Nume de copii inspirate de Kabala

Nume de copii inspirate de Kabala

Numele de copii inspirate din Kabala sunt acum un trend popular, dupa ce celebritati ca Madonna, Tom Cruise si altii au dat copiilor lor nume preluate din Kabala. Se spune ca aduc noroc. Un fir rosu legat la incheietura mainii multor oameni arata o crestere a popularitatii miscarii kabalistice. Iata mai multe despre numele de copii inspirate de Kabala.

Kabala nu se limiteaza la credinta iudaica, intrucat se refera la spiritualitate, nu la religie. Si oare ce este mai spiritual decat alegerea numelui pentru copilul sau?
 
Conform scripturii, un nume bun este mai bun decat o unsoare binefacatoare (Ecleziastul 7:1).

Conform Kabalei, fiecare litera din alfabetul evreiesc are o putere numerica. Fiecare litera are o putere unica si secreta, care nu exista in alte litere. Kabala subliniaza si conexiunea dintre literele care alcatuiesc numele.
 
Se spune ca adaugarea sau stergerea unei litere poate ajunge chiar sa schimbe destinul unei persoane. Conform lui Rabbi Isaac Luria, specialist in interpretare Kabalistica, un bebelus se naste cu un anumit nume. Este sarcina parintilor de a descoperi acest nume. De aceea, nu trebuie sa dati copilului numele inainte de nastere. Numirea copilului dupa o ruda sau o persoana care a avut o viata controversata sau grea de asemenea, nu este recomandata.
 
Pentru multi oameni, numirea copiilor dupa personaje semnificative din Biblie este considerata un lucru bun, deoarece aceste nume sunt sfinte, sunt conectate la lumina divina si sunt eterne (David, Petru, Paul, Isaac, Rebeca, Sara etc.). Alt mod de a influenta destinul si caracterul bebelusului este folosirea numerologiei Kabalistice. Sistemul numerologic Kabalist este format din noua numere (1-9).
 
Atunci cand alegeti numele copilului, adunati literele care alcatuiesc literele numelui. De exemplu, valoarea numerica a literelor evreiesti din numele David este 5. Asta ar indica faptul ca persoana cu numele David are un caracter impartit intre spiritual si lumesc. Acest lucru se datoreaza credintei unor mistici Kabalisti conform careia numarul 1 reprezinta ambitie, individualitate, impulsivitate si 4 reprezinta materia (caracterizat de disciplina, conservatorism, devotament). Ambele caracteristici sunt reprezentate de personalitatea persoanei numite David. Conform acestui sistem, fiecare numar are diferite calitati:

Numarul 3 reprezinta optimismul si independenta (de exemplu numele Robert, asa cum este scris in ebraica). Numarul 7 reprezinta creativitate, perfectionism (de exemplu, numele Ben, Jessica, asa cum sunt scrise in ebraica). Numarul 6 reprezinta armonia, esteticul (Ana, Solomon) etc.
 
Alegerea numelui bebelusului conform Kabalei inseamna alegerea unui drum pentru copil. Fiecare nume are propriul destin, propriile valori si defecte. Insa mai presus de orice, alegerea unui nume inseamna exprimarea unei intentii. Alegand un anumit nume, parintele ofera copilului posibilitatea de a duce o viata care implineste destinul numelui sau si devine o fiinta morala, in loc de a deveni numai o fiinta umana, conectandu-l la un flux spiritual interior ce ne conecteaza pe toti.


Exemple de nume Kabalistice


Nume de baieti - Ethan (in ebraica inseamna putere), David, Paul, Isaia, Zaharia (in ebraica inseamna: cel de care oamenii isi amintesc), Nathan (in ebraica inseamna: a darui), Samuel (inseamna: ascultarea lui Dumnezeu), Iuda, Ieremia, Ben (inseamna baiat sau fiu), Aron, Efraim, Gabriel (inseamna puterea lui Dumnezeu), Mihai, Rafael (inseamna Dumnezeu m-a tamaduit).

Nume de fete
– Rachel, Miriam, Hana, Suri (inseamna: printesa), Alma (inseamna tanara fata sau lume), Rebeca, Lia, Sara, Abigail (bucuria tatalui), Aliah (inseamna inaltare).