Bebelușul la 6 săptămâni: gângurelile sunt in toi și incepe să iși ridice pieptul pentru a explora în jur. Incepe și vremea botezului

Bebelusul la 6 saptamani: gangurelile sunt in toi si incepe sa isi ridice pieptul pentru a explora in jur. Incepe si vremea botezului

Bebelușul la 6 săptămâni: gângurelile sunt in toi și incepe să iși ridice pieptul pentru a explora în jur. Incepe și vremea botezului

De sase saptamani, viata ta curge intre biberoane, tetine, scutece si ulei de bebelus. Si-ai si uitat ca mai e si altceva pe lume. Acum, el e lumea ta.

Bebelusul in Saptamana 6: dezvoltare, stat pe burtica si botezul... - iata ce trebuie sa stii.

Ce se intampla cu bebelusulDespre bebelus in saptamana 6: cat a crescut, ce face, cum arata

In primul rand, e momentul acela mult-asteptat cand nu mai confunzi dulcile lui gangureli cu un sughit sau un eructat. Casa ta e plina de ”ga-ga”,  ”ghi-ghi” si alte onomatopee simpatice.

De asemenea, in aceasta saptamana bebelusul isi da seama in sfarsit ca viata e destul de plictisitoare vazuta de pe burtica si iti foloseste bratele pentru a-si ridica pieptul.  Statul pe burtica este foarte important pentru bebelusi si dezvoltarea lor - citeste aici Statul pe burtica ajuta la dezvoltarea muschilor bebelusului - iata de ce este ca un sport pentru el

Perioda colicilor

Din pacate, aceasta perioada este si una in care colicii se manifesta din plin. Orice mamica se simte neajutorata si trista sa-si auda odorul plangand disperat fara sa poata sa faca nimic pentru a-i alina cat de cat durerea. Nu rareori simti ca te lasa puterile si izbucnesti in lacrimi alaturi de el. E greu, insa nu uita:

- Faptul ca el plange nu inseamna ca faci ceva gresit. Daca il stii satul, curat si odihnit, faci tot ce poti in aceste conditii.
- Daca te temi ca poate e ceva in neregula cu el, in afara colicilor, consulta un medic pentru un control de siguranta. insa pregateste-te sa afli ca nu intotdeauna putem sti cu certitudine de ce plange bebelusul, in afara unor motive evidente.
- Fa tot ce poti sa-ti calmezi copilasul, dar nu te invinovati pentru lacrimile sale. tine-l in brate, leagana-l, canta-i. Pune-l dezbracat pe burta ta (sau pe pieptul taticului). Indreapta caldura unui foen catre burtica lui (uneori face minuni).

Citeste Colicii bebelusului: cauze, strategii si tratamente eficiente

Cum se schimba viata parintilor in saptamana 6 bebelusului

In saptamana a sasea dupa nastere are loc, de regula, controlul postnatal. Citeste detalii aici Controalele post-natale: ce trebuie sa stii

Daca medicul ti-a dat unda verde pentru relatii sexuale, sa nu fii surprinsa daca unele lucruri nu sunt ca inainte. Necesita rodaj si adaptare la noile conditii. De asemenea, ai putea avea nevoie de un lubrifiant (datorita nivelurilor tale de estrogen, lubrifierea vaginala este afectata).

Ai putea continua activitatile de stimulare a copilului, adaptate noilor sale achizitii. Prin stimulare il ajuti sa invete multe lucruri despre lumea din jurul sau. Cum poti face asta?

- Vorbeste-i tot timpul cand e treaz. Spune-i orice, povesteste-i ce faci, canta-i, joaca-te cu el. Poti chiar sa-i povestesti ce s-a intamplat la ultima gala de box. Conteaza doar sa-ti auda vocea, sa-ti vada chipul zambindu-i, mimica fetei, gesturile. Prin acest tip de interactionare poti afla ce il face fericit si ce il supara.
- Cand e morocanos, acesta e un semn ca nu vrea sa socializeze chiar atunci. Are nevoie de liniste si odihna. Fiecare are nevoie de timp cu el insusi, chiar si bebelusii.
- Ai o salteluta de joaca? Pune-o jos pe covor si intindeti-va amandoi sa va jucati cu jucariile!

bebelusul de 6 saptamani

Sfaturi pentru bebelusul aftat in saptamana 6

In traditia ortodoxa, incepand de la varsta de 6 saptamani se face, de regula, botezul. Ocupa-te de detalii in masura in care iti permite cel mic. Sau mai bine deleaga organizarea evenimentului cuiva de incredere.

Aici gasesti sectiunea cu toate informatiile de care ai nevoie BOTEZUL BEBELUSULUI - TOT CE TREBUIE SA STII

Mergem mai departe la: Bebelusul la 7 saptamani >>

autor: Desprecopii.com, Redactor Medic pediatru Stefana Zamfir
In exclusivitate pentru Desprecopii - Toate drepturile rezervate (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Andreea
    Andreeatrimis la 12/3/2022

    Sfaturi uitele

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII