Bebelușul în Săptămâna 34 și anxietatea de separare - cum faci să ieși din casă ca bebe să nu mai plângă

Bebelusul in Saptamana 34 si anxietatea de separare - cum faci sa iesi din casa ca bebe sa nu mai planga

Bebelușul în Săptămâna 34 și anxietatea de separare - cum faci să ieși din casă ca bebe să nu mai plângă

Ce mai face prichindelul tau in saptamana 34? Te cauta disperat daca nu te vede :) mami, sa vina mami, unde e mamiiiii... Da, e momentul anxietatii de separare...

→ Iata cum creste si ce poate face bebelusul in saptamana 34 de viata >>

Ce se intampla cu bebelusulDespre bebelus in saptamana 34: cat a crescut, ce face, cum arata

Aceasta perioada poate fi inceputul unei etape dureroase si pentru mama, dar si pentru copil: anxietatea de separare. Bebelusul nu mai vrea sa stea cu dadaca, nici cu matusica cea dragastoasa, nici cu tatai sau bunica. Sau dimpotriva, poate sa se comporte exact pe dos: poate sta fericit si calm cu bunica pentru a plange si a se agita cand vine mama acasa.

Este important de retinut ca toate achizitiile specifice dezvoltarii celor mici sunt atinse in ritmul propriu al bebelusilor. Pana la aceasta varsta, copilul poate sta in picioare daca se sprijina de cineva sau de un obiect, se joaca cu placere ”cucu-bau”, saluta cu manuta la despartire, bate din palme, merge de-a busilea. Unii copii se pot ridica in sezut din pozitia pe burta sau se pot ridica in picioare din pozitia sezand. Daca puiul tau nu reuseste inca sa faca toate aeste lucruri, ai rabdare. O luna sau doua la aceasta varsta inseamna foarte mult. Daca ai dileme sau esti ingrijorata cu privire la dezvoltarea lui, intreaba medicul.

Cum se schimba viata parintilor in saptamana 34 a bebelusului

Daca te-ai intors deja la serviciu, se poate intampla sa nu-ti vezi copilul decat seara. Acesta e momentul in care i se face somn dupa o zi plina de aventuri sau ii este foame si isi asteapta cina. Tu, pe de alta parte, poti fi stresata dupa o zi incarcata la serviciu sau dupa un trafic aglomerat. Copiii simt foarte usor starile de spirit ale parintilor si pot sa reactioneze ca atare. Daca te simti obosita si absenta, vei vedea imediat cum copilul va incerca sa-ti castige atentia prin comportament: planset, agitatie.

Pentru a-ti usura revenirea acasa de la serviciu, ai putea sa te ocupi din timp de problema de mai sus. Daca consideri ca foamea copilului ar putea fi motivul pentru care este agitat si morocanos, spune-i bunicii, tatalui,  sa ii dea de mancare cam cu o ora inainte ca tu sa vii acasa. Poate fi o simpla gustare sanatoasa, si neaparat lipsita de zahar. Zaharul poate sa accentueze comportamentul agitat al micutului, exact ceea ce tu vrei sa eviti. Daca oboseala este de vina, copilul ar putea fi pus la somn cu cateva ore inainte de venirea ta. Atentie insa, un somn prea lung ii poate perturba programul obisnuit de seara.

Secretul sta in relaxarea ta!

Daca vii acasa ingandurata si stresata, gandindu-te la toate treburile pe care le mai ai de facut seara inainte de ora ta de culcare, starea ta de spirit va fi tensionata. incearca sa-ti golesti mintea de probleme de peste zi ascultand in masina muzica ta preferata. Fa o plimbare scurta pe jos inainte de a intra in casa.

Sfaturi pentru bebelusul aflat in saptamana 34

Pentru ca tu si copilul tau sa treceti cu bine prin etapa anxietatii de separare, trateaza problema cu deschidere si optimism. Daca tu faci un capat de lume din asta, la fel va face si bebelusul tau. Ia-ti la revedere cu zambete si imbratisari. Spune-i din timp ca vei pleca, nu-l minti lasandu-l singur. Daca il lasi cu o dadaca sau cu altcineva cu care copilul nu este obisnuit, lasa-i timp sa se obisnuiasca cu persoana respectiva in prezenta ta.

Mergem mai departe la: Bebelusul la 35 saptamani >>

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII