Sarcina si folosirea parfumurilor

Sarcina si folosirea parfumurilor

Sarcina si folosirea parfumurilor

Cum se impaca sarcina si parfumurile?

 

E bine de stiut ca femeile insarcinate sunt sfatuite sa nu foloseasca parfumuri si creme de corp in timpul sarcini. Folosindu-le, apare riscul ca nou nascutul sa se imbolnaveasca de cancer si infertilitate la maturitate.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Femeile insarcinate sunt sfatuite sa nu foloseasca parfumuri si creme de corp in timpul sarcini
Perioada critica in care fatul poate fi afectat
Ingrijirea pielii in timpul sarcinii: Ghidul produselor si compusilor chimici care trebuie evitati
Cosmetice interzise in sarcina!

E bine de stiut ca femeile insarcinate sunt sfatuite sa nu foloseasca parfumuri si creme de corp in timpul sarcini

Folosindu-le, apare riscul ca noul nascut sa se imbolnaveasca de cancer si infertilitate la maturitate.

Avertismentul vine in urma unui studiu amplu care arata ca chimicalele care sunt incluse in mai multe produse cosmetice pot afecta sistemul reproductiv al fatului de gen masculin .

"Femeile insarcinate trebuie sa inceteze sa foloseasca cremele de corp si parfumurile. Aceste produse au acelasii efect asupra sanatatii copilului asa cum are alcoolul si fumatul", a declarat cercetatorul britanic Richard Sharpe.

Problemele de infertilitate si cancer testicular au inregistrat o rata crescuta in ultima decada, in toata lumea. Cauza principala se pare ca o reprezinta chimicalele folosite in mai multe produse cosmetice.

Perioada critica in care fatul poate fi afectat

Perioada critica in care fatul poate fi afectat de aceste substante este perioda de sarcina intre 8 si 12 saptamani, deoarece organele genitale ale fatului se afla in dezvoltare si sunt foarte vulnerabile. In aceasta perioada testosteronul este foarte activ.

Ingrijirea pielii in timpul sarcinii: Ghidul produselor si compusilor chimici care trebuie evitati

Ce poti sau nu sa folosesti in siguranta in perioada sarcinii?

Multor femei le este familiar bine-cunoscutul “POT si SA NU” in legatura cu ceea ce le este si ceea ce nu le este indicat sa foloseasca si sa consume pe durata sarcinii. Topul “SA NU” al multor gravide consta in evitarea fumatului, cofeinei, alcoolului si a anumitor alimente, insa nu doar ceea ce gravidele consuma poate afecta cresterea fatului. De fapt, si ceea ce folosesc pentru ingrijirea corpului in timpul sarcinii si al alaptarii este la fel de important ca ceea ce consuma citeste in continuare aici >

 

Cosmetice interzise in sarcina!

O femeie insarcinata si responsabila stie ca aceasta perioada speciala din viata ei este altfel - pentru ca are de protejat viata care creste in burtica ei. Ei bine, ca graviduta, e important sa stii care sunt riscurile medicamentelor in sarcina, care sunt ceaiurile interzise in timpul sarcinii si desigur ce alimente trebuie evitate in timpul sarcinii.

 Dar este important de stiut si ce cosmetice pot afecta sanatatea bebelusului din burtica. Citeste mai departe....


Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie specialaIn sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII