7 semne că bebe ar putea INTARZIA la momentul intâlnirii: situații pentru o sarcină PESTE TERMEN

7 semne ca bebe ar putea intarzia la momentul intalnirii: situatii pentru o sarcina peste termen

7 semne că bebe ar putea INTARZIA la momentul intâlnirii: situații pentru o sarcină PESTE TERMEN

Odiseea sarcinii se apropie încetul cu încetul de final. Sarcina este totuși o perioadă epuizantă, intensă, la capătul căreia te saturi să dormi numai pe o parte și vrei foarte mult să-ți cunoști copilul. Dar dacă bebelușul întârzie la întâlnire?

→ E bine să știi că există semne că bebelușul ar putea întârzia la data întâlnirii - astfel încât să te poți pregăti pentru acele zile suplimentare de sarcină. Iată 7 semne.

Vei citi:
10% din toate sarcinile trec de 42 de săptămâni
Sarcinile peste termen - moșternire de familie
Bebelușul tău este băiat
Nu ești complet sigură când ai avut ultima menstruație
Acesta este primul tău copil
Data probabilă a nașterii nu a fost niciodată confirmată

 

Odiseea Sarcinii la final? 10% din toate sarcinile trec de 42 de săptămâni

Colegiul American de Obstetricieni și Ginecologi a remarcat că zece la sută din toate sarcinile trec de 42 de săptămâni. O sarcină normală, sănătoasă, durează de la 37 la 41 de săptămâni. Bebelușii născuți în această perioadă sunt numiți bebeluși la termen. Un copil născut înainte de a 37-a săptămână de sarcină se numește prematur.

Dacă sarcina durează după sfârșitul celei de-a 41-a săptămâni, se numește sarcină post-term (sarcina peste termen). Cu alte cuvinte, bebelușul este în întârziere.

La sfârșitul celor 41 de săptămâni, medicul iti poate vorbi despre inducerea travaliului pentru a se asigura că copilul tău se naște sănătos. Aceasta este o decizie importantă pe care tu și medicul o veți lua împreună.

Deci, ce îi face pe unii bebeluși să întârzie și pe unii să se nască la timp sau mai devreme? Nu există un răspuns exact, dar există sapte semne care ar putea însemna că micuțul tău nu va apărea la data probabilă a nașterii.

sarcina peste termen

1. Sarcinile peste termen - moștenire de familie

Potrivit Clinicii Mayo, dacă sarcinile peste termen apar des în familia ta, există o șansă mai mare ca și tu să ai parte de o sarcină prelungită. De asemenea, dacă primul tău copil a întârziat, există șanse mari ca și al doilea copil să se lase asteptat.

2. Bebelușul tău este băiat

Gluma curentă în societate este că fetele întârzie mereu, iar băieții așteaptă mereu ca fata din viața lor să se grăbească. Ei bine, un studiu a constatat că un băiețel are mai multe șanse să depășească data nașterii decât o fată. Deci, dacă ești însărcinată cu un mic prinț, ar putea însemna că vei aștepta sosirea lui după data probabilă a nașterii.

3. Nu ești complet sigură când ai avut ultima menstruație

Dacă ai uitat când ai avut ultima menstruație sau nu ești exact sigură câte zile durează ciclurile tale, planurile nu se vor mai potrivi la fel de bine. Data probabilă a nașterii se calculează în funcție de data menstruației, care se bazează pe un ciclu de 28 de zile, ceea ce nu este valabil pentru fiecare femeie. De asemenea, unele femei observă la începutul sarcinii o scurgere care poate fi luată drept menstruație, dar e de fapt sângerare de implantare.

4. Acesta este primul tău copil

Probabil ai mai auzit că primul tău copil nu va sosi la timp și este aproape adevărat. CNN a remarcat că numeroase studii au descoperit că prima sarcină va fi cel mai probabil înainte sau peste termen. Așa că fii pregătită de orice.

5. Data probabilă a nașterii nu a fost niciodată confirmată

A avea o dată neconfirmată de medic a nașterii poate face ca bebelușul să fie considerat peste termen. Există deseori greșeli de calcul pentru data probabilă a nașterii. O ecografie în primul trimestru este cea mai bună modalitate de a determina o dată exactă, dar nici chiar aceasta nu este întotdeauna 100%. Practic, data este doar o estimare, așa că nu poți fi niciodată sigură.

6. Ai luat pastile anticonceptionale pana inainte de a ramane insarcinata

Deși pilulele contraceptive au o rată mare de succes, poți rămâne însărcinată în timp ce iei pilula. Anumiți factori cresc riscul de a rămâne însărcinată, chiar dacă iei contraceptive.

7. E vara

7. Conform site-ului Familyeducation.com - există chiar dovezi că exista mai multe sarcini peste termen vara decât în timpul iernii.

► Citeste si Cea mai lungă sarcină umană înregistrată - pentru ca bebe se dezvolta prea lent

 

 

Mai multe despre Sarcina prelungită

Dupa ce ati calatorit saptamana de saptamana traind minunata dezvoltare a sarcinii pe saptamani in Odiseea Sarcinii, odata cu ultimele saptamani de sarcina, nerabdarea de a va tine copilul in brate devine tot mai apasatoare. La fel si greutatea burticii care incearca greznele.

La fel si taticul care astepta momentul sa isi tina copilul in brate. Sunt insa cazuri cind bebelusul mult asteptat mai intarzie si nu se grabeste sa paraseasca cuibul cald din burtica mamei. Ce pericole sunt atunci si ce trebuie sa stie mamica in acest caz? Iata, sfatul medicului despre sarcina prelungita.

Calculatoare de sarcina

Calculator Sarcina. Calculatorul care iti spune data nasterii
Calculatorul sexului bebelusului
Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Cum se calculeaza varsta sarcinii
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
Ce culoare vor avea ochii bebelusului

Pentru a discuta despre emotiile nasterii, hai cu noi pe forumul special de nasteri: 

Nasterea unei stele
Mamicile povestesc experientele lor la nastere. Clipe unice, traite

autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate © 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII