Bebelușul în Săptămâna 50 - acum e un copil hotărât care știe ce vrea

Bebelusul in Saptamana 50 - acum e un copil hotarat care stie ce vrea

Bebelușul în Săptămâna 50 - acum e un copil hotărât care știe ce vrea

Bebelusul tau are 50 de saptamani. Ultima schimbare de prefix inaintea marii aniversari. Independenta e acum cuvantul cheie: ai un copil hotarat, care stie ce vrea. De cele mai multe ori, vrea atentia ta.

→ Iata cum creste si ce poate face bebelusul in saptamana 50 de viata >>

Ce se intampla cu bebelusulDespre bebelus in saptamana 50: cat a crescut, ce face, cum arata

Este independent atunci cand isi doreste asta, si se agata de tine in secunda imediat urmatoare. in general, te vrea langa el atunci cand tu esti ocupata cu treburile casei si nu-i dai atentie. Cu toate acestea, cand lasi totul balta si vii sa stai cu el, se hotaraste brusc ca nu mai vrea asta si o ia in directie opusa. Atat timp cat are toata atentia ta, totul e minunat.

Poti reusi sa-ti faci treburile prin casa asigurandu-l in acelasi timp pe cel mic ca esti acolo pentru el. Vorbeste-i cand faci curatenie. Daca gatesti, pune-l in scaunul lui pentru masa si lasa-l sa te ajute la pregatirea legumelor. Poti sa-i dai ceva de lucru (de exemplu, sa zdrobeasca o leguma cu o lingura). Asta il va face sa se simta independent si in acelasi timp se simte bagat in seama.

La varsta asta, unii bebelusi stiu aproximativ zece cuvinte

Cei care nu pot sa comunice asa de bine prin cuvinte, vor gasi alte mijloace de a-si exprima doleantele si nevoile. Unii copii isi creaza o limba a semnelor prin care comunica. Pentru copiii de aproape un an, e mai usor sa-si miste degetele decat sa lege doua-trei silabe pentru a forma un cuvant.

Cum se schimba viata parintilor in saptamana 50 a bebelusului

Odata cu intarcarea bebelusului, e important ca parintii sa ia cele mai bune decizii in ceea ce priveste mincarea copilului. Evita mancarurile prajite si grase; alege in schimb alternativele sanatoase. in locul cartofilor prajiti, ai varianta cartofilor copti in cuptor sau la abur; pestele si puiul copt la cuptor sunt variante mult mai sanatoase ale carnii prajite. Daca gatesti cu grasimi, incearca sa eviti grasimile nesanatoase cum ar fi margarina vegetala si grasimile animale. Poti incerca sa gatesti cu ulei de masline, de rapita sau de soia, care reprezinta alternative mai sanatoase pentru intreaga familie.

Nu uita de vizita de un an la medic!

La fel ca si la vizitele precedente, copilul va fi masurat si cantarit. E fascinant pentru un parinte sa vada cat de mult a crescut fiul lui / fiica sa intr-un an de zile si e greu de crezut ca a fost vreodata asa de mic cum spune fisa medicului.

Medicul va face un control general al copilului pentru a se asigura ca dezvoltarea sa este normala. Spune-i medicului daca ai orice nelamurire sau ingrijorare.

Varsta de un an este si cea recomandata in schema nationala de imunizare pentru vaccinurile DTPa (anti-diftero-tetano-pertussis), VPI (anti-polio), Hib (anti-haemophillus influenzae de tip b), RRO (anti- rubeola, anti-rujeola si anti-oreion).

Sfaturi pentru bebelusul aflat in saptamana 50

Luarea masurilor de protectie a copilului impotriva eventualelor pericole este o provocare continua care se complica tot mai mult pe masura ce copilul creste. Ai putea sa amenajezi un loc in camera copilului sau in alta parte a casei, eventual ingradit, care sa fie 100% sigur si unde copilul se poate juca dupa pofta inimii fara sa-i spuna nimeni “nu”. Este o usurare atat pentru copil, cat si pentru tine.

Mergem mai departe la: Bebelusul la 51 saptamani >>

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII