Vopsirea părului în timpul sarcinii: ce trebuie știut

Vopsirea parului in timpul sarcinii: ce trebuie stiut

Vopsirea părului în timpul sarcinii: ce trebuie știut

Este vopsirea părului în timpul sarcinii un factor de risc pentru sănătatea bebelușului din burtică?🤔

Pentru o margine de siguranță, medicii sugerează ca femeia însărcinată să aștepte măcar trecerea primului trimestru de sarcină - fără vopsire chimică a părului, după aceea este la aprecierea fiecărei viitoare mămici cum va face.

- veti citi:
Putem vopsi parul in timpul sarcinii?
Vopsirea parului in timpul sarcinii - implica riscuri pentru bebelusul din burtica ?
Vopseaua de par poate provica malformatii bebelusului?
O vizita la coafor pentru o tunsoare cu par scurt
 Parul in timpul sarcinii: surpriza si apoi disperarea
Despre frumusetea in timpul sarcinii
Suport si grupuri de burtici
Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Putem vopsi parul in timpul sarcinii?

Ravasite de furtunile hormonale, de stari de indispozitie si de nerabdare, viitoarele mamici se privesc in oglinda si se intreaba: "Ce ar fi sa ma vopsesc? Dar - cat de sanatos este sa imi vopsesc parul in timpul sarcinii?" Iata o intrebare foarte des auzita la Desprecopii.com Am cautat un raspuns autorizat pentru voi ...

Vopsirea parului in timpul sarcinii - implica riscuri pentru bebelusul din burtica ?

Pentru o marja de siguranta, medicii sugereaza ca femeia insarcinata sa astepte macar trecerea primului trimestru de sarcina - fara vopsit chimic al parului, dupa aceea este la aprecierea fiecarei viitoare mamici cum va face.

Nu exista suficienta informatie care sa garanteze ca folosirea vopselurilor chimice pe par in perioada sarcinii este absolut sigura. Dar, de asemenea, nu exista nici o dovada ca folosirea acestor vopseluri, lunar sau la cateva luni, poate cauza malformatii bebelusului.

Vopseaua de par poate provica malformatii bebelusului?

De-a lungul anilor, s-au facut teste pe animale pentru a clarifica aceasta problema. Cateva dintre aceste cercetari, dar nu toate, au aratat ca unele dintre componentele chimice din vopseaua de par sunt teratogenice (adica pot provoca malformatii fatului).

Totusi, in multe cazuri animalele au fost expuse la dozari mari ale acestor componente chimice, dozari care depasesc cu mult cantiattea pe care o asimileaza o femeie ce isi vopseste parul. In mod cert, chimicalele din vopseaua de par (permanenta sau nu) nu prezinta risc mare de toxicitate. Dar nimeni nu poate spune cu siguranta daca aceste expuneri usoare sunt sau nu riscante.

Organizatia Serviciilor de Informare Teratologica (din USA), care ofera informatii asupra potentialelor riscuri reproductive, afirma ca atata vreme cat datele sunt limitate,  vopsirea parului in timpul sarcinii este probabil sigura. S-a aratat ca aceste chimicale exista dintotdeauna si ca nici o cercetare nu a dovedit ca ar cauza defecte la nou nascutii. In plus, foarte putini compusi chimici sunt asimilati de organism. 

Unii experti recomanda vopseaua vegetala ca o alternativa sanatoasa la vopseaua sintetica, cel putin in perioada sarcinii. Exista o gama larga de preparate vegetale, dar aveti grija: multe din aceste vopseluri contin, pe langa substantele naturale trecute ca ingrediente, si unii compusi chimici obtinuti prin sinteza (de ex. aminofenol,dihidroxibenzen, etc.). Henna pura este o exceptie. Henna este o vopsea vegetala semi-permanenta, considerate foarte sigura, desi nu toata lumea aprecieaza nuantele de culori posibile oferite.

O alta alternativa posibila este nuantarea sau colorarea suvitelor. Agentii chimici sunt absorbiti in organism prin pielea capului, nu prin firele de par. Asa ca orice procedeu care reduce contactul vopselei cu scalpul reduce si riscul expunerii la componentii chimici ai vopselei.

► Citeste Vopselele pentru par fara amoniac: Iata de ce ar trebui sa le folosim

Sfatul de la Desprecopii.com: o vizita la coafor pentru o tunsoare cu par scurt

Pentru perioada sarcinii si primele luni de sarcina, va recomandam o tunsoare cu par scurt. Pentru inspiratie, citeste aici: Stim ca vrei o alta tunsoare: iata idei de tunsori pentru mamici grabite

Desprecopii.com considera ca este foarte important pentru viitoare mamici sa arate bine si sa aiba o parere buna despre ele in perioada sarcinii. Daca vopsirea parului le ajuta in acest sens sau dimpotriva, le provoaca griji inutile pentru 9 luni, este decizia fiecareia dintre femei. Daca va hotarati sa va vopsiti in timpul sarcinii, folositi manusi and vopsiti-va intr-un spatiu bine aerisit ca sa reduceti expunerea la compusii chimici.

 Parul in timpul sarcinii: surpriza si apoi disperarea

Orice femeie insarcinata are surpriza sa descopere ceva despre ea care ii face o mare placere.

Uitandu-se in oglinda, observa de la zi la zi ca parul pare tot mai des, mai stralucitor si mai ascultator. Numai bine de facut casting la o reclama de sampoane - dar la un moment dat vine si disperarea ... vezi de ce citind in continuare.

Despre frumusetea in timpul sarcinii merita citit si:

Ingrijirea pielii in timpul sarcinii: Ghidul produselor si compusilor chimici care trebuie evitati
Vopselele pentru par fara amoniac: de ce ar trebui sa le folosim
Picioare marite in timpul sarcinii
Tratamente si gadgeturi pentru femeile insarcinate


Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tor ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate. 

  Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Decembrie 2023)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 8 comentarii

  1. mariana tirca
    mariana tircatrimis la 9/9/2010

    te poti vopsi fara nici o problema cu vopsele naturale din plante

    Raspunde la acest comentariu
  2. mihaela epure
    mihaela epuretrimis la 7/4/2010

    parerea mea este k puteti sa va vopsiti fara probleme v-ar face bine...pe langa kg in plus acumulate si imaginea in oglinda ce nu mai e ce-a fost...niste radacini nevopsite cred k v-ar termina.. vopsiti-va dar nu in primul trimestru

    Raspunde la acest comentariu
  3. cristina
    cristinatrimis la 18/2/2010

    eu mam vopsit cand aveam 3 luni cu vopsea din plante ji am de gand sama mai vopsesc nu stiu ce parere aveti?raspuns

    Raspunde la acest comentariu
  4. badea florina
    badea florinatrimis la 22/1/2009

    mai bine nu vopsiti parul in timpul sarcini mai bine ptr. tine j ptr, bebelul tau

    Raspunde la acest comentariu
  5. eu
    eutrimis la 12/1/2009

    cel mai bine sa astepti pana in 13-14 saptamani.Suntla farmacie nuantatoare naturale de plante foarte bune.Renuntati la blond pe perioada sarcinii adoptati o culoare saten deschis sau inchis naturala.

    Raspunde la acest comentariu
  6. Emilia
    Emiliatrimis la 20/8/2008

    Mai bine nu vopsiti paru in timpul sarcini ca e mai sanatos pentu tine si bine inteles pentru copilul tau

    Raspunde la acest comentariu
  7. magda
    magdatrimis la 16/9/2007

    In timpul primei sarcini m-am vopsit. Mai rar decat de obicei.....am sarit peste primul trimestru...dar m-am vopsit...tot blonda. Si acum , in cea de-a 2-a sarcina, voi face la fel.

    Raspunde la acest comentariu
  8. luiza
    luizatrimis la 9/2/2005

    eu am parul natural saten inchis spre negru ma vopsesc de 7 ani blond deschis adica trebuie sa ma vopsesc in fiecare luna la radacina pot sa ma vopsesc in aceste 9 luni de sarcina sau nu ?nu am sa ma vopsesc deloc daca reprezinta vreun risc va multumesc astept raspunsurile voastre

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII