Cum evitam condensul si umiditatea in case si apartamente?

Cum evitam condensul si umiditatea in case si apartamente?

Cum evitam condensul si umiditatea in case si apartamente?

  • Umiditatea sau condensul sunt motive de ingrijorare. Acestea pot distruge materialele si pot genera pagube importante asupra mobilelor, peretilor sau materialelor din casa noastre. Iata ce a aflat Supereva despre cum trebuie combatuta umiditatea si condensul.

Cum evitam condensul si umiditatea in case si apartamente?

Umiditatea sau condensul sunt motive de ingrijorare. Acestea pot distruge materialele si pot genera pagube importante asupra mobilelor, peretilor sau materialelor din casa noastre. Iata ce a aflat Supereva despre cum trebuie combatuta umiditatea si condensul. 

Umiditatea are cel mai adesea drept cauza infiltratiile si condensul de apa.
Pentru ca problema umiditatii sa fie rezolvata, tebuie identificata mai intai cauza acesteia.

Intalnit frecvent in bucatarii sau in salile de baie, condensul este cauzat fie de un aer suprasaturat de umiditate si insuficient aerisit, fie de un aer mai putin umed in alte camere, dar care intra in contact cu ziduri cu mult mai racoroase. Condensul se manifesta mai ales in cazul peretilor putin sau deloc izolati, expusi vanturilor puternice.

Efectele condensului sunt cunoscute ...

... miros neplacut insotit de caderea zugravelii de pe pereti, pete negre in colturi sau dupa mobile, dezlipirea tapetului din camere, umflarea faiantei... Pentru a verifica daca este condens sau nu, aplicati o bucata de foaie de aluminiu pe perete; daca aceasta se abureste, cu siguranta va fi vorba de condens.

Pentru a evita acoperirea peretilor cu pete negre, umflarea faiantei din bucatarie sau din baie, deci pentru a indeparta problema condensului (si a asigura confortul in locuinta dumneavostra), trebuie gasit un echilibru intre aerisirea incaperilor, incalzirea lor si izolarea zidurilor de fatada.

Cu mult mai delicata si mai dificil de identificat o constituie problema umiditatii, care se manifesta cu precadere in cazul zidurilor construite in pamant sau a portiunilor de zid aflate in contact direct cu solul, ca de exemplu parterul unei case.

In exteriorul cladirii, umiditatea se manifesta prin aparitia unui strat de muschi sau prin caderea straturilor exterioare ale peretilor. In interior, umiditatea este depistat in functie de aparitia la baza peretilor a unor zone umede sau a unor zone albicioase (de salpetru).

Aceste pete provin prin cristalizarea sarurilor minerale din jurul peretilor si sunt cu atat mai vizibile cu cat atmosfera este mai umeda. Intrucat cristalele de salpetru sunt hidroscopice, acestea absorb o parte din apa aflata in atmosfera. Desi problema pare sa fie recenta, in realitate fenomenul a aparut cu mult timp in urma, fiind intretinut de atmosfera excesiv de umeda.

Atat in cazul aparitiei condensului, cat si a umiditatii, va sfatuim sa luati legatura cu un profesionist, care va constata problema si va va indica ceea ce trebuie sa faceti.

Interesant de citit:
Moliile - asa putem scapa de ele in mod natural

Scapa de molii doar cu ajutorul unor produse naturale. Vrei sa sti cum? In continuare vei gasi mai multe cai de atac impotriva moliilor: ... citeste

3 metode naturale de purificare a aerului în casă

Oamenii isi petrec in jur de 90 la suta din viata in interior, ne informeaza Agentia de Protectie a Mediului. Din pacate, calitatea aerului din interior este, uneori, de doua pana la cinci ori mai… ... citeste

30 de idei care castiga spatiu intr-o baie mica

Cei mai multi dintre noi trebuie sa fi inventivi si sa creeze suficient spatiu de stocare pentru baile mici. Exista atat de multe lucruri si atat de putin loc... Asa ca am adunat pentru voi cateva… ... citeste

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Val
    Valtrimis la 1/2/2012

    Articolul descrie ce e umiditatea si condensul, dar nu explica cum trebuiesc evitate, ce anume trebuie facut pentru a nu mai avea aceste probleme..

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII