare de modificare a proteinelor, in comparatie cu incalzirea conventionala. Cand sunt modificate, aceste proteine ​​sau enzime isi pot pierde functia.

Perturbatoare de hormone

Si un ultim lucru, majoritatea produselor sunt incalzite la microunde in recipiente de plastic. Chiar daca cuptorul cu microunde este ok si fara BPA, aceste materiale plastice pot elibera tot felul de substante in mancare. Multe sunt cunoscute pentru perturbarea functiei noastre hormonale sau provocarea altor probleme de sanatate.

Nu am folosit un cuptor cu microunde de ani de zile, si credeti-ma ca dureaza doar cateva zile pentru a te obisnui fara el.

Va recomandam sa mai cititi si:

Interesant de citit:
10 motive sa consumam broccoli ...

In afara de faptul ca este delicios si copiii cred ca este dragut (se pare ca seamana cu niste copaci mititei!), exista o multime de motive bune pentru a manca broccoli, dintre care unele pe… ... citeste

Patru motive sa consumati ciocolata neagra

Ciocolata este un adaos alimentar sanatos pentru majoritatea. Desigur, trebuie sa fie ciocolata neagra organica, minim indulcita si fara aditivi de lapte. Deoarece cacaoa bruta este principalul… ... citeste

5 trucuri simple pentru a elimina pesticidele din mancare

Multi oameni vor produse organice, dar poate fi greu sa obtinem un stil de viata total organic, atunci cand vine vorba de cumpararea fructelor si legumelor. Centrul pentru stiinta si Mediu (CSE) a… ... citeste

Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>Familia Verde (interesata de problemele si dilemele ecologice ale prezentului)
 

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII