Bebelușul în Săptămâna 30 și marea plăcere de a-i imita pe cei dragi

Bebelusul in Saptamana 30 si marea placere de a-i imita pe cei dragi

Bebelușul în Săptămâna 30 și marea plăcere de a-i imita pe cei dragi

Incet, incet, am mai schimbat o data prefixul si am ajuns in saptamana 30! O saptamana plina de noi provocari, carora copilul de-abia asteapta sa le faca fata.

→ Iata cum creste si ce poate face bebelusul in saptamana 30 de viata >>

Ce se intampla cu bebelusulDespre bebelus in saptamana 30: cat a crescut, ce face, cum arata

La aceasta varsta, bebelusul incepe sa inteleaga dimensiunea spatiului. E posibil sa-l surprinzi incercand sa sorteze jucariile si cuburile dupa marime. Este, probabil, fascinat de propria sa reflexie si de jocuri cum ar fi cel cu „cucu-bau”, in care cei apropiati lui (sau jucariile lui preferate) dispar si reapar, spre marele lui amuzament. 

Micutul creste din ce in ce mai mare, saptamana de saptamana. Poti vedea progresul lui nu numai atunci cand se taraste si face miscari tot mai complicate, ci si cand vrei sa faci ceva cu care el nu este de acord, cum ar fi, de exemplu, schimbarea scutecului sau plasarea in carucior.

In pozitia sezut, poate sa-si indrepte spatele si sa-si rasuceasca corpul

Aceste noi achizitii si forta lui crescuta necesita un plus de atentie din partea ta si inlaturarea oricaror pericole din preajma sa. Nu uita sa folosesti intotdeauna sistemul de siguranta atunci cand bebelusul sta in scaunul pentru mancare sau in carucior.

La aceasta varsta, bebelusul devine mai implicat afectiv cu oamenii cu care interactioneaza: rade atunci cand cineva ii rade si plange cand vede pe cineva plangand. Acesta este primul semn de empatie. Bebelusul invata cum sa reactioneze si sa imite comportamentele din jurul sau, abilitati importante in dezvoltarea sa sociala.

Copilul invata mult din lumea din jurul sau prin imitarea comportamentului adultilor

Este ca un mic buretel: absoarbe si imita tot ceea ce vede. Acest lucru este valabil si pentru cuvinte si comportamente, asadar acesta e un moment bun pentru a controla propriul tau vocabular si comportament. Lucruri relativ lipsite de importanta, cum ar fi ridicarea tonului in situatii neplacute, il impresioneaza puternic pe micul invatacel. 

Nu uita ca fiecare copil se dezvolta in ritmul sau propriu

Daca puiul tau inca nu este destul de puternic pentru a sta in sezut sau pentru a colinda de-a busilea intreaga camera, nu te ingrijora. Le va face in curand; mai trebuie sa acumuleze incredere in el. Daca ai ingrijorari cu privire la dezvoltarea copilului tau, cel mai bine este sa le discuti cu medicul pediatru.

Cum se schimba viata parintilor in saptamana 30 a bebelusului

Probabil ca sunt rare momentele in care iti acorzi timp pentru tine. Femeile sunt mereu ingrijorate cu privire la membrii familiei, la ceea ce au de facut in casa, in bucatarie sau la slujba. In aceasta saptamana, acorda-ti timp pentru o bautura racoritoare in linistea casei. Casa ta nu e foarte linistita? Roaga-ti sotul sa scoata copilul la plimbare pentru a-ti acorda ceva timp. Sau, daca acest lucru nu este posibil, asteapta pana cand bebelusul a adormit.

Sfaturi pentru bebelusul aflat in saptamana 30

Joaca-te cu bebelusul tau folosind mingi de toate dimensiunile! Rostogoleste mingea catre copilul care sta in pozitia sezut. Indreapt-o catre alte parti ale camerei, pentru a-l motiva sa se tarasca dupa ea. Copiilor le place sa te vada jongland si batand mingea.  

Abilitatea de a se deplasa pe cont propriu, fara a depinde de ajutorul nimanui, este un pas important pentru bebelus. Ii va placea sa testeze limitele noii sale abilitati, iar parintii vor fi confruntati cu noi provocari in incercarea de a inlatura orice posibil pericol din spatiul in care copilul are acces.

Mergem mai departe la: Bebelusul la 31 saptamani >>

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII