Supa pentru suflet

Supa pentru suflet

Desprecopii.com dedica acest spatiu calatoriilor sufletului si emotiei pure. Membrii acestei comunitati combina perfect arta cuvintelor cu ritmul prezentului. Supa calda pentru suflet!
Nr. total: 61 - Pag. 1 din 9
Prima pagina / Pagina Precedenta / Pagina urmatoare / Ultima pagina

De ce vara mea este altfel: coordonate subiective

Vara ”mea” (asta dacă există câte un anotimp creat după gusturile și preferințele fiecăruia) nu are nimic din explozia de exuberanță, de veselie estivală forțată care ni se bagă pe gât prin televizoare, panouri publicitare, monitoare de calculator și hituri de muzică (foarte) ușoară începând cu luna mai si până-n începutul toamnei. Nu e vara cu ”la mare, la soare, fetițele sunt goale” sau variațiuni pe aceeași temă, cu corpuri perfect sculptate care se tolănesc pe nisip și se scufundă în valuri. Nu e nimic din toată promovarea asta obsesivă a distracției, a soarelui arzător, a coctailurilor cu umbreluțe și a vacanțelor în locuri mai mult sau mai puțin exotice...

>>
 
Fetita care a iubit atat de mult gimnastica

Eram o fetiță de vreo 10-11 ani, nu mai mult. Îmi amintesc perioada în detaliu, pentru că atunci mi s-a frânt primul vis și a fost întâia oară când am simțit durerea neputinței. Și a realității cu care urma să mă confrunt de mai multe ori de atunci încolo, la fel ca toți oamenii: că stelele la care tânjești nu sunt întotdeauna în vârful degetelor tale întinse.

>>
 
Epilatul brazilian - o alta prima nastere!

Printre experiențele ”first time” prin care am trecut în viața mea de femeie, experiențe pe care cele mai multe femei din lumea asta le bifează, se numără multe și diverse activități, mai mult sau mai puțin romantice. Primul sărut. Prima iubire. Prima trădare. Prima naștere. Prima parcare laterală reușită (n-o fi ea așa de rarissimă, dar a fost un mare succes personal).
 

În virtutea continuării acestor prime dăți, am considerat la un moment dat că n-ar strica să mai tai de pe listă o experiență inițiatică pe care am plasat-o imaginativ, mult timp din viața mea, undeva între încărcătura emoțională a primei parcări și durerea dătătoare de fiori reci asociată travaliului. Asa ca iata relatarea mea despre epilatul brazilian - o alta prima nastere!...

>>
 
Vreau timp de pierdut ...

Odată ce am părăsit acea vârstă a miracolelor, întâmplările din viața mea se succed ca un vârtej venit de nicăieri care mă ia pe sus, îmi strică coafura și-mi ridică indecent pliurile fustei. Vacanțele de vară se sfârșesc înainte să înceapă, iernile pică într-o zi de joi iar zăpezile, în loc să se aștearnă printre blocuri, să acopere petele de benzină și desenele cu cretă, cad implacabil pe tâmplele tuturor părinților din lumea asta.

Am obosit de rutina asta cotidiană în care totul trebuie să treacă repede, să facă loc altor experiențe. M-am săturat de proiecte care trebuie terminate ieri, de rapoarte care trebuie predate într-o jumătate de oră, de guturaie cărora le dăm în cap să treacă într-o zi, de relații pe care le forțăm să se coacă înainte de vreme, de trădări pe care le iertăm prematur, de iubiri pe care le forțăm să ardă fără foc. De caricaturi de carton umflate grotesc în prime-time până la statutul de vedete naționale. De statusuri pe care le actualizăm în timp real. De copii forțați să crească prea repede...

>>
 
A long time ago ...in a galaxy far, far away: o recenzie tarzie pentru The Force Awakens

Un intreg univers cuprins in cateva cuvinte vrajite. Un fel de incantatie rostita de un magician la cea mai spectaculoasa reprezentatie a lui. O galaxie construita acum 30 de ani de oameni curajosi, oameni speciali cu minti sclipitoare si suflete de copil.

Sunt in inarziere de aproape un an cu ceea ce se vrea o recenzie pentru The Force Awakens, dar cum Rogue One: A Star Wars Story e gata sa iasa din tiparnitele Hollywood ului, am gasit un motiv in plus sa revin la subiect.

>>
 
Amintiri din Notebook ... un loc unde poti fi tu insuti

La doi pasi de parc. La doi pasi de orice, de fapt. Poti bate orasul la picior in cel mult 20 de minute. La intrare, deasupra usii litere de mana aprinse discret: Notebook. Prin constructie e o carciuma. Botezata de taticul ei mandru nevoie mare, prietenul nostru "Dedi" Nitescu cu Raul si Edi pe post de unchi protectori. Un stabiliment nascut recent in urbea pe care noi puciosenii inca o numim "acasa". Insa menirea ei e o alta poveste. Una frumoasa cu iz de spirite tinere.

>>
 
Arta fotografica prin ochii unei gravidute blogger

O mamica blogger la Desprecopii ne explica de ce isi va fotografia fetita de 100 de ori pe zi.

in acest articol veti citi ai multe despre:
Pentru mine fotografia a pornit ca un hobby
Copiii sunt subiecte fragile si gingase
In copilarie adoram sa ma uit la poze
Evident Daria mea o sa fie pozata de 100 de ori zilnic

>>
 
Nr. total: 61 - Pag. 1 din 9
Prima pagina / Pagina Precedenta / Pagina urmatoare / Ultima pagina

Supereva.ro Noutati

Ciuperca lui Dumnezeu – minunea care ne poate vindeca de cancer

Ciuperca lui Dumnezeu – minunea care ne poate vindeca de cancer

Adanc in padurile tropicale din Brazilia, o ciuperca salbatica si-a castigat in portugheza titlul sacru de „Cog...

Cum sa renunti la scutecul de noapte?

Cum sa renunti la scutecul de noapte?

Deci, ai invins batalia cu antrenamentul olitei pe timpul zilei. Felicitari! Copilul tau iubeste chiloteii si nici nu...