Bebelușul în Săptămâna 45 și cum poate un coș de rufe să distreze copilul la maxim

Bebelusul in Saptamana 45 si cum poate un cos de rufe sa distreze copilul la maxim

Bebelușul în Săptămâna 45 și cum poate un coș de rufe să distreze copilul la maxim

Bebelusul este in bratele tale de 45 de saptamani. O perioada de progrese incredibile, de rasete si chicoteli, de nopti nedormite, de succese, de primi pasi sovaielnici, de dileme, de solutii. De iubire.

→ Iata cum creste si ce poate face bebelusul in saptamana 45 de viata >>

Ce se intampla cu bebelusulDespre bebelus in saptamana 45: cat a crescut, ce face, cum arata

Nu numai ca intelege mult mai multe lucruri, dar in aceasta perioada isi imbogateste si vocabularul. In medie, bebelusii stiu la varsta de 45 de saptamani cinci cuvinte distincte cu sens bine definit. Asculta-l cu atentie si lauda-l atunci cand vorbeste. Recunoasterea si recompensa efortului sunt modalitati prin care bebelusul este motivat sa-si continue progresul.

In aceasta saptamana, copilul tau continua sa-si afirme independenta

Este o mare provocare sa-l determini pe copil sa stea linistit, mai ales cand trebuie sa-i schimbi scutecelul. Ai un copilas de nestapanit si curios, dornic sa exploreze cele mai ciudate locuri la care te-ai putea gandi. N-ar fi o idee rea sa te reasiguri ca toate potentialele pericole pentru cel mic au fost neutralizate. Asigura-te, de exemplu ca, daca se loveste de un corp de mobilier, nu va cadea niciun obiect de pe rafturile superioare.

Daca hotarasti ca vrei sa intarci bebelusul, iata niste strategii care pot usura procesul:

 Intarcarea nu trebuie sa fie brusca. Intreruperea brusca poate fi o strategie dura si cu impact emotional atat asupra mamei, cat si a bebelusului.
 Incearca sa-i dai mai putin lapte din biberon si mai mult din canita.
 Da-i canite in culori vii si interesante, eventual decorate cu un personaj din povesti preferat.

Inainte de a incepe intarcarea, e o idee buna sa te consulti cu medicul pediatru. Daca cel mic este sub graficul normal de dezvoltare, daca a fost nascut prematur sau a intampinat diverse greutati in dezvoltarea sa, e posibil ca medicul sa-ti recomande sa continui alaptarea sau laptele formula dincolo de primul an de viata. Cere-i medicului parerea cu privire la folosirea canitei pentru bebelusi in locul biberonului. El este in masura sa-ti dea raspunsul corect in asa fel incat cel mic sa beneficieze de o nutritie corecta.

Cum se schimba viata parintilor in saptamana 45 a bebelusului

Ai suficienta grija de tine? Cand ai fost ultima oara la un control la stomatologie sau la medicul  oftalmolog? Multe mame decid sa-si neglijeze propriile nevoi pentru a avea timp si energie sa se concentreze asupra familiei. Nu uita de tine in tot acest proces! Tu esti un membru deosebit de important al familiei, iar cei dragi tie au nevoie ca tu sa fii sanatoasa, fericita si ingrijita. Asigura-te ca dormi suficient de mult.

Sfaturi pentru bebelusul aflat in saptamana 45

O idee buna de pus in practica pentru a-l distra pe cel mic: cu siguranta ca ai multe rufe de spalat. Cand se aduna o gramada considerabila de rufe pentru spalat, acorda-i bebelusului o repriza de joaca grozava. Scoate o gramada de rufe murdare si pune-le pe podea. Lasa-l pe prichindel sa sara pe rufe, sa le imprastie prin toata camera si sa se tavaleasca dupa pofta inimii. Pe urma, umpleti cosul de rufe impreuna si reluati distractia. Cine-ar fi zis ca indeletnicirile casnice pot fi atat de amuzante? (daca nu te incanta ideea copilului tau jucandu-se in rufe murdare, poti folosi, evident, rufe curate).

Mergem mai departe la: Bebelusul la 46 saptamani >>

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII