Va doriti un copil? 9 lucruri de baza pe care trebuie sa le aflati chiar de azi

Va doriti un copil? 9 lucruri de baza pe care trebuie sa le aflati chiar de azi

Va doriti un copil? 9 lucruri de baza pe care trebuie sa le aflati chiar de azi

Dupa lungi discutii in intimitatea cuplului sau poate ca in virtutea unei dorinte spontane, v-ati decis: vreti un copil! Si asta cat mai repede posibil.

Desigur... lucrurile se vor întâmpla mai devreme sau mai târziu - toate la timpul lor. Pentru ca totul să fie însă cât se poate de frumos, priviți dorința de a avea un copil ca pe ceva natural și încercați să nu vă lăsați pradă presiunilor create artificial de tot felul de prejudecăți legate de sarcină, care, din păcate, circulă intens și au darul de a crea, de multe ori, panică.

Faptul ca ai ajuns sa citesti despre acest subiect pe site-ul nostru - este un semn foarte pozitiv - de aceea, iata  9 lucruri de baza pe care trebuie sa le afli chiar de azi.

Vreți un copil - iată 9 lucruri pe care trebuie să le știți! 🙂

După lungi discuții în intimitatea cuplului sau poate dintr-o pornire spontană, v-ați decis: vreți un copil! Și asta cât mai repede posibil. Desigur... lucrurile se vor întâmpla mai devreme sau mai târziu - toate la timpul lor. Pentru ca totul să fie însă cât se poate de frumos, priviți dorința de a avea un copil ca pe ceva natural și încercați să nu vă lăsați pradă presiunilor create artificial de tot felul de prejudecăți legate de sarcină, care, din păcate, circulă intens și au darul de a crea, de multe ori, panică.

Privilegierea anumitor poziții în timpul actului sexual pentru a accelera producerea unei sarcini, consumul de anumite alimente pentru a influența sexul copilului și alte astfel de trucuri s-au dovedit a fi simple mituri care nu au nicio legătură cu sarcina în sine. Iată, așadar, câteva adevăruri care contrazic unele dintre cele mai comune idei preconcepute la care ar trebui să renunțați (dacă le aveți) sau cărora nu ar trebui să vă lăsați pradă (dacă încă nu v-ați izbit de ele) atunci când vă doriți un copil.

1. Pilula contraceptivă nu diminuează șansele de a rămâne însărcinată.

Indiferent cât de lungă este perioada în care ați luat anticoncepționale, pilulele nu vă afectează fertilitatea. Acțiunea pilulei este de a bloca ovulația și este reversibilă, oricât de lungă ar fi perioada în care se iau pastilele.

Dacă unele femei rămân însărcinate la câteva luni după renunțarea la anticoncepționale, altele rămân însărcinate imediat după ce au renunțat la contracepție. Drept dovadă este faptul că unele femei rămân însărcinate dacă uită să-și ia pilula. Același lucru este valabil și în cazul steriletului.

Citeste Perioada fertila - zile fertile si sansa de a concepe un copil - iata cum se calculeaza si cateva trucuri

2. Întârzierea ciclului menstrual nu indică neapărat prezența unei sarcini.

Chiar dacă acesta poate fi un indiciu al sarcinii, adesea dereglările menstruale sunt rezultatul stresului cotidian. Cel mai bine este să faceți un test de urină, care permite depistarea unei sarcini încă din primele zile de întârziere a ciclului menstrual. Dacă testul iese negativ, nu vă lăsați pradă deceptiei. Uneori cantitatea de hormoni HCG secretată în urină este prea mică pentru a putea fi detectată. Așa că este indicat să repetați testul după câteva zile.

3. Vârsta tatălui influențează apariția unei sarcini.

Este un adevăr pe care trebuie să-l acceptați, chiar dacă în cazul bărbaților reproducerea este posibilă pe tot parcursul vieții. Dacă la femei ovogeneza se oprește odată cu menopauza, la bărbați spermatogeneza are loc pe tot parcursul vieții. Cu toate acestea, vârsta are efecte negative asupra fertilității și în cazul bărbaților.

Dacă la femei fertilitatea scade după 35 de ani, la bărbați acest lucru se întâmplă după 40 de ani. De asemenea, apariția unor anomalii cromozomiale în spermatozoizi se poate produce, în general, după 50 de ani.

Sarcina la diverse varste, de citit:

 Sarcina intre 20-30 de ani

 Sarcina intre 30-40 de ani

 Sarcina intre 40-50 de ani
 

4. Perioada fertila nu se limiteaza la a 14-a zi a ciclului menstrual. 📅

Evident, fecundarea nu poate avea loc decât în momentul întâlnirii gametului masculin cu cel feminin. Femeia are ovulație o dată pe ciclu, însă perioada fertilă include cele 3 zile de dinainte de ovulație, precum și următoarele 24 de ore după aceasta. Spermatozoizii supraviețuiesc timp de 3 zile în interiorul organelor genitale feminine. În schimb, ovulul se deteriorează în 24 de ore, în lipsa fecundării. Asta fără a ține cont de ovulațiile ce pot avea loc în cazul unei dereglări menstruale. Prin urmare, dacă vă doriți un copil, faceți dragoste cât mai des posibil și nu vă limitați la anumite zile din lună.

Vezi aici CALCULATOR OVULATIE - te ajuta sa afli zilele cand poti ramane insarcinata

5. Orgasmul feminin nu influențează fertilitatea. 🌟

Nu vă stresați prea tare dacă nu ajungeți de fiecare dată la orgasm. Procesul de fecundare nu va fi afectat de acest lucru. Esențial este să vă simțiți bine, cu toate că acest lucru nu va influența o eventuală sarcină. În schimb, ejacularea este absolut necesară pentru ca întâlnirea dintre ovule și spermatozoizi să aibă loc.

6. Lipsa sarcinii după 4 luni de încercări regulate nu trebuie să vă neliniștească. 🕒

Fiecare femeie este diferită și, prin urmare, și fiecare sarcină este diferită. Nu intrați în panică dacă sarcina nu apare după câteva luni. Acordați-vă o perioadă de un an înainte de a trece la investigații medicale pentru a vedea de ce nu se produce o sarcină. Dacă aveți peste 35 de ani, este indicat să apelați la investigații mai repede, după 6 luni. Nu vă gândiți imediat la sterilitate. Medicul ginecolog este cea mai potrivită persoană pentru a vă arăta calea pe care trebuie să o urmați.

7. Renunțatul la fumat și/sau la alcool nu se face în momentul în care ați aflat de sarcină! 🚭🍷

Dacă în momentul în care ați aflat că sunteți însărcinată este imperativă renunțarea la aceste vicii, e bine de știut că renunțarea la ele este cu atât mai benefică pentru viitorul bebeluș cu cât se produce mai repede și, de preferat, înainte de a avea loc concepția. Tutunul și alcoolul diminuează fertilitatea atât la femei, cât și la bărbați, reducând numărul de spermatozoizi și de ovocite și mărind, în schimb, numărul de anomalii genetice ale celulelor. Vestea bună este că aceste efecte sunt reversibile de îndată ce se renunță la consum. Un motiv în plus să vă lăsați cât mai repede!

8. Nu există o poziție ideală pentru a rămâne însărcinată! 💑

Chiar dacă în Kama Sutra se precizează că există poziții ce influențează reproducerea, este fals. Esențialul este să faceți dragoste din plăcere. Spermatozoizii întâlnesc ovulele grație deplasării lor în zona cervicală, sub efectul unor semnale chimice. Ei se descurcă, prin urmare, foarte bine și singuri odată lansați în vagin. Este inutil să faceți tot felul de acrobații cu picioarele prin aer pentru a vă asigura că spermatozoizii vor ajunge unde trebuie. Puteți totuși să rămâneți întinsă mai multe minute pentru ca un număr mare de spermatozoizi să poată avea șansa de a trece prin col, în uter. Si totusi, merita sa cititi sfaturile de mai jos ...


Pozitii sexuale pentru conceperea unui copil Pozitii sexuale pentru conceperea unui co9. pil

9. Nu exista nicio metoda miraculoasa de a influenta sexul bebelusului!

Indiferent ca e vorba de ziua exacta a ciclului pentru a selecta spermatozoizii potriviti sau de anumite regimuri alimentare restrictive, uitati absolut tot! Nicio metoda nu este dovedita. Sexul copilului este determinat in functie de cromozomul sexual (X pentru fete si Y pentru baieti) purtat de spermatozoidul care fecundeaza ovulul (acesta avand un singur cromozom sexual  pe  cel de tip X). Prin urmare, renuntati la ideea ca ati putea influenta in vreun fel sexul bebelusului.

Si totusi, merita sa citesti:

Daca vrei ca barza sa iti aduca un baietel - ce trebuie sa mananci

 Daca vrei ca barza sa iti aduca o fetita - ce trebuie sa mananci 

Daca aveati deja dubii asupra unora dintre ideile false dar care, in mod bizar, prind foarte repede la persoanele credule (mai ales pe fondul emotional al dorintei de a procrea), acum aveti un motiv in plus sa va indoiti de ele.

Daca vreti intr-adevar sa aveti un bebelus cat mai repede, inlocuiti-le cu un regim alimentar sanatos si cu momente pasionale alaturi de partenerul de cuplu cat mai frecvente. Minunea nu va intarzia sa apara! 

Cand este momentul optim de a deveni parinte? Cititi in continuare: Cand este momentul optim de a deveni parinte?

Teste, care va pot ajuta sa va intelegeti mai bine:

  Cat de tare doresti sa devii mama?
 Ce fel de tata vei fi? 

Forumul aspirantelor

Asteptand un ingeras in viata noastra !
Teritoriul 'aspirantelor'! Preconceptie, in/fertilitate, FIV, sperante si experiente. Chiar daca se lasa asteptat - noi nu ne pierdem speranta!

Desprecopii.com © 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII